Uutiset

Minkälaisia kokemuksia ja tuntemuksia sinulla on poikkeustilassa? Osallistu tutkimukseen

Mikä on fiilis? Onko optimistinen vai pessimistinen olo? Löydätkö elämääsi merkityksellisyyttä?

Nyt voit tukea tieteellistä tutkimusta kokemuksista ja tuntemuksista keskellä koronaviruspandemiaa. Tutkimus käyttää How Am I -mobiilisovellusta, joka pyytää sinua joka päivä vastaamaan lyhyeen, pari minuuttia vievään kyselyyn. Tutkimus jatkuu niin kauan kuin poikkeusolot jatkuvat, mutta voit osallistua haluamasi pituisen ajan.

Tutkimusta vetää Aalto-yliopiston tutkijatohtori Frank Martela yhteistyössä Helsingin yliopiston sosiaalipsykologian yksikön ja hollantilaisen TNO-tutkimuslaitoksen tutkijoiden kanssa.

Tutkimuksessa kerätään tietoa ihmisten kokemuksista ja tuntemuksista, jotta voisimme ymmärtää paremmin, kuinka syvästi kriisi vaikuttaa ihmisten pahoinvointiin ja mitkä tekijät vahvistavat ihmisten psykologista hyvinvointia ja merkityksellisyyden löytämistä myös vaikeina hetkinä.

Tutkimus on avoin kaikille täysi-ikäisille suomalaisille, jotka haluavat raportoida päivittäisistä kokemuksistaan ja näin tukea tieteellistä ymmärrystä siitä mitä ihmiset tällaisissa tilanteissa kokevat.

Jos kiinnostaa, klikkaa linkkiä, lue lisää ja lähde mukaan!

Mukaan tutkimukseen
Lisätietoja:
Frank Martela, tutkijatohtori, [email protected]

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

mies katse niitylle päin, selkä kameraan
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Sisäministeriö: Noin joka kolmas ukrainalainen haluaa jäädä Suomeen, moni on epävarma tulevaisuudesta

Tuloksia ovat analysoineet väitöskirjatutkija Anastasiya Koptsyukh Kauppakorkeakoulun johtamisen laitokselta ja tutkija Arseniy Svynarenko Nuorisotutkimusseurasta.
Aalto University Meet Our Teachers SCI Janne Halme 2022. Photo: Mikko Raskinen.
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Yliopistonlehtori Janne Halme: Aurinkoenergia on ihan huippua!

: Janne Halmetta inspiroi lehmuskuja, jossa yhdistyvät puut, lehdet ja valo, joka siivilöityy puiden välistä. Vaikka aurinkokennon avulla voidaan tuottaa sähköä, elämää ylläpitävää fotosynteesiä se ei pysty korvaamaan.
Woman touching a long-sleeved Marimekko Unikko shirt on display
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Värejä laboratorioista ja pelloilta – tällainen on luonnonmukaisten tekstiilivärien tulevaisuus

Mitä enemmän muoti- ja tekstiiliteollisuuden ympäristövaikutuksista saadaan tietoa, sitä enemmän kestävien vaihtoehtojen kysyntä ja tarve kasvaa. Kansainvälinen tutkimusryhmä pyrkii korvaamaan myrkylliset synteettiset väriaineet luonnollisilla vaihtoehdoilla, joita saadaan esimerkiksi kasveista, mikrobeista ja ruokahävikistä.
Annika Järvelin and Hanna Castrén-Niemi have spent three weeks at three different clinics in Helsinki. Photo: Otto Olavinen, Biodesign.
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Neuvola täyttää sata vuotta – tutkijat selvittävät, miten neuvolan seuraavan vuosisadan tarpeisiin voitaisiin vastata terveysteknologiaa hyödyntäen

Tutkijat selvittävät sitä, miten neuvolan seuraavan vuosisadan tarpeisiin voitaisiin vastata Stanfordin yliopistosta lähtöisin olevien Biodesign-menetelmien keinoin.