Uutiset

Nesslingin säätiön apuraha neljälle Aallon tutkijalle

Vuoden 2023 yleisessä rahoitushaussa Nesslingin säätiö myönsi yhteensä 2,6 miljoonaa euroa 28 hankkeelle. Rahoituksen saaneista hankkeista neljä on Aalto-yliopiston insinööritieteiden korkeakoulussa. Rahoitusta haki yhteensä 393 hanketta.
Aalto University

Rahoituksen saaneet tutkijat ja hankkeet Aalto-yliopistossa ovat:

Láng-Ritter Josias, postdoc, rakennetun ympäristön laitos: Avoimen tiedon ja työkalujen käyttö rajavesistöjen hallinnassa (OpenWaters). 

Kateryna Tsytlishvili, postdoc, rakennustekniikan laitos: Uusi lähestymistapa antibioottien inaktivointiin jätevedessä käyttämällä biosorptiota ja edistyksellisiä hapetusprosesseja kylmillä alueilla.

Pekkinen Simo, tohtorikoulutettava, konetekniikan laitos: Vihreän vedyn varastointi vetytalouden mahdollistajana - käytännön haasteet ja skaalaus

Nicolette Slagle, tohtorikoulutettava, rakennetun ympäristön laitos: Kansalaisten osallistuminen saastuneen maan kunnostamiseen (väitöskirja)

Onnittelut!

Hankkeita arvioitaessa kiinnitettiin erityistä huomiota siihen, miten hakija oli osannut kytkeä oman tutkimuksensa osaksi laajempaa, luonnon järjestelmien ehdoilla tapahtuvaa kestävyysmurrosta. Esimerkkejä tässä onnistuneista hankkeista ovat Kateryna Tsytlishvilin postdoc-hanke, jossa kehitetään moderneja, ympäristöystävällisiä ja tehokkaita menetelmiä antibioottien käsittelyyn ja jäteveden desinfiointiin, sekä Simo Pekkisen väitöskirjatyö, jonka tavoitteena on ymmärtää ja ehdottaa ratkaisuja vetykaasun varastointiin liittyviin rajoitteisiin. 

Nesslingin säätiön rahoituksella edistetään lasten ja nuorten mahdollisuuksia osallistua ekologisesti kestävän tulevaisuuden rakentamiseen, tieteen roolia kansalaistoiminnassa sekä kestävyysmurroksen etenemiseen pyrkiviä hankkeita eri tieteenaloilta. 

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Shankar Deka on sähkötekniikan ja automaation laitoksen apulaisprofessori.
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Robotiikka tarvitsee turvallisia käyttäytymismalleja

Robotiikka ja autonomiset järjestelmät kehittyvät nopeasti. Algoritmit, jotka kestävät häiriöitä ja epävarmuustekijöitä järjestelmässä ja ympäristössä, ovat kehityksen kannalta kriittisiä.
Kesäinen Otaniemen rantanäkymä, jossa Aalto-yliopiston logo ja tapahtuman nimi sekä VTT:n ja Avoimen tieteen logot.
Kampus, Yhteistyö, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Avoimen tieteen ja tutkimuksen kesäpäivät 2024 järjestetään Aalto-yliopistossa

Avoimen tieteen kesäpäivät pidetään Aalto-yliopiston Otaniemen kampuksella ja Zoomissa 3.–4.6. Ilmoittauduthan 3.5. mennessä!
Kaksi tummiin pukeutunutta miestä istuu suunnittelemiensa huonekalujen keskellä
Tutkimus ja taide, Opinnot Julkaistu:

Aaltolaisten muotoilua esillä Milanon huonekalumessuilla

Italialaisen muotoilijan ja japanilaisen arkkitehdin suomalaisesta kulttuurista inspiroitunutta yhteistyötä nähdään Salone del Mobile -messuilla Milanossa huhtikuussa. INTERDEPENDENCE-näyttelyssä on esillä myös muita projekteja Aallosta.
Front and back covers of book called Unfolding Public Art. Text in red, book covers in sand colour.
Palkinnot ja tunnustukset, Tutkimus ja taide, Yliopisto Julkaistu: