Metsähovi on jatkossa kotimaisilla kielilläkin virallisesti radio-observatorio

Metsähovi on Suomen ainoa tähtitieteellinen radio-observatorio. Nimenmuutoksen taustalla on ajan saatossa tapahtunut keskittyminen nimenomaan radioastronomiaan ja avaruuden havainnointiin.
”Alkuperäinen nimi ”radiotutkimusasema” vastasi hyvin sen aikaista toimintaa, kun tutkimusta tehtiin muun muassa satelliittien ja pidempien matkojen päästä tehtyjen radiolähetysten vastaanottamiseen ja radiolaitteiston kehittämiseen. Kun toiminta myöhemmin vakiintui radioteleskooppien ja tähtitieteellisen tutkimuksen eli radio-observatorion omaisen toiminnan ympärille, haluttiin nimeä täsmentää erityisesti kansainvälisissä piireissä”, Metsähovin johtaja Joni Tammi kertoo.
Metsähovin englanninkieliseksi nimeksi vahvistettiin jo vuonna 1998 ”Metsähovi Radio Observatory”. Vuonna 2021 nimi on muutettu myös kotimaisilla kielillä radio-observatorioksi seuraavasti:
- Metsähovin radiotutkimusasema muutetaan muotoon Metsähovin radio-observatorio.
- Skoggård radioforskningsinstitut muutetaan muotoon Skoggård radioobservatorium.
Metsähovin peruskorjaus valmistui tammikuussa 2021. Lue uutinen täältä.
Lue lisää uutisia

Marsin sää vaihtelee rajusti, mutta sen ilmasto ei ole muuttumassa
Väitöstutkimuksessaan Henrik Kahanpää myös kyseenalaistaa Marsin pölypyörteisiin liittyvän vallitsevan käsityksen. Tutkijana hän toivoo, että ihminen ei koskaan menisi Marsiin.
Kauppakorkeakoulun Homecoming Day kutsui alumnit ensimmäistä kertaa Otaniemeen
Seminaarin pääpuhuja, Nokian toimitusjohtaja Pekka Lundmark painotti esityksessään yhteistyön tekemisen tärkeyttä.
Laureen Mahler luo origamitaitosten avulla biopohjaisia ja myös katseita kestäviä pakkauksia
Monet pakkausteollisuuden tuotteet perustuvat muoviin ja muihin fossiilipohjaisiin materiaaleihin. Aalto-yliopiston Bioinnovaatiokeskuksessa kehitetään origamitaitoksiin perustuvia ekologisia pakkausratkaisuja, joilla on arvoa myös kauniina esineinä.