Uutiset

Miten yliopiston tulisi käyttää 12 000 euroa opiskelijoiden hyvinvointiin? Äänestä parasta ideaa 15.9.2021 mennessä!

Toukokuussa 2021 opiskelijat saivat ehdottaa ideoita, miten käyttää 12 000 euroa ("yksi euro jokaiselle opiskelijalle") yliopiston budjetista. Nyt on aika äänestää parasta ideaa toteutettavaksi syksyn 2021-kevään 2022 aikana.
Kampuspyörä
Kuva: Unto Rautio / Aalto-yliopisto

Keväällä 2021 opiskelijoilta kysyttiin, miten he haluaisivat käyttää 12 000 euroa yliopiston budjetista kampuksen kehittämiseen opiskelijoiden hyvinvoinnin näkökulmasta. Ideointi perustui "yksi euro jokaiselle opiskelijalle" -osallistavan budjetin pilottiprojektiin, joka käynnistyi toukokuussa. Projektin tavoitteena on kehittää kampusta ja sen käyttöä opiskelijaystävällisemmäksi osallistamalla opiskelijat päätöksentekoon.

Yhteensä saatiin 48 ideaa sekä aalto.fi:ssä käydyn keskustelun että Webropol -lomakkeen kautta. "Haluamme lämpimästi kiittää kaikkia opiskelijoita, jotka osallistuivat ja jättivät luovia ehdotuksia! Saimme laajan skaalan hyviä ja mielikuvituksellisia ideoita. Useita hyviä ehdotuksia edistämme jo muissa yliopiston kehityshankkeissa ja kaikki äänestyksen ulkopuolelle jääneet ehdotukset välitimme eri asioista vastaaville tahoille. Esimerkiksi kehitysideat liittyen oppimisalustoihin ohjasimme suoraan oppimispalveluihin", sanoo Aalto-yliopiston suunnittelupäällikkö Raili Pönni.

Projektin järjestäjät kävivät läpi kaikki ideat, ja valitsivat niistä viisi ehdotusta äänestettäväksi. Jatkoon valituissa ehdotuksissa toteutui ideoinnin tärkeimmän kriteerit, eli opiskelijoiden hyvinvoinnin edistäminen, inklusiivisuus, saavutettavuus, kestävyys, budjettiraami ja toteutuksen aikataulu  (yksityiskohtaiset valintakriteerit ovat nähtävillä täällä).

Lisätietoja antaa ACRE:n projektipäällikkö Aapo Pihkala, [email protected].

Äänestä parasta ideaa 15.9.2021 mennessä!

Nyt on aika äänestää voittaja, mikä jatkoon valituista ideoista toteutetaan kampuksella syksyn 2021 - kevään 2022 aikana. Äänestä parasta ideaa täällä. Voittaja julkistetaan syyskuun loppuun mennessä. Voit tutustua äänestettäviin ehdotuksiin alla.

Viisi ehdotusta 12 000 euron käyttämiseen

Tutustu äänestettäviin ehdotuksiin perusteluineen alla.

Students with bicycles in Otaniemi

Aalto-yliopistokiinteistöt - ACRE

Aalto-yliopistokiinteistöt (ACRE) ylläpitää, kehittää ja vuokraa Aalto-yliopiston tiloja Otaniemessä ja Töölössä. Luomme uusia konsepteja ja yhteiskäyttöisiä tiloja myös yliopiston ulkopuolisille tahoille muodostaen Otaniemestä ainutlaatuisen yhteistyökeskittymän ja maailman innostavimman kampuksen.

Kampus
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

kuva hyvinvointiviikon logosta jossa keltaisia kuvioita
Kampus, Yliopisto Julkaistu:

Vielä ehdit ilmoittautua Aalto Wellbeing Week 2023 tapahtumiin!

Hyvinvointiviikolla taas paljon tapahtumia kampuksella
Ylhäältä otetussa kuvassa opiskelijat istuvat pöydän ääressä Oppimiskeskuksen värikkäissä tiloissa
Yliopisto Julkaistu:

Yritysyhteydet Aallon vahvuutena Times Higher Educationin rankingissä

Arvostettu yliopistovertailu sijoitti Aalto-yliopiston 250 parhaan joukkoon maailmassa.
White coffee cup with Space 21 logo, space's common room on the background.
Kampus, Yliopisto Julkaistu:

Space 21:n aamukahvit syksyllä 2023

Kahvia, aamupalaa ja hyvää seuraa radikaalin luovuuden olohuoneessa – kaikki aaltolaiset ovat tervetulleita Space 21:n kuukausittaiselle aamukahville.
Jaakko Honko -luennon 2023 pääpuhuja Kaisa Hietala
Yliopisto Julkaistu:

Pääpuhuja, yritysjohtaja Kaisa Hietala: Meiltä puuttuu määritelmä luonnon arvolle

Kansleri Jaakko Hongon nimeä kantavalle luennolle saapui noin 300 kutsuvierasta ja alumnia.