Uutiset

Onko sinulla kestävyysidea, jonka haluaisit toteuttaa kampuksella? Hae Sustainability Action Booster -apurahaa sen toteuttamiseen!

Aalto-yliopisto aloittaa ensimmäistä kertaa uuden kuluapurahamallin, jolla rahoitetaan opiskelijoiden omia kestävyysideoita ja projekteja, ja tuetaan opiskelijoiden omistaman kestävyyskulttuurin muodostumista Aalto-yliopistoon. Opiskelijat voivat hakea kuluapurahaa hyvin erilaisille kestävyyteen liittyville ideoilleen uudesta Sustainability Action Boosterista. Etsimme nyt rahoitettavia ideoita, jotka toteutetaan apurahan pilotointivaiheen aikana.
Sustainability Action Booster poster. A white skin colored hand is holding a disco ball that is seen behind a glittering pink curtain. Text displays: "Would you rather not be a Mother Earth F-er? Apply for sustainability action booster grant. Call closes 14.5.2023. On the bottom of the poster there is a webpage link, QR-code and Aalto University logo.

Mikä Sustainability Action Booster on?

Onko sinulla kestävyyteen liittyvä idea, jonka haluaisit toteuttaa kampuksella? Boostaa ideasi seuraavalle tasolle ja toteuta se Sustainability Action Booster -apurahan avulla! 

Sustainability Action Booster on uusi kuluapuraha, joka luotiin kannustamaan opiskelijoita vapauttamaan ideoitaan, energiaansa ja innostustaan ​​kestävän tulevaisuuden puolesta. Sen tavoitteena on tarjota opiskelijoille lisää mahdollisuuksia ehdottaa ja osallistua kestävyyteen liittyvään toimintaan kampuksella ja jopa sen ulkopuolella! Samalla kutsumme opiskelijat toimiin kokeilemaan ratkaisuja, jotka vauhdittavat kestävyystavoitteita ja luovat opiskelijoiden omistamaa kestävyyskulttuuria Aalto-yliopistoon.

Etsimme nyt ideoita! Haku on avoinna 14.5.2023 saakka!  

Sustainability Action Booster etsii nyt opiskelija-aloitteisia kestävyyteen liittyviä ideoita toteutettaviksi Aalto-yliopiston kampukselle apurahan pilotointivaiheessa.

Apuraha on tarkoitettu hyvin laajasti erilaisille kestävyyttä edistäville ideoille. Sitä voivat hakea kaikki Aallon opiskelijat koulusta ja laitoksesta riippumatta. (Aalto-yliopiston työntekijät eivät voi olla apurahan päähakijoita, mutta he voivat olla osa hakutiimiä.)

Young black assumed femail with pensive expression. Text displays: "Procrastination? No. I will just wait until I am older and therefore wiser.... Wait... That doesn't seem to work with the generation X? Apply now for Sustainability Action Booster grant. Call closes 14.5.2023. On the bottom of the poster there is a link to booster's web-page, QR-code and Aalto University logo.

Yksilöt ja tiimit voivat hakea apurahaa ideaa kohti 500–5 000 €. Olemme erityisen kiinnostuneita sellaisista toimintaideoista, jotka ovat toteutuessaan avoimia osallistua kaikille Aallon opiskelijoille, ja jotka näin tukevat opiskelijaomisteisen kestävyyskulttuurin syntymistä Aalto-yliopistolla.

Eräitä esimerkkejä tällaisista ideoista, kuitenkaan rajaamatta pois muitakin mahdollisuuksia, voisivat olla:  

 • Kestävyystapahtumat, kuten teemaviikot, festivaalit, palkintojenjakotilaisuudet, messut, hackathonit tai juhlat
 • Yhteistyötoimet esimerkiksi toisen yliopiston, koulujen, järjestöjen tai yritysten kanssa
 • Projektit, erilaiset kokeilut, prototyypit tai vaikkapa podcastit
 • Taiteelliset interventiot kuten näyttelyt, flash mobit, näytelmät tai performanssit 
 • Nudget, joiden tavoitteena on ohjata ihmisiä kohti kestävämpiä toimintatapoja
 • Yhteistyöverkostot, joissa voi jakaa ideoita, saada tukea, oppia, tehdä ja olla yhdessä

Erityistä huomiota kiinnitetään ideoihin, jotka:

 • Edistävät vaikuttavaa kestävyyskulttuuria yliopiston laajuisesti ja sen yli
 • Kasvattavat monitieteistä ja laitostenvälistä yhteistyötä ja/tai työskentelyä moninaisissa tiimeissä 
 • Lisäävät Aalto-yhteisön osallisuutta ja hyvinvointia 
 • Ovat rohkeita, eivätkä pelkää ottaa riskejä! 

Haluamme edistää radikaalia luovuutta ja luoda kokeilukulttuuria, jossa oppimisen ilo on tärkeämpää kuin menestyminen!

Jaa tietoa uudesta Sustainability Action Boosterista myös ystävillesi ja hae apurahaa 14.5.2023 mennessä! Lue lisää aiheesta ja hakuprosessista englanniksi sivuiltamme:

A banner photo with sustainability action booster logo

Sustainability Action Booster

Sustainability Action Booster -kuluapurahan tavoitteena on vauhdittaa opiskelijaomisteista kestävyyskulttuuria Aallossa tukemalla opiskelijoiden kestävyysideoita!

Älä epäröi olla meihin yhteydessä, jos sinulle jäi kysymyksiä tai jos kaipaat lisätietoja: [email protected]. Autamme mielellämme!

Anna palautetta sivusta

 • Julkaistu:
 • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Aalto yliopisto, Squad opiskelijat, toukokuu-2023. Kuva: Aleksi Poutanen
Opinnot Julkaistu:

Master’s Award in Development Studies -palkinnon hakuaika käynnissä

Vuoden 2024 Master’s Award in Development Studies -palkinnon hakuaika on meneillään 15.8.2024 asti. Palkinnolla yliopistojen kehitysyhteistyöverkosto UniPID ja Kehitystutkimuksen seura FSDR antavat tunnustusta UniPID-jäsenyliopistojen poikkeuksellisen ansiokkaille maisterivaiheen opinnäytteille.
Student guide illustration, language and communications studies
Opinnot Julkaistu:

Kieliä, kulttuuria ja viestintää elokuussa

Kielikeskuksessa on kesällä taas tarjolla kielten, kulttuurin ja viestinnän kursseja.
Ryhmätilanne
Opinnot Julkaistu:

Opiskelukykysi ja -hyvinvointisi tueksi, kesä 2024

Hei opiskelija! Aallossa on tarjolla opiskeluhyvinvointia tukevaa itseopiskelumateriaalia ja ohjausta kesän aikana. Myös YTHS palvelee opiskelijoita kesällä.
Aalto-wide sustainability minor logo
Opinnot Julkaistu:

Uusi monialainen sivuaine Luonnonvarojen kestävä käyttö käynnistyy Aallossa

Aalto tarjoaa uuden monitieteisen sivuaineen, Luonnonvarojen kestävä käyttö, joka on nyt valmis lisättäväksi opintosuunnitelmaasi!