Uutiset

Metsähovi on jatkossa kotimaisilla kielilläkin virallisesti radio-observatorio

Metsähovin nimi kotimaisilla kielillä on muuttunut ja on nyt suomeksikin radio-observatorio entisen radiotutkimusaseman sijaan.
Aalto_University_ELEC_Metsahovi_Radio_Observatory_new_photos_12-11-2021_photo_Mikko_Raskinen_017.jpg
Metsähovi marraskuussa 2021. Kuva: Mikko Raskinen / Aalto-yliopisto

Metsähovi on Suomen ainoa tähtitieteellinen radio-observatorio. Nimenmuutoksen taustalla on ajan saatossa tapahtunut keskittyminen nimenomaan radioastronomiaan ja avaruuden havainnointiin.

”Alkuperäinen nimi ”radiotutkimusasema” vastasi hyvin sen aikaista toimintaa, kun tutkimusta tehtiin muun muassa satelliittien ja pidempien matkojen päästä tehtyjen radiolähetysten vastaanottamiseen ja radiolaitteiston kehittämiseen. Kun toiminta myöhemmin vakiintui radioteleskooppien ja tähtitieteellisen tutkimuksen eli radio-observatorion omaisen toiminnan ympärille, haluttiin nimeä täsmentää erityisesti kansainvälisissä piireissä”, Metsähovin johtaja Joni Tammi kertoo.

Metsähovin englanninkieliseksi nimeksi vahvistettiin jo vuonna 1998 ”Metsähovi Radio Observatory”. Vuonna 2021 nimi on muutettu myös kotimaisilla kielillä radio-observatorioksi seuraavasti:

  • Metsähovin radiotutkimusasema muutetaan muotoon Metsähovin radio-observatorio.
  • Skoggård radioforskningsinstitut muutetaan muotoon Skoggård radioobservatorium.

Metsähovin peruskorjaus valmistui tammikuussa 2021. Lue uutinen täältä.

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

Alustatalouden faktat ja myytit -podcastissa Timo Seppälä, Johanna Småros ja Teemu Roos pohtivat, mihin tekoäly ja sen supervoimat pystyvät?
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Paljon hypetetty tekoäly – Alustatalouden faktat ja myytit -podcast pohtii tekoälyn supervoimia

Alustatalouden faktat ja myytit -podcastin tuoreimmassa jaksossa tuodaan realismia tekoälykeskusteluun konkreettisten esimerkkien kautta ja pohditaan esimerkiksi tekoälyn mahdollisuuksia ja sitä, voiko tekoäly alkaa kehittää itse itseään.
Kaksi opiskelijaa opiskelemassa. Kuva: Aalto-yliopisto / Aino Huovio
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Henkilöstöä arvostava johtaminen lisää työhyvinvointia

Työhyvinvointi on keskeinen tekijä hyvin menestyvien yksilöiden ja organisaatioiden taustalla.
Maria Joutsenvirta
Tutkimus ja taide Julkaistu:

U-teoria – Miten johdetaan tulevaisuudesta käsin samalla kun tulevaisuus syntyy?

Luovat ihmiset, kuten taiteilijat ja tieteilijät, keksivät ja luovat uutta astumalla näkyvästä maailmasta näkymättömään mielikuvituksen maailmaan ja sieltä takaisin näkyvään. Tätä luovuuden edellyttämää herkkyyttä ja intuitiota voi oppia ja edesauttaa.
Alustatalouden faktat ja myytit -podcastin toista tuotantokautta vetävät Aalto-yliopiston professorit Robin Gustafsson ja Timo Seppälä, juontaa William von der Pahlen.
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Alustatalouden faktat ja myytit -podcast sukeltaa alustatalouden saloihin

Uusi tuotantokausi: Aalto-yliopiston asiantuntijat ja vaihtuvat vieraat keskustelevat alustataloudesta ja siihen liittyvistä ajankohtaisista aiheista.