Uutiset

Niko Luomalle yhteistyösopimus Uniqlon kanssa

Kansainvälinen Uniqlo-vaateketju lanseeraa malliston, joka perustuu suomalaisen kuvataiteilijan taiteeseen.
niko_luoma_fi_fi.jpg

Japanilaislähtöinen vaatemerkki Uniqlo julkistaa kokonaisen ulkoiluvaatemalliston, joka perustuu Niko Luoman abstraktiin valokuvataiteeseen. Malliston ensimmäiset ulkoilupuserot ovat jo liikkeissä, ja valikoima laajenee pian muihin ulkoiluvaatteisiin ja tekstiileihin. Mallisto tulee jakeluun Uniqlon verkkokauppaan sekä kaikkiin sen noin 2 000 liikkeeseen 19 maassa.

"Tämä on iso uutinen. Uniqlo ei välttämättä ole varsinainen design-brändi, mutta se tekee kansainvälisiä, taidelähtöisiä design-vaatteita laajassa mittakaavassa. Nikon taide saa erittäin laajaa näkyvyyttä tämän sopimuksen kautta", iloitsee Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun median laitoksen johtaja Philip Dean.

Uniqlo on aikaisemmin lisensoinut muun muassa Andy Warholin, Jean-Michel Basquiatin ja Keith Haringin töitä.

Luoma (s. 1970) toimii Aalto-yliopiston valokuvataiteen osastolla lehtorina. Hän opiskeli Bostonissa School of the Museum of Fine Artsissa ja New England School of Photographissa. Valmistuttuaan maisteriksi Aalto-yliopistosta vuonna 2003 hän opetti täällä vierailevana luennoitsijana vuosina 2003--2013, ja hänestä tuli päätoiminen valokuvauksen opettaja vuonna 2015.

Luomalla on parhaillaan meneillään yksityisnäyttely arvostetussa Bryce Wolkowitz Galleryssä New Yorkissa. Hänen taidettaan on nähty lukuisissa yksityis- ja ryhmänäyttelyissä ympäri maailmaa vuodesta 1995. Hänen viimeisimmät abstraktin valokuvauksen yksityisnäyttelynsä on nähty Berliinissä, Lontoossa ja Helsingissä. Hänen monografiansa And time is no longer an obstacle julkaistiin 2012 (Hatje Cantz). Hän on Helsinki Schoolin valokuvaaja vuodesta 2000.

Lue lisää:
www.nikoluoma.net

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Vidha Saumyan teos, jossa groteskeja ihmishahmoja
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Aalto ARTSin alumni Vidha Samyan teos esillä Venetsian biennaalissa 2024

Suomen paviljongissa Venetsian 60. kansainvälisessä taidebiennaalissa nähdään näyttely The pleasures we choose. Näyttely on esillä 24.11.2024 asti.
Mikkelin IB-ohjelma 35 vuotta
Yliopisto Julkaistu:

Mikkelin kampuksen alumnit juhlistivat International Business -ohjelman 35-vuotista olemassaoloa

Yli 200 BBA-/BScBA-ohjelman alumnia saapui juhliin Kauppakorkeakoululle Otaniemeen.
Kuvassa Tuli ja Savu -runouslehden ilmettä
Palkinnot ja tunnustukset Julkaistu:

Vuoden Huiput-palkintoja visuaalisen viestinnän muotoilijoille

Visuaalisen viestinnän muotoilun opiskelijat ja professori palkittiin Vuoden Huiput -gaalassa, jossa juhlittiin parasta suomalaista luovaa suunnittelua.
Metallikuutio, jota kädet koskettaa
Tutkimus ja taide Julkaistu:

IoT Paja Säätiö lahjoittaa miljoona euroa Insinööritieteiden korkeakoululle

Lahjoitus on kohdennettu teollisen internetin ja digitaalisten kaksosten tutkimukseen ja opetukseen.