Uutiset

Near futures -verkkonäyttely tarjoaa näkymän tulevaisuuden ratkaisuihin

Lukuvuonna 2019–2020 valmistuneiden maisteriopiskelijoiden yhteiskunnallisesti kiinnostavia töitä on nyt nähtävillä verkkonäyttelyssä.
In Tension 4 Photo by_ Eeva Suorlahti
Kuva projektista In Tension / Jännitteessä, kuva Eeva Suorlahti

Near futures -verkkonäyttely kokoaa yhteen maisteriopiskelijoiden projekteja ja lopputöitä tarjoten katsojilleen tulevaisuudenkuvan kestävän muotoilun sekä tekniikan kehityksestä. Alun perin kesäkuun Graduation Partyyn fyysiseksi suunniteltu näyttely on poikkeustilan vuoksi siirtynyt verkkoon ja on nähtävillä 31. lokakuuta saakka.

Näyttely koostuu kahdeksasta työstä, joiden keskeisinä teemoina esiintyvät innovaatiot ratkaisuina ympäristöongelmiin sekä uuden materiaali- ja insinööritekniikan luomat mahdollisuudet. Näyttelyn sisältö on ajankohtainen vallitsevan tilanteen valossa, sillä tarve uusille innovaatioille niin toimintatavoissa kuin muotoilussa ja tekniikassakin on suuri.

“Tämänhetkinen, kevään 2020 globaali kriisimme on todistanut, kuinka nopeasti tulevaisuuden näkymämme voivat muuttua, ja kuinka mukautuvia meidän on oltava negatiivisten seurausten rajoittamiseksi", sanoo näyttelyn kuraattori Marjolein van der Loo.

Näyttelyssä pääset tutustumaan muun muassa styroksia muistuttavaan biohajoavaan pakkausmateriaaliin, eri ruokavalioiden hiilijalanjälkien datavisualisointiin sekä veden puutteeseen auttavaan sumukerääjään. Verkkonäyttelyssä kiteytyy Aalto-yliopiston opiskelijoille tyypillinen poikkitieteellisyys sekä intohimo yhteiskunnalliseen vaikuttamiseen ja kriittiseen ajatteluun.

Tutustu näyttelyyn

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

Maahanmuuttajayrittäjät ovat elävöittäneet ostoskeskus Puhosta Itäkeskuksessa
Yhteistyö, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Maahanmuuttajayrittäjien potentiaali huomioitava lähiöiden kehittämisessä

Kaupunkiuudistusta tulee tehdä vuorovaikutteisemmin yhdessä yrittäjien ja kiinteistönomistajien kanssa.
Sustainability Science day banneri
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Miten vauhditetaan innovaatioita, saadaan ruoka riittämään ja tehdään kaupungeista vihreitä? Sustainability Science Days etsii vastauksia aikamme isoihin kestävyysongelmiin

Sustainability Science Days on Aalto-yliopiston ja Helsingin yliopiston vuosittain järjestämä, Suomen suurin kestävän kehityksen tiedekonferenssi. Kaksipäiväinen tapahtuma keskittyy tänä vuonna globaaleihin systeemitason ratkaisuihin esimerkiksi ruoan, kaupunkien ja hallinnon osalta.
Festival poster
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Art for All -festivaali järjestetään jälleen elokuussa

Monitaidefestivaali järjestetään Helsingin kasvitieteellisessä puutarhassa 26.-28.8.2022. Festivaalissa on esillä teoksia esittävistä taiteista installaatioihin sekä audiovisuaalisiin teoksiin.
A woman in white t-shirt and a man in red shirt standing and talking together
Tutkimus ja taide, Yliopisto Julkaistu:

Uusia akatemiatutkijoita ja tutkijatohtoreita

Suomen Akatemian rahoitus tuo Aalto-yliopistoon kuusi uutta akatemiatutkijan ja 14 uutta tutkijatohtorin tehtävää – lämpimät onnittelut kaikille!