Uutiset

Near futures -verkkonäyttely tarjoaa näkymän tulevaisuuden ratkaisuihin

Lukuvuonna 2019–2020 valmistuneiden maisteriopiskelijoiden yhteiskunnallisesti kiinnostavia töitä on nyt nähtävillä verkkonäyttelyssä.
In Tension 4 Photo by_ Eeva Suorlahti
Kuva projektista In Tension / Jännitteessä, kuva Eeva Suorlahti

Near futures -verkkonäyttely kokoaa yhteen maisteriopiskelijoiden projekteja ja lopputöitä tarjoten katsojilleen tulevaisuudenkuvan kestävän muotoilun sekä tekniikan kehityksestä. Alun perin kesäkuun Graduation Partyyn fyysiseksi suunniteltu näyttely on poikkeustilan vuoksi siirtynyt verkkoon ja on nähtävillä 31. lokakuuta saakka.

Näyttely koostuu kahdeksasta työstä, joiden keskeisinä teemoina esiintyvät innovaatiot ratkaisuina ympäristöongelmiin sekä uuden materiaali- ja insinööritekniikan luomat mahdollisuudet. Näyttelyn sisältö on ajankohtainen vallitsevan tilanteen valossa, sillä tarve uusille innovaatioille niin toimintatavoissa kuin muotoilussa ja tekniikassakin on suuri.

“Tämänhetkinen, kevään 2020 globaali kriisimme on todistanut, kuinka nopeasti tulevaisuuden näkymämme voivat muuttua, ja kuinka mukautuvia meidän on oltava negatiivisten seurausten rajoittamiseksi", sanoo näyttelyn kuraattori Marjolein van der Loo.

Näyttelyssä pääset tutustumaan muun muassa styroksia muistuttavaan biohajoavaan pakkausmateriaaliin, eri ruokavalioiden hiilijalanjälkien datavisualisointiin sekä veden puutteeseen auttavaan sumukerääjään. Verkkonäyttelyssä kiteytyy Aalto-yliopiston opiskelijoille tyypillinen poikkitieteellisyys sekä intohimo yhteiskunnalliseen vaikuttamiseen ja kriittiseen ajatteluun.

Tutustu näyttelyyn

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lisää tästä aiheesta

Tutkimus ja taide Julkaistu:

Lähes puolet pienistä ja keskisuurista yrityksistä on hakenut koronakriisissä julkista tukea, vain alle kuudesosa pankkilainaa

Aalto-yliopiston, Erasmus-yliopiston (Hollanti) ja St. Gallenin yliopiston (Sveitsi) tutkijaryhmä on selvittänyt suomalaisten pienten ja keskisuurten yritysten rahoitusvaihtoehtoja ja tulevaisuudennäkymiä koronakriisissä.
Aivokuori seuraa äänen piirteitä hyvin täsmällisesti ymmärtääkseen puhetta. Kuva: Aalto-yliopisto
Tiedotteet, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Ihmisaivot seuraavat puhetta ajallisesti tarkemmin kuin muita ääniä

Tuore tutkimus osoittaa, että sanojen ymmärtäminen on aivoille millisekuntipeliä, mutta ympäristön ääniä ne tulkitsevat kokonaisuuksina. Tuloksista voi olla hyötyä, kun tutkitaan häiriöitä puheen käsittelyssä.
hukka-rakentamisessa-1
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Hukan mittaaminen paljastaa rakentamisen tuottavuuskehityksen pullonkaulat

Rakentamiselle tyypillinen projektikohtainen vaihtelu ja systemaattisuuden puute haastavat tuottavuuskehityksen. Aalto-yliopiston tutkimushanke kehitti menetelmiä niistä periytyvän hukan mittaamiseen sekä suunnittelussa että toteutuksessa. Mittarit osoittivat, että suurin osa työajasta on hukaksi luokiteltavaa tekemistä, joten hukkaa minimoimalla tuottavuuden kehityspotentiaalikin on huikea.
boson einstein
Tiedotteet, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Tutkijat loivat maailman nopeimman Bosen–Einsteinin kondensaatin

Huippunopeuden todentaminen oli vaikea tehtävä, koska parhaatkaan laboratorioissa normaalisti käytettävät kamerat eivät yllä näihin nopeuksiin. Tutkijat käyttivät nopeuden määrittämiseen laserpulssia.