Uutiset

Mistä yllätyit tänään? Jaa huomiosi ja vaikuta Aalto-yliopiston elävään strategiaan

Kutsumme Aalto-yhteisön jäsenet ja sidosryhmämme jakamaan näkemyksiään tulevaisuudesta kyselyssä, joka on auki 15.10.2021 saakka.
Strategiatapahtuma Kuva: Mikko Raskinen

Aalto-yliopistossa on jälleen käynnissä toimintaympäristön luotaus, johon liittyvällä kyselyllä keräämme parhaillaan eväitä yliopiston strategiatyöhön. Kyselyn avulla kartoitamme yhteisömme huomioita toimintaympäristössämme tapahtuvista muutoksista sekä tulevaisuuden suunnasta. Yhteinen toimintaympäristön luotaus on tärkeä osa yliopiston elävää strategiaa, jonka perusajatus on mukautua maailman muutoksiin.

Osallistu kyselyyn 

Voit jakaa esimerkiksi huomiosi ilmiöstä tai tapahtumasta, joka on yllättänyt tai innostanut sinua viime viikkoina. Lisäksi voit jakaa huomioitasi trendeistä tai heikoista signaaleista, joilla näet olevan merkitystä tulevaisuuden suuntaan omalla alallasi.  

Pääset vastaamaan kyselyyn tämän linkin kautta. Kysely on auki 15.10.2021 saakka. Kysely on englanninkielinen.

Linkki kyselyyn

Lisätietoa elävästä strategiasta ja toimintaympäristön luotauksesta  

Aalto-yliopiston elävä strategia painottaa yhteisöllistä strategiatyötä. Toimintaympäristön luotaus, jota kutsutaan myös ennakkokatselmukseksi, on tapa osallistaa Aalto-yhteisöä tunnistamaan ja analysoimaan heikkoja signaaleja ja nousevia trendejä, joilla voi olla vaikutusta yliopiston strategisiin valintoihin. Syyslukukauden aikana tapahtuvaan luotaukseen kutsutaan mukaan opetus- ja tutkimushenkilöstöä, opiskelijoita, tohtorikoulutettavia, post doc -tutkijoita, muotoilijoita ja taiteilijoita, palveluhenkilöstöä, alumneja, kumppaneita ja muita sidosryhmiä. Ennakkokatselmusprosessiin kuuluu kyselyitä, työpajoja ja tapaamisia, joissa tietoa kerätään ja analysoidaan.  

Ennakkokatselmuksella on kolme päätehtävää:  

  1. Tunnistaa nousevia trendejä ja toimintaympäristössä tapahtuvia muutoksia
  2. Analysoida näiden trendien ja muutosten merkitystä ja vaikutusta yliopiston toimintaan  
  3. Osallistaa yliopistoyhteisö sekä kumppanit elävän strategian yhteiseen kehittämiseen.  

Vuoden 2020 ennakointiprosessi  

Vuoden 2020 ennakointiprosessissa tunnistettiin kolme keskeisintä nousevaa trendiä, joilla katsottiin olevan vaikutusta yliopiston toimintaan. Nämä olivat kestävän kehityksen johtaminen, tulevaisuuden mahdollisuudet sekä hybridit työskentelytavat.  

Lue lisää edellisen vuoden ennakointiprosessista

Strategiamme

Aalto-yliopiston tulevaisuuden perusta on laadukas tutkimus ja opetus, vaikuttavuus sekä jaetut arvot - vastuullisuus, rohkeus ja yhteistyö. Yliopiston tehtävänä on rakentaa kestävää tulevaisuutta.

Lue lisää Aalto-yliopiston strategiasta
Ioncell
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

MJ on stage giving a talk
Yliopisto Julkaistu:

Myungji ”MJ” Suh: Aallon Slush-osastolla kaikessa on kyse siitä, miten voimme muuttaa maailmaa

"Olet yrittäjähenkinen, kun näet ongelman mahdollisuutena sen sijaan, että pitäisit sitä uhkana, jota vältellä. Myös ”can do” -asenne on yrittäjätaito."
Deep tech tuesday
Yliopisto Julkaistu:

Miten Suomi menestyy mikrosirukilpailussa? Asiantuntijat kertovat

Asiantuntijat jakoivat Deep Tech Tuesdayssa näkemyksiään mikrosirujen roolista ja merkityksestä kilpailukyvyn varmistamisessa, teknologisessa riippumattomuudessa ja vihreässä siirtymässä.
Aallon osasto Slushissa
Yhteistyö, Yliopisto Julkaistu:

Viisi asiaa, jotka päättäjien tulisi tietää yliopistojen vaikuttavuudesta

Yliopistot unohtuvat usein, kun puhutaan taloudellisesta kilpailukyvystä. Ei kannattaisi – me kerromme miksi.
Anshum Dwarakanath Prahlad
Yliopisto Julkaistu:

Opiskelija Anshuman Dwarakanath Prahlad näkee nykypäivän avaruusteollisuudessa monia mahdollisuuksia

Anshuman Dwarakanath Prahlad opiskelee SpaceMaster-yhteisohjelmassa. Hänestä opiskelu kahdessa eri yliopistossa on ollut antoisaa.