Uutiset

Miten yliopiston tulisi käyttää 12 000 euroa opiskelijoiden hyvinvointiin? Äänestä parasta ideaa 15.9.2021 mennessä!

Toukokuussa 2021 opiskelijat saivat ehdottaa ideoita, miten käyttää 12 000 euroa ("yksi euro jokaiselle opiskelijalle") yliopiston budjetista. Nyt on aika äänestää parasta ideaa toteutettavaksi syksyn 2021-kevään 2022 aikana.
Kampuspyörä
Kuva: Unto Rautio / Aalto-yliopisto

Keväällä 2021 opiskelijoilta kysyttiin, miten he haluaisivat käyttää 12 000 euroa yliopiston budjetista kampuksen kehittämiseen opiskelijoiden hyvinvoinnin näkökulmasta. Ideointi perustui "yksi euro jokaiselle opiskelijalle" -osallistavan budjetin pilottiprojektiin, joka käynnistyi toukokuussa. Projektin tavoitteena on kehittää kampusta ja sen käyttöä opiskelijaystävällisemmäksi osallistamalla opiskelijat päätöksentekoon.

Yhteensä saatiin 48 ideaa sekä aalto.fi:ssä käydyn keskustelun että Webropol -lomakkeen kautta. "Haluamme lämpimästi kiittää kaikkia opiskelijoita, jotka osallistuivat ja jättivät luovia ehdotuksia! Saimme laajan skaalan hyviä ja mielikuvituksellisia ideoita. Useita hyviä ehdotuksia edistämme jo muissa yliopiston kehityshankkeissa ja kaikki äänestyksen ulkopuolelle jääneet ehdotukset välitimme eri asioista vastaaville tahoille. Esimerkiksi kehitysideat liittyen oppimisalustoihin ohjasimme suoraan oppimispalveluihin", sanoo Aalto-yliopiston suunnittelupäällikkö Raili Pönni.

Projektin järjestäjät kävivät läpi kaikki ideat, ja valitsivat niistä viisi ehdotusta äänestettäväksi. Jatkoon valituissa ehdotuksissa toteutui ideoinnin tärkeimmän kriteerit, eli opiskelijoiden hyvinvoinnin edistäminen, inklusiivisuus, saavutettavuus, kestävyys, budjettiraami ja toteutuksen aikataulu  (yksityiskohtaiset valintakriteerit ovat nähtävillä täällä).

Lisätietoja antaa ACRE:n projektipäällikkö Aapo Pihkala, [email protected]

Äänestä parasta ideaa 15.9.2021 mennessä!

Nyt on aika äänestää voittaja, mikä jatkoon valituista ideoista toteutetaan kampuksella syksyn 2021 - kevään 2022 aikana. Äänestä parasta ideaa täällä. Voittaja julkistetaan syyskuun loppuun mennessä. Voit tutustua äänestettäviin ehdotuksiin alla.

Viisi ehdotusta 12 000 euron käyttämiseen

Tutustu äänestettäviin ehdotuksiin perusteluineen alla.

Students with bicycles in Otaniemi

Aalto-yliopistokiinteistöt - ACRE

Aalto-yliopistokiinteistöt (ACRE) ylläpitää, kehittää ja vuokraa Aalto-yliopiston tiloja Otaniemessä ja Töölössä. Luomme uusia konsepteja ja yhteiskäyttöisiä tiloja myös yliopiston ulkopuolisille tahoille muodostaen Otaniemestä ainutlaatuisen yhteistyökeskittymän ja maailman innostavimman kampuksen.

Kampus
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

Puun taimia istutetaan Suomen ensimmäiseen hiilensidontaa tukevaan mikrometsään Keravalla
Yhteistyö, Mediatiedotteet, Tutkimus ja taide, Yliopisto Julkaistu:

Suomen ensimmäinen hiilensidontaa tukeva mikrometsä istutettu Keravalle

Keravan Kivisillan alueelle on istutettu Suomen ensimmäinen hiilensidontaa tukeva mikrometsä
Eero Eloranta
Tutkimus ja taide, Yliopisto Julkaistu:

Uusi kirja tuotantotalouden kehittymisestä tieteenalana Suomessa ja kansainvälisesti

Eero Elorannan kirja kuvaa tuotantotalouden kehitystä osana talouden muutosten ja tekniikan yliopistojen kehitystä.
Illustration image of an early autumn day, depicting Otakaari 2B from the opposite side of Tietotie. Some leaves are on the ground, there are people walking on campus, undistinguishable faces.
Kampus, Yliopisto Julkaistu:

Ehdota uutta nimeä Otakaari 2B -rakennukselle

Lähetä oma nimiehdotuksesi viimeistään 14.6.!
Jessica Sinikoski, photo by Heli Sorjonen
Yliopisto Julkaistu:

Jessica Sinikoski: Tapahtumissa pitää olla tilaa taikapölylle

"Tehtäväni on viestiä, miltä Aalto kuulostaa, näyttää, tuoksuu, maistuu ja tuntuu. Koska olemme luonnonläheisellä kampuksella, tuoksussa pitää olla mukana vähän neulasta ja multaa, mutta toisaalta sen pitää edustaa myös innovaatioita, luovuutta ja yhteiskunnallista vaikuttamista."