Uutiset

Neljä opiskelijoiden hanketta saa Unite!-yliopistoallianssin siemenrahaa

Unite! Seed Fund -rahaston tarkoituksena on aktivoida yhdeksän Unite!-yliopiston opiskelijoita toteuttamaan yhdessä esimerkiksi yhteisiä projekteja, näyttelyitä, tapahtumia, retkiä, kilpailuja ja hackathoneita. Nämä voivat koskea innovaatioita, urheilua, uraa, kieliä, koulutusta, viestintää tai mitä tahansa muuta opiskelijoita kiinnostavaa aihetta. Rahaston toisella hakukierroksella rahoitetaan neljää hanketta.
Unite! student holding a sign that says Get inspired, grow together, Let's Unite!

Unite! Seed Fund Ideathon

Hakijat ovat Simon Malacek (TU Graz, koordinaattori), Milica Zivanic (UPC) ja Luisa Cardoso (Aalto). Unite! Seed Fund Ideathon -tapahtuman tarkoituksena on koota uteliaita ja ennakkoluulottomia opiskelijoita tapaamaan toisiaan ja kehittämään ideoita yhteistyöhankkeista, joita voidaan toteuttaa seuraavassa Unite! Seed Fund -rahoitushakemuksessa syksyllä 2024. Avain kestäviin yliopistojen välisiin hankkeisiin ja suhteisiin on vahva tunne yhteisöön kuulumisesta. Niinpä tämä kolmipäiväinen tapahtuma sisältää (1) ohjattua tiiminrakentamistoimintaa, jossa opiskelijat saavat uusia ystäviä, pitävät hauskaa ja oppivat Unite!:n hengestä, moninaisuudesta, mahdollisuuksista ja kansainvälisyydestä, ja (2) koulutustoimintaa, jossa opitaan projektikirjoittamisen perusasioita ja opiskelijoiden Unite!:ssa tekemää vaikutusta. Yhdessä näiden pitäisi auttaa opiskelijoita (3) muodostamaan yliopistojen välisiä tiimejä ja laatimaan relevantteja ja toteuttamiskelpoisia hanke-ehdotuksia. Tämän jälkeen tiimejä kannustetaan ja tuetaan hakemaan Unite! Seed Fund -rahaa ideoidensa toteuttamiseksi. 

Kansainvälinen koulutusohjelma opiskelijoille: "Tulevaisuuden monipuoliset insinöörit"

Hakijat ovat Bartosz Stec ja Marta Jaworska (Wust, koordinaattori), Vanessa Filipe (ULisboa) ja Paolo Dragone (PoliTo). Hankkeen tavoitteena on tarjota kattava koulutusohjelma UNITE!-allianssiyliopistojen opiskelijoille, ja siihen osallistuvat Wroclaw Tech, Politecnico di Torino ja Universidade de Lisboa. Hanke keskittyy pehmeiden taitojen, projektinhallinnan ja johtamistaitojen kehittämiseen, ja tarkoituksena on soveltaa näitä taitoja teknisessä ympäristössä, esimerkiksi vähän kuluttavien ajoneuvojen suunnittelussa. Sekä teknisten että pehmeiden taitojen osaaminen törmäävät yhteen ohjelmassa, johon osallistuu kolme opiskelijaryhmää - noin 24 henkilöä. Hanke perustuu kussakin maassa järjestettäviin 5-päiväisiin koulutusleireihin. Leireillä keskitytään kolmeen näkökohtaan: oppimiseen, koulutukseen ja ryhmätyökokemuksiin eri opiskelijaorganisaatioista ja erilaisista opiskeluympäristöistä tulevien ihmisten välillä.

Astrum Deluge

Hakijat ovat Michal Kos ja Adam Domachowski (WUST, koordinaattori) sekä Esther Szabo ja Xiyao Song (KTH). Puolalaisen PWr in Space -järjestön ja ruotsalaisen ÆSIR:n yhteistyönä kaksi rakettitieteeseen erikoistunutta opiskelijayhdistystä on yhdistänyt voimansa innovatiivisten rakenteiden kehittämiseksi arvostetuissa rakettitieteen opiskelijakilpailuissa. Heidän yhteisenä tavoitteenaan on luoda aerodynaamisesti ohjattava raketti, jonka voimanlähteenä on räätälöity kiinteän polttoaineen rakettimoottori. Tämän monitahoisen hankkeen toteuttaminen edellyttää laajaa yhteistyötä, joka tarjoaa runsaasti mahdollisuuksia kulttuurienväliseen oppimiseen. Teknisten näkökohtien lisäksi yhteinen tavoite ei rajoitu vain raketin kehittämiseen ja rakentamiseen vaan myös sen käynnistämiseen yhdessä. Tämä yhteinen hanke tarjoaa ainutlaatuisen tilaisuuden keskinäiseen kasvuun ja edistää syvempää ymmärrystä eri puolilta Eurooppaa tulevien opiskelijaryhmien välillä. Hankkeesta on tulossa todiste paitsi teknologisesta osaamisesta myös yhteisöllisen oppimisen ja kulttuurivaihdon voimasta, joka ylittää rajat ja rikastuttaa kaikkien osallistujien kokemuksia.

Joint Unite Movement -hanke (JUMP)

Hakijat ovat: THS Sports (KTH, koordinaattori), Desporto Aeist (ULisboa) ja Matheo Dapper (TUDa). Joint Unite! Movement Project (JUMP) visioi yhteistoiminnallista urheiluleiriä, joka yhdistää kolme Unite-yliopistoa. Tukholmassa, Lissabonissa tai Darmstadtissa järjestettävän leirin tavoitteena on luoda yhteenkuuluvuuden tunnetta antamalla osallistujille mahdollisuus tutustua uusiin urheilulajeihin ja jakaa urheilukokemuksiaan. JUMPin on tarkoitus toimia esiasteena suuremmalle urheilufestivaalille, joka pyrkii luomaan pysyviä yhteyksiä. Seitsemän päivän mittaiseen urheiluleiriin kuuluu monipuolisia urheiluaktiviteetteja, sosiaalista kanssakäymistä ja työpajoja, joissa keskitytään organisaation parantamiseen, kasvustrategioihin ja yliopistojen urheiluseurojen välisen yhteistyön lisäämiseen.

Kolmas hakukierros auki 15. maaliskuuta 2024 asti

Unite! Seed Fund -rahastolla on puolivuosittain haku auki opiskelijoiden ehdotuksille. Katso alla olevasta artikkelista lisätietoja siemenrahastosta ja hakemisesta. Kolmas haku on avoinna 15. maaliskuuta 2024 asti. 

Hae rahoitusta Unite!-yliopistojen yhteiseen opiskelijatoimintaan

Lähetä hakemuksesi 15. maaliskuuta 2024 mennessä.

Lue lisää
Photo of three participants at the Unite! Student Fair wearing Unite! t-shirts.

Anna palautetta sivusta

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Piano Top Loungessa
Kampus, Yhteistyö, Opinnot, Yliopisto Julkaistu:

Opiskelijat päättivät: kaksi yhteiskäyttöistä pianoa saapui kampukselle

Aalto-yliopiston opiskelijoiden osallistavan budjetoinnin projektin voittajaksi nousi yhteiskäyttöinen piano.
Students at the European Parliament building in Strasbourg participating in the European Student Assembly.
Yhteistyö Julkaistu:

Aalto-yliopiston opiskelija European Student Assemblyssä

Sofia Pascolo osallistui huhtikuussa 2024 Strasbourgissa järjestettyyn European Student Assemblyyn.
EU parlamentti
Yhteistyö, Opinnot Julkaistu:

Milja Mieskolainen: Euroopan parlamentin Schuman-harjoittelu ylitti odotukseni

Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun laskentatoimen maisteriopiskelija Milja Mieskolainen oli jo aiemmin pohtinut hakemista harjoitteluun Euroopan unioniin, mutta oli ajatellut harjoittelupaikan saamisen olevan liian haastavaa. Keväällä 2023 hän kuitenkin huomasi ilmoituksen harjoittelupaikoista ja päätti kokeilla hakemista, sillä avoinna oli kiinnostava paikka talouden hallinnan ja EMUn valvontayksikössä. Hakeminenkaan ei osoittautunut vaikeaksi. Milja haki paikkaa, sai sen ja harjoittelu Euroopan parlamentissa alkoi lokakuussa.
Ryhmä ihmisiä työskentelee hackathonissa
Yhteistyö, Opinnot Julkaistu:

Ansaitse opintopisteitä ja opi kestävää yrittäjyyttä Solve the SDGs -hackathonissa

Solve the SDGs — Aalto Ventures Programin ja Junctionin kestävän kehityksen hackathon — järjestetään 22.–24.3.