Uutiset

Monilla aloilla tarvitaan nyt matematiikan ja analyyttisen päättelyn osaajia – Matilde Costalle maailma on mahdollisuuksia pullollaan

Kiehtova kurssitarjonta, mahdollisuus palkalliseen kesäharjoitteluun ja korkeatasoinen opetus houkuttelivat Matilde Costan Mathematics and Operations Research -ohjelmaan.
Matilde Costa at the learning centre
Matilde Costa. Kuva Oona Hilli/ Aalto-yliopisto

”Tulin alun perin Aalto-yliopistoon Erasmus-opiskelijavaihtoon maisteriopintojeni alussa. Tarkoituksenani oli olla täällä vain yksi lukukausi”, kertoo Matilde Costa, jolla on kandidaatin tutkinto sovelletusta matematiikasta ja laskennallisista tieteistä Lissabonin Instituto Superior Técnicosta.

Aalto-yliopistoon Matilden houkutteli Mathematics and Operations Research -ohjelman ainutlaatuinen kurssitarjonta.

”Täällä on paljon todella luovia matematiikan kursseja, jollaisia on vaikea löytää muista yliopistoista. Esimerkiksi kurssi, jossa matematiikka kohtaa taiteen ja arkkitehtuurin. Se oli huikean mielenkiintoista, pääsimme tutkimaan muotoja ja tiloja matemaattisin keinoin”, Matilde muistelee.

Opiskelu Suomessa oli Matilden mukaan niin antoisaa, että hän päätti ensin jäädä koko vuodeksi – ja päätyi lopulta suorittamaan koko maisterintutkintonsa Aalto-yliopistossa.

”Täällä on aivan mahtavaa, en yksinkertaisesti halunnut lähteä pois. Valmistun muutaman viikon kuluttua matematiikan maisteriksi Aalto-yliopistosta”, Matilde kertoo.

Monipuoliset uramahdollisuudet

Mathematics and Operations Research -maisteriohjelmasta valmistuu huippuluokan matematiikan osaajia, joilla on vahvat analyyttiset ja loogiset päättelytaidot.

Matilde painottaa, että alan osaajille riittää kysyntää. Matemaattista mallintamista ja ongelmanratkaisutaitoja tarvitaan lukuisilla aloilla, esimerkiksi terveydenhuollossa ja finanssisektorilla. 

Mathematics and Operations Research -ohjelman alumnit päätyvät usein työskentelemään esimerkiksi asiantuntija- ja johtotehtävissä kansainvälisissä yrityksissä ja järjestöissä.

”Olen ajatellut väitellä tohtoriksi, sillä olen kiinnostunut urasta tutkijana. Minulla on kuitenkin pian tutkinto, joka avaa minulle lukuisia muitakin mahdollisuuksia, esimerkiksi teknologiayrityksissä, joita maailma on pullollaan”, Matilde pohtii.

”Toivon saavani pian paikan tohtorinkoulutusohjelmassa, jossa voisin tutkia lukuteoriaa. Se on yksi puhtaan matematiikan osa-alueista”, Matilde suunnittelee.

Tärkeää tukea opettajilta ja ystäviltä

Englanninkielisessä Mathematics and Operations Research -maisteriohjelmassa opiskelijoilla on kolme pääainevaihtoehtoa: matematiikka, sovellettu matematiikka, tai systeemi- ja operaatiotutkimus.

”Kaikille näille pääaineille on yhteistä se, että niissä opitaan paljon matemaattista päättelyä ja analyyttistä ajattelua”, sanoo Matilde.

Opettajilta ja ystäviltä saatu tuki ovat Matilden mukaan tehneet Mathematics and Operations Research -ohjelmassa opiskelusta todella positiivisen kokemuksen.

”Täällä on aivan ensiluokkainen opetus. Opettajat ovat myös helposti lähestyttäviä, ja he ymmärtävät opiskelijoita, millä on minusta erittäin suuri merkitys”, hän toteaa.

”Me matematiikan pääaineopiskelijat opiskelemme mielellämme yhdessä ja autamme toinen toisiamme, sillä teoreettisten ongelmien kanssa voi yksin työskennellessä jäädä helposti jumiin. Meillä on sovellus, jolla pystymme varaamaan ryhmätyöskentelyyn huoneita kampuksella. Se on ahkerassa käytössä”, Matilde kertoo.

Vaikka matematiikan opinnot ovat vaativia, on Matildella riittänyt aikaa myös opiskelijaelämään.

”Opiskelijajärjestöt pitävät kyllä huolen siitä, että me kansainväliset opiskelijat pääsemme kiinteästi mukaan opiskelijayhteisöön”, Matilde naurahtaa. 

”Ainutlaatuinen teekkarikulttuuri painoi ehdottomasti vaakakupissa, kun pohdin, josko jäisin tänne suorittamaan koko tutkintoni. Myös kaunis luonto kampuksella, meri lähellä – täällä on monta asiaa, jotka ovat tehneet maisteriopinnoistani upean kokemuksen”, hän sanoo.

Jos matematiikan opiskelu kiinnostaa, Mathematics and Operations Research -ohjelma on Matilden mukaan hyvä valinta monesta syystä.

”Meillä on esimerkiksi mahdollisuus saada palkallinen kesäharjoittelupaikka omalla laitoksella. Oma kokemukseni kesäharjoittelijana oli todella palkitseva”, Matilde huomauttaa. 

”Täällä on huikea kurssitarjonta, erinomaiset opettajat ja mahtava opiskelijayhteisö. Mathematics and Operations Research -ohjelma on loistava valinta, halusitpa sitten oppia enemmän soveltavia taitoja tai luoda uran tutkimuksen parissa.”

Mathematics and Operations Research, Master of Science (Technology)

Matematiikan ja tilastotieteen verraton ennakointi- ja ongelmanratkaisukyky mahdollistaa syvällisten ja kestävien ratkaisujen kehittämisen jopa kaikkein monimutkaisimpiin ongelmiin. Ohjelmassa koulutetaan matemaattisia ongelmanratkaisijoita, joilla on vahvat analyyttiset ja loogisen päättelyn taidot.

Read more
Aalto University / students doing teamwork / photo by Unto Rautio
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Kuvassa näkyvät Kauppakorkeakoulun opiskelijat Liina Röyskö ja Kerttu Lammi koulun pääovien edustalla.
Opinnot Julkaistu:

Tekoälyn fiksua käyttöä opettava verkkokurssi lisäisi opiskelun tasa-arvoa

Tekoäly on tullut jäädäkseen ja sen osaava ja tehokas hyödyntäminen auttaisi sekä opinnoissa että työnhaussa, sanovat Kauppakorkeakoulun opiskelijat.
Två studentar på Aalto-universitetets campus
Opinnot Julkaistu:

2 027 uutta opiskelijaa hyväksyttiin Aalto-yliopistoon

Kaiken kaikkiaan 13 500 haki opiskelupaikkaa Aallosta kevään 2024 toisessa yhteishaussa
Syksyinen kampusalue
Opinnot Julkaistu:

Syksyn 2024 avoimen yliopiston kurssit on nyt julkaistu

Syksyn kurssien ilmoittautuminen alkaa aikaisintaan elokuussa.
Event poster with a young researcher looking down with lighst and code reflected around her.
Yhteistyö, Tutkimus ja taide, Opinnot Julkaistu:

Unite! Research Week 14.-18.lokakuussa, Grenoble-Autrans

Verkostoitumistapahtuma tohtoriopiskelijoille Unite!-verkoston yliopistoista.