Uutiset

”Opin ohjelmasta todella paljon” – Aalto International Talent -ohjelma tutustuttaa kansainvälisiä opiskelijoita suomalaiseen työelämään

Tänä vuonna ryhmämentorointiohjelmaan osallistui 150 opiskelijaa ja 17 yritystä.
A group of students sitting on a sofa
Stora Enson ryhmä tapasi yrityksen pääkonttorilla Salmisaaressa. Kuva: Kalle Kataila.

Kemiantekniikan korkeakoulussa maisterin tutkintoa opiskeleva Anusha Bhat haki Aalto International Talent -ohjelmaan oppiakseen lisää suomalaisesta työelämästä ja tutustuakseen Stora Ensoon, yhteen metsäalan johtavista yrityksistä.

Bhat ja muut opiskelijat tapasivat Stora Enson väkeä kevään aikana yrityksen pääkonttorilla Helsingissä. Sessioissa he käsittelivät erilaisia työelämään, uraan ja metsäalaan liittyviä teemoja.

”Pääsimme keskustelemaan Stora Enson tutkimus- ja kehitysjohtajien ja kansainvälisten työntekijöiden sekä kestävän kehityksen asiantuntijoiden kanssa”, Bhat kertoo. 

Opiskelijaryhmä kiitti palautteessaan Stora Ensoa erityisen hyvin järjestetyistä sessioista.

“Stora Enson puolelta vastaanotto oli lämmin. He olivat aidosti kiinnostuneita järjestämään tapaamisia ja keskustelemaan kanssamme”.

Students sitting around a table and smiling
Anusha Bhatin mielestä parasta ohjelmassa oli päästä verkostoitumaan oman alan johtavan yrityksen kanssa. Kuva: Kalle Kataila.

Parasta oli uusien ihmisten tapaaminen

Monelle opiskelijalle vierailut yritysten tiloihin ja tuotantolaitoksiin olivat ohjelman kohokohta. Myös Bhat vieraili ryhmänsä kanssa ohjelman päätteeksi Stora Enson Sunilan tehtaalla Kotkassa.

”Meillä oli upea päivä. Pääsimme keskustelemaan tehtaan johtajan kanssa ja tutustumaan monipuolisesti tehtaan toimintaan”.

Kestävistä pakkausmateriaaleista kiinnostuneen Bhatin mielestä ohjelman parasta antia oli päästä verkostoitumaan yhden metsäalan suurimman yrityksen kanssa ja tavata uusia ihmisiä.

”Tutustuin hienoihin ihmisiin Stora Ensolla, mutta oli myös mukavaa tutustua oman alan opiskelijatovereihin. Opin ohjelmasta todella paljon”, Bhat summaa. 

Keskustelut opiskelijoiden kanssa inspiroivat

Stora Enso osallistui vuonna 2020 käynnistyneeseen ohjelmaan jo toisen kerran. Yhteistyö Aalto-yliopiston kanssa on sujunut erittäin hyvin.

”Saimme viime vuonna ohjelmasta loistavia kokemuksia. Siksi päätimme lähteä mukaan myös uudestaan”, Stora Enson Employer Branding -asiantuntija Mari Saarinen kertoo. 

Kilpailu hyvistä osaajista on kovaa. Myös Stora Ensolle oli tärkeää ohjelman kautta tavoittaa kansainvälisiä opiskelijoita ja lisätä heidän tietoisuuttaan ja mielenkiintoaan yritystä kohtaan. 

Opiskelijoiden kanssa keskustelleen tutkimuksen ja kehityksen erityisasiantuntijan Marcelo Hamaguchin mielestä oli hienoa päästä jakamaan osaamistaan ja omia kokemuksiaan Suomessa työskentelevänä kansainvälisenä osaajana.

”Keskustelut opiskelijoiden kanssa olivat todella positiivisia ja inspiroivia. Opin myös itse paljon heiltä”, Hamaguchi toteaa.

Aalto-yliopiston kansainvälisten opiskelijoiden verkostoitumista ja työelämään tutustumista tukeva Aalto International Talent -ohjelma järjestettiin neljännen kerran. Vuoden 2023 yrityskumppanit olivat: CGIElisaF-SecureFiskars GroupHuldIfKemiraKonecranesMetsoMurataNokiaOkmeticStora EnsoUmicoreWithSecure, Wärtsilä ja Ylva.

Aalto International Talent -ohjelma jatkuu keväällä 2024. Lisätietoja: Program Manager Kaisa Paasivirta, [email protected]

A group of students standing outside on the rooftop of a paper mill.
Stora Enson opiskelijaryhmä vieraili ohjelman päätteeksi Stora Enson Sunilan tehtaalla Kotkassa. Kuva: Stora Enso
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

MJ on stage giving a talk
Yliopisto Julkaistu:

Myungji ”MJ” Suh: Aallon Slush-osastolla kaikessa on kyse siitä, miten voimme muuttaa maailmaa

"Olet yrittäjähenkinen, kun näet ongelman mahdollisuutena sen sijaan, että pitäisit sitä uhkana, jota vältellä. Myös ”can do” -asenne on yrittäjätaito."
Deep tech tuesday
Yliopisto Julkaistu:

Miten Suomi menestyy mikrosirukilpailussa? Asiantuntijat kertovat

Asiantuntijat jakoivat Deep Tech Tuesdayssa näkemyksiään mikrosirujen roolista ja merkityksestä kilpailukyvyn varmistamisessa, teknologisessa riippumattomuudessa ja vihreässä siirtymässä.
Henry Tirri. Kuva: Terhi Ollikainen
Yhteistyö, Opinnot Julkaistu:

Henry Tirri: Teknologialiiketoiminnan skaalaaminen vaatii vahvaa strategista ja psykologista osaamista

Hyvä professori tai liiketoimintajohtaja jakaa viisautta, joka karttuu vain vuosien myötä.
Aallon osasto Slushissa
Yhteistyö, Yliopisto Julkaistu:

Viisi asiaa, jotka päättäjien tulisi tietää yliopistojen vaikuttavuudesta

Yliopistot unohtuvat usein, kun puhutaan taloudellisesta kilpailukyvystä. Ei kannattaisi – me kerromme miksi.