Uutiset

Near futures -verkkonäyttely tarjoaa näkymän tulevaisuuden ratkaisuihin

Lukuvuonna 2019–2020 valmistuneiden maisteriopiskelijoiden yhteiskunnallisesti kiinnostavia töitä on nyt nähtävillä verkkonäyttelyssä.
In Tension 4 Photo by_ Eeva Suorlahti
Kuva projektista In Tension / Jännitteessä, kuva Eeva Suorlahti

Near futures -verkkonäyttely kokoaa yhteen maisteriopiskelijoiden projekteja ja lopputöitä tarjoten katsojilleen tulevaisuudenkuvan kestävän muotoilun sekä tekniikan kehityksestä. Alun perin kesäkuun Graduation Partyyn fyysiseksi suunniteltu näyttely on poikkeustilan vuoksi siirtynyt verkkoon ja on nähtävillä 31. lokakuuta saakka.

Näyttely koostuu kahdeksasta työstä, joiden keskeisinä teemoina esiintyvät innovaatiot ratkaisuina ympäristöongelmiin sekä uuden materiaali- ja insinööritekniikan luomat mahdollisuudet. Näyttelyn sisältö on ajankohtainen vallitsevan tilanteen valossa, sillä tarve uusille innovaatioille niin toimintatavoissa kuin muotoilussa ja tekniikassakin on suuri.

“Tämänhetkinen, kevään 2020 globaali kriisimme on todistanut, kuinka nopeasti tulevaisuuden näkymämme voivat muuttua, ja kuinka mukautuvia meidän on oltava negatiivisten seurausten rajoittamiseksi", sanoo näyttelyn kuraattori Marjolein van der Loo.

Näyttelyssä pääset tutustumaan muun muassa styroksia muistuttavaan biohajoavaan pakkausmateriaaliin, eri ruokavalioiden hiilijalanjälkien datavisualisointiin sekä veden puutteeseen auttavaan sumukerääjään. Verkkonäyttelyssä kiteytyy Aalto-yliopiston opiskelijoille tyypillinen poikkitieteellisyys sekä intohimo yhteiskunnalliseen vaikuttamiseen ja kriittiseen ajatteluun.

Tutustu näyttelyyn

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Vihreän siirtymän rakentajat
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Uusi podcast: Vihreän siirtymän rakentajat

Vihreän siirtymän toteuttamisessa kiinteistöala on avainasemassa. Talotekniikka on sen vaikuttavin keino torjua ilmastonmuutosta ja vastata EU:n kiristyviin energiavaatimuksiin. Uusi Vihreän siirtymän rakentajat - podcast tuo esiin talotekniikan tutkijoita, kehittäjiä ja toteuttajia, jotka jakavat näkemyksiään ja ideoitaan matkalla kohti kestävämpää kiinteistö- ja rakennusalaa.
Robottien rakentelua Aalto-yliopisto Juniorin Robokylä-työpajassa
Yhteistyö Julkaistu:

Innostusta teknologiaan: Lähes 8000 lasta ja nuorta osallistui Aalto-yliopisto Juniorin Teknologiatuokioihin

Aalto-yliopisto Juniorin teknologiakasvatuksen lähettiläät kulkivat viime talvena ahkerasti peruskouluilla tarjoten oppilaille ja opettajille mahdollisuuden tutustua uusimpaan teknologiaan käytännönläheisesti. Jane ja Aatos Erkon säätiön sekä Svenska kulturfondentin rahoittamien hankkeiden tavoitteena oli innostaa lapsia ja nuoria teknologian pariin.
Tekstiilikemia-tutkimusryhmä
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Vihreämpiä, turvallisempia ja innovatiivisempia tekstiilejä

Professori Ali Tehrani ja hänen tutkimusryhmänsä keskittyvät johonkin meille kaikille hyvin tuttuun - tekstiileihin.
Näytös-tunnuskuva. Kahdet jalat ja jalkineet keltaiseksi sävytetyssä kuvassa
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Aalto-yliopiston muotinäytös laajenee myös näyttelyksi

Aalto-yliopiston vuotuinen muotitapahtuma laajenee tänä vuonna kaksiosaiseksi. Perinteeksi muodostunut muotinäytös Näytös saa rinnalleen uuden tapahtuman Näyttelyn.