Metsähovi on jatkossa kotimaisilla kielilläkin virallisesti radio-observatorio

Metsähovi on Suomen ainoa tähtitieteellinen radio-observatorio. Nimenmuutoksen taustalla on ajan saatossa tapahtunut keskittyminen nimenomaan radioastronomiaan ja avaruuden havainnointiin.
”Alkuperäinen nimi ”radiotutkimusasema” vastasi hyvin sen aikaista toimintaa, kun tutkimusta tehtiin muun muassa satelliittien ja pidempien matkojen päästä tehtyjen radiolähetysten vastaanottamiseen ja radiolaitteiston kehittämiseen. Kun toiminta myöhemmin vakiintui radioteleskooppien ja tähtitieteellisen tutkimuksen eli radio-observatorion omaisen toiminnan ympärille, haluttiin nimeä täsmentää erityisesti kansainvälisissä piireissä”, Metsähovin johtaja Joni Tammi kertoo.
Metsähovin englanninkieliseksi nimeksi vahvistettiin jo vuonna 1998 ”Metsähovi Radio Observatory”. Vuonna 2021 nimi on muutettu myös kotimaisilla kielillä radio-observatorioksi seuraavasti:
- Metsähovin radiotutkimusasema muutetaan muotoon Metsähovin radio-observatorio.
- Skoggård radioforskningsinstitut muutetaan muotoon Skoggård radioobservatorium.
Metsähovin peruskorjaus valmistui tammikuussa 2021. Lue uutinen täältä.
- Julkaistu:
- Päivitetty:
Lue lisää uutisia

Liikesivistysrahastolta merkittäviä apurahoja Aalto-yliopiston tutkijoille
Aalto-yliopisto saa yliopistoista suurimman tuen. Apurahan saa 62 projektia ja tuen suuruus on yhteensä 728 400 euroa.TkT Janne Naapuri sai Gustaf Kompan väitöskirjapalkinnon
Suomalaisten Kemistien Seuran Gust. Kompan vuoden 2023 väitöskirjapalkinto myönnettiin tekniikan tohtori Janne Naapurille Aalto-yliopistosta ja tekniikan tohtori Jussi Isokuorttille Tampereen teknillisestä yliopistosta.
Hae syksyn Designs for a Cooler Planetiin 22.1.2024 mennessä
Kerro miten tutkimuksesi tai projektisi muuttaa maailmaa.