Uutiset

”Opin ohjelmasta todella paljon” – Aalto International Talent -ohjelma tutustuttaa kansainvälisiä opiskelijoita suomalaiseen työelämään

Tänä vuonna ryhmämentorointiohjelmaan osallistui 150 opiskelijaa ja 17 yritystä.
A group of students sitting on a sofa
Stora Enson ryhmä tapasi yrityksen pääkonttorilla Salmisaaressa. Kuva: Kalle Kataila.

Kemiantekniikan korkeakoulussa maisterin tutkintoa opiskeleva Anusha Bhat haki Aalto International Talent -ohjelmaan oppiakseen lisää suomalaisesta työelämästä ja tutustuakseen Stora Ensoon, yhteen metsäalan johtavista yrityksistä.

Bhat ja muut opiskelijat tapasivat Stora Enson väkeä kevään aikana yrityksen pääkonttorilla Helsingissä. Sessioissa he käsittelivät erilaisia työelämään, uraan ja metsäalaan liittyviä teemoja.

”Pääsimme keskustelemaan Stora Enson tutkimus- ja kehitysjohtajien ja kansainvälisten työntekijöiden sekä kestävän kehityksen asiantuntijoiden kanssa”, Bhat kertoo. 

Opiskelijaryhmä kiitti palautteessaan Stora Ensoa erityisen hyvin järjestetyistä sessioista.

“Stora Enson puolelta vastaanotto oli lämmin. He olivat aidosti kiinnostuneita järjestämään tapaamisia ja keskustelemaan kanssamme”.

Students sitting around a table and smiling
Anusha Bhatin mielestä parasta ohjelmassa oli päästä verkostoitumaan oman alan johtavan yrityksen kanssa. Kuva: Kalle Kataila.

Parasta oli uusien ihmisten tapaaminen

Monelle opiskelijalle vierailut yritysten tiloihin ja tuotantolaitoksiin olivat ohjelman kohokohta. Myös Bhat vieraili ryhmänsä kanssa ohjelman päätteeksi Stora Enson Sunilan tehtaalla Kotkassa.

”Meillä oli upea päivä. Pääsimme keskustelemaan tehtaan johtajan kanssa ja tutustumaan monipuolisesti tehtaan toimintaan”.

Kestävistä pakkausmateriaaleista kiinnostuneen Bhatin mielestä ohjelman parasta antia oli päästä verkostoitumaan yhden metsäalan suurimman yrityksen kanssa ja tavata uusia ihmisiä.

”Tutustuin hienoihin ihmisiin Stora Ensolla, mutta oli myös mukavaa tutustua oman alan opiskelijatovereihin. Opin ohjelmasta todella paljon”, Bhat summaa. 

Keskustelut opiskelijoiden kanssa inspiroivat

Stora Enso osallistui vuonna 2020 käynnistyneeseen ohjelmaan jo toisen kerran. Yhteistyö Aalto-yliopiston kanssa on sujunut erittäin hyvin.

”Saimme viime vuonna ohjelmasta loistavia kokemuksia. Siksi päätimme lähteä mukaan myös uudestaan”, Stora Enson Employer Branding -asiantuntija Mari Saarinen kertoo. 

Kilpailu hyvistä osaajista on kovaa. Myös Stora Ensolle oli tärkeää ohjelman kautta tavoittaa kansainvälisiä opiskelijoita ja lisätä heidän tietoisuuttaan ja mielenkiintoaan yritystä kohtaan. 

Opiskelijoiden kanssa keskustelleen tutkimuksen ja kehityksen erityisasiantuntijan Marcelo Hamaguchin mielestä oli hienoa päästä jakamaan osaamistaan ja omia kokemuksiaan Suomessa työskentelevänä kansainvälisenä osaajana.

”Keskustelut opiskelijoiden kanssa olivat todella positiivisia ja inspiroivia. Opin myös itse paljon heiltä”, Hamaguchi toteaa.

Aalto-yliopiston kansainvälisten opiskelijoiden verkostoitumista ja työelämään tutustumista tukeva Aalto International Talent -ohjelma järjestettiin neljännen kerran. Vuoden 2023 yrityskumppanit olivat: CGIElisaF-SecureFiskars GroupHuldIfKemiraKonecranesMetsoMurataNokiaOkmeticStora EnsoUmicoreWithSecure, Wärtsilä ja Ylva.

Aalto International Talent -ohjelma jatkuu keväällä 2024. Lisätietoja: Program Manager Kaisa Paasivirta, [email protected]

A group of students standing outside on the rooftop of a paper mill.
Stora Enson opiskelijaryhmä vieraili ohjelman päätteeksi Stora Enson Sunilan tehtaalla Kotkassa. Kuva: Stora Enso
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Skanskan kehitysjohtaja Jan Elfving esiintyy Rakennustekniikan päivässä 2024
Yhteistyö Julkaistu:

Rakennustekniikka kutsuu yrityksiä mukaan tulevaisuuden kehitystyöhön

Jo keväiseksi perinteeksi muodostunut rakennustekniikan laitoksen järjestämä sidosryhmätapahtuma Rakennustekniikan päivä pidettiin 25.4.2024 Dipolissa Otaniemessä.
Three female students studying
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Hae siemenrahoitusta Aallon, KU Leuvenin ja Helsingin yliopiston yhteisille tutkimusprojekteille

Aalto-yliopisto, KU Leuven (Belgia) ja Helsingin yliopisto avaavat tutkimusyhteistyön käynnistämistä tukevan siemenrahoitushaun. Rahoitushaku on käynnissä 10. syyskuuta 2024 asti.
Nainen lukemassa tabletilla
Opinnot Julkaistu:

Aalto EE julkaisee Alex-oppimisalustan: Uusi alusta muuttaa elämänlaajuista oppimista

Aalto University Executive Education (Aalto EE) lanseeraa kesäkuussa ensimmäisen version Alex-oppimisalustasta, joka on suunniteltu elämänlaajuiseen oppimiseen ja jatkuvaan ammatilliseen kehittymiseen. Alex tarjoaa yksilöllisiä oppimispolkuja, pieniä osaamiskokonaisuuksia ja ammatillisen kehittymisen ohjelmia, jotka sovittavat taidot yhteen alan tarpeiden kanssa. Alusta, joka kehittyy jatkuvasti uusilla ominaisuuksilla, kuten mobiilisovelluksella ja tekoälyn integroinnilla, asettaa uuden standardin ammatilliselle kehittymiselle Suomessa.
Yhdeksän suurta jäälohkaretta muodostivat taideinstallaation Kansalaistorilla Helsingissä 2021
Yhteistyö, Tutkimus ja taide, Opinnot, Yliopisto Julkaistu:

Aalto ARTS -kesäkoulu tutkii veden merkitystä taiteen linssien läpi

Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun kesäkoulun teema on tänä vuonna vesi, jonka merkitystä käsitellään monialaisesti taiteen, elokuvan ja digitaalisuuden näkökulmista.