Uutiset

Near futures -verkkonäyttely tarjoaa näkymän tulevaisuuden ratkaisuihin

Lukuvuonna 2019–2020 valmistuneiden maisteriopiskelijoiden yhteiskunnallisesti kiinnostavia töitä on nyt nähtävillä verkkonäyttelyssä.
In Tension 4 Photo by_ Eeva Suorlahti
Kuva projektista In Tension / Jännitteessä, kuva Eeva Suorlahti

Near futures -verkkonäyttely kokoaa yhteen maisteriopiskelijoiden projekteja ja lopputöitä tarjoten katsojilleen tulevaisuudenkuvan kestävän muotoilun sekä tekniikan kehityksestä. Alun perin kesäkuun Graduation Partyyn fyysiseksi suunniteltu näyttely on poikkeustilan vuoksi siirtynyt verkkoon ja on nähtävillä 31. lokakuuta saakka.

Näyttely koostuu kahdeksasta työstä, joiden keskeisinä teemoina esiintyvät innovaatiot ratkaisuina ympäristöongelmiin sekä uuden materiaali- ja insinööritekniikan luomat mahdollisuudet. Näyttelyn sisältö on ajankohtainen vallitsevan tilanteen valossa, sillä tarve uusille innovaatioille niin toimintatavoissa kuin muotoilussa ja tekniikassakin on suuri.

“Tämänhetkinen, kevään 2020 globaali kriisimme on todistanut, kuinka nopeasti tulevaisuuden näkymämme voivat muuttua, ja kuinka mukautuvia meidän on oltava negatiivisten seurausten rajoittamiseksi", sanoo näyttelyn kuraattori Marjolein van der Loo.

Näyttelyssä pääset tutustumaan muun muassa styroksia muistuttavaan biohajoavaan pakkausmateriaaliin, eri ruokavalioiden hiilijalanjälkien datavisualisointiin sekä veden puutteeseen auttavaan sumukerääjään. Verkkonäyttelyssä kiteytyy Aalto-yliopiston opiskelijoille tyypillinen poikkitieteellisyys sekä intohimo yhteiskunnalliseen vaikuttamiseen ja kriittiseen ajatteluun.

Tutustu näyttelyyn

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

Aalto University Meet Our Teachers SCI Janne Halme 2022. Photo: Mikko Raskinen.
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Yliopistonlehtori Janne Halme: Aurinkoenergia on ihan huippua!

: Janne Halmetta inspiroi lehmuskuja, jossa yhdistyvät puut, lehdet ja valo, joka siivilöityy puiden välistä. Vaikka aurinkokennon avulla voidaan tuottaa sähköä, elämää ylläpitävää fotosynteesiä se ei pysty korvaamaan.
Woman touching a long-sleeved Marimekko Unikko shirt on display
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Värejä laboratorioista ja pelloilta – tällainen on luonnonmukaisten tekstiilivärien tulevaisuus

Mitä enemmän muoti- ja tekstiiliteollisuuden ympäristövaikutuksista saadaan tietoa, sitä enemmän kestävien vaihtoehtojen kysyntä ja tarve kasvaa. Kansainvälinen tutkimusryhmä pyrkii korvaamaan myrkylliset synteettiset väriaineet luonnollisilla vaihtoehdoilla, joita saadaan esimerkiksi kasveista, mikrobeista ja ruokahävikistä.
Annika Järvelin and Hanna Castrén-Niemi have spent three weeks at three different clinics in Helsinki. Photo: Otto Olavinen, Biodesign.
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Neuvola täyttää sata vuotta – tutkijat selvittävät, miten neuvolan seuraavan vuosisadan tarpeisiin voitaisiin vastata terveysteknologiaa hyödyntäen

Tutkijat selvittävät sitä, miten neuvolan seuraavan vuosisadan tarpeisiin voitaisiin vastata Stanfordin yliopistosta lähtöisin olevien Biodesign-menetelmien keinoin.
Elias Rantapuska, photo by Evelin Kask
Yhteistyö, Tutkimus ja taide Julkaistu:

OP Ryhmän Tutkimussäätiöltä 1,2 miljoonaa euroa kolmen suomalaisyliopiston tutkimushankkeelle

Laadukasta tutkimusta ei synny ilman kallista tutkimusdataa ja ihmisiä, toteaa rahoitusalan ja rahoitusinstituutioiden tutkimushanketta Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulussa johtava professori Elias Rantapuska.