Uutiset

Monilla suomalaisilla yrityksillä olisi paljon opittavaa japanilaisesta palvelukulttuurista

Tuoreessa tietokirjassa ”Omotenashi – Mitä voimme oppia japanilaisesta vieraanvaraisuudesta?” kerrotaan, millä tavoin luodaan ylivoimainen asiakaskokemus arkisissakin kohtaamisissa.
Kolme iloista ihmistä verkostoitumassa.
Kuva: Aalto-yliopisto / Kristian Presnal

Luotijunat lähtevät ajallaan, ihmiset odottavat hyvässä muodostelmassa junaan pääsyä ja päästävät toiset ensin ulos, eikä kukaan kailota puhelimeen.

Japanissa tuntuu siltä, että vieraanvaraisuus ja toisten ihmisten arkinen kunnioittaminen, omotenashi, ovat läsnä kaikkialla. ”Omotenashi – Mitä voimme oppia japanilaisesta vieraanvaraisuudesta?” -kirja pyrkii selittämään, mistä japanilaisessa vieraanvaraisuudessa on kyse ja miten se ilmenee eri yhteyksissä ja ennen kaikkea, mistä se lopulta kumpuaa.

Japanilaista kulttuuria syvällisesti tuntevat Kauppakorkeakoulun markkinoinnin professori Arto Lindblom ja toimittaja-kirjailija Heikki Valkama avaavat uudessa kirjassaan omotenashia analyyttisesti. Teoksen taustalla on tekijöiden henkilökohtainen halu löytää selitys japanilaiselle vieraanvaraisuudelle ja hyville käyttäytymistavoille, jotka näkyvät niin ystävyyssuhteissa kuin liike-elämässä.

”Havainnollistamme kirjassa, että japanilaiseen kulttuuriin ja arvomaailmaan pohjaavassa omotenashissa on kyse yhtäältä toiset huomioon ottavasta ajattelutavasta, mutta myös esteettisestä kokemuksesta ja yksittäistä huolitelluista eleistä ja ilmaisutavoista. Omotenashi on kokemuksena jotain hyvin kokonaisvaltaista, mutta samalla jotain, jota emme välttämättä osaa edes tietoisesti havaita. Japanilainen vieraanvaraisuus vaatii aina toteutuakseen ihmisten välisen kohtaamisen kasvokkain”, Arto Lindblom sanoo.

Lue lisää: 
https://www.epressi.com/tiedotteet/kustannustoiminta/tuore-tietokirja-quotomotenashi-mita-voimme-oppia-japanilaisesta-vieraanvaraisuudestaquot-sukeltaa-japanilaisen-kulttuurin-ytimeen.html

Markkinoinnin laitos

Markkinoinnin laitos on menestyksekäs ja dynaaminen yhteisö opiskelijoita, opettajia ja tutkijoita, joiden kunnianhimoisuus näkyy tutkimusprojekteissa ja hankkeiden verkostoissa.

Lue lisää
Three Aalto University students are doing group work by writing on paper together.
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Women in Finance -tilaisuus, Annukka Paloheimo
Yhteistyö Julkaistu:

Pehmeitä taitoja kannattaa vahvistaa – ne ovat kovaa valuuttaa työmarkkinoilla

Kauppakorkeakoulu antaa valmiudet toimia niin ekstroverteille kuin introverteille sopivissa tehtävissä.
Vidha Saumyan teos, jossa groteskeja ihmishahmoja
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Aalto ARTSin alumni Vidha Samyan teos esillä Venetsian biennaalissa 2024

Suomen paviljongissa Venetsian 60. kansainvälisessä taidebiennaalissa nähdään näyttely The pleasures we choose. Näyttely on esillä 24.11.2024 asti.
Metallikuutio, jota kädet koskettaa
Tutkimus ja taide Julkaistu:

IoT Paja Säätiö lahjoittaa miljoona euroa Insinööritieteiden korkeakoululle

Lahjoitus on kohdennettu teollisen internetin ja digitaalisten kaksosten tutkimukseen ja opetukseen.
Event information on a yellow to coral gradient background with yellow bubbles and a photo of a colorful event space.
Palkinnot ja tunnustukset, Kampus, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Tule mukaan ensimmäiseen Aallon avoimen tieteen palkintotapahtumaan

Kaikki aaltolaiset ovat tervetulleita, osallistuminen ei vaadi ilmoittautumista!