Uutiset

"Mentorointi on inspiroivaa ja hauskaa" - Aalto International Talent -ohjelma tarjoaa mielekkään tavan tukea kansainvälisiä opiskelijoita

Tänä vuonna ryhmämentorointiohjelma toi yhteen yli 180 kansainvälistä opiskelijaa ja 17 yritystä.
Reetta Strengell
Director, Application and Marketing, P&P segment, EMEA Reetta Strengellin mielestä oli hauskaa perehdyttää kansainvälisiä opiskelijoita kemianteollisuuteen ja Kemiraan.

Vuoden 2022 Aalto International Talent -ohjelmaan osallistuivat ABB, CGI, Digitalist Group, Elisa, Fiskars Group, Kemira, KONE, Konecranes, Lindström Group, Murata, Nokia, Okmetic, OP Financial Group, Stora Enso, UPM, WithSecure ja Wärtsilä.

Kemiran mentorointiryhmää vetivät Application and Marketing -johtaja Reetta Strengell ja IP Management -johtaja Virpi Tognetty. Alumnit nauttivat päästessään kohtaamaan alma materinsa opiskelijoita.

"Mentorointi oli hieno tapa tukea opiskelijoita ja tehdä yhteistyötä Aalto-yliopiston kanssa", Strengell ja Tognetty kertovat.

Virpi Tognetty Kemira
Director, IP Management, R&D Technology Virpi Tognettyn mielestä Aalto International Talent -ohjelma oli hieno tapa tehdä yhteistyötä Aalto-yliopiston kanssa.

Strengell ja Tognetty tapasivat opiskelijoita etäsessioissa, joissa he perehdyttivät opiskelijoita kemianteollisuuden maailmaan. Lisäksi opiskelijat pääsivät keskustelemaan Kemiran muiden asiantuntijoiden ja HR-edustajien kanssa ja saivat tietoa Kemiran tarjoamista uramahdollisuuksista. Kun pandemiatilanne parani, opiskelijaryhmä pääsi vierailulle yrityksen tiloihin maaliskuussa.

"Vierailu tutkimuskeskukseemme Espooseen labrakierroksineen oli hieno päätös yhteiselle matkallemme."

Aalto International Talent -ohjelma tarjoaa yritysedustajille ja alumneille mielekkään tavan olla tekemisissä kansainvälisten opiskelijoiden kanssa.

"Mentorointi on inspiroivaa ja hauskaa", Strengell ja Tognetty toteavat.

Opiskelijoille ohjelma antaa tilaisuuden kasvattaa verkostoaan Suomessa ja oppia suomalaisesta työelämästä ja yrityksistä. Opiskelijat arvostavat mahdollisuutta olla suoraan tekemisissä yritysedustajien kanssa ja keskustella heidän kanssaan rennossa ympäristössä.

"Ohjelma antoi ainutlaatuisen mahdollisuuden kysyä kaikkea mahdollista mentoriyrityksestä, yrityksen odotuksista, työympäristöstä sekä muista aiheista, joista ei voi saada tietoa mistään muualta", tohtorikoulutettava Ulviyya Quliyeva kertoo.

Quilyeva nautti ryhmäkeskusteluista mentoriyrityksensä Muratan HR-edustajien ja insinöörien kanssa.

"He olivat todella innokkaita auttamaan meitä kaikissa asioissa aina hyvän ammattimaisen CV:n tekemisestä käytännön työoloihin. Ilmapiiri keskusteluissa oli todella avoin ja ystävällinen", Quliyeva jatkaa.

Aalto International Talent -ohjelma on osa Aalto Career Design Labia. Ohjelma jatkuu keväällä 2023.

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

Alma Median projektitiimi, Aalto BIZ
Yhteistyö, Opinnot Julkaistu:

Vastuullisuus on tärkeä osa asumisen digitaalisia palveluita

Opiskelijat tekivät Alma Medialle yritysprojektin, jossa he kartoittivat asumisen digitaalisia palveluita kestävän kehityksen näkökulmasta.
A teacher and two researchers smiling and sorting through paper presentations in a classroom
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Miten lisätä empatiaa terveyspalveluihin? Tutkijat järjestivät ihmiskeskeisen suunnittelun työpajoja Arabian peruskoulussa

Aalto-yliopiston tutkijat järjestivät peruskoululaisille palvelumuotoilutyöpajat, joissa opeteltiin muotoiluajattelua sekä ihmiskeskeisten tietojärjestelmien suunnittelua.
Football field / Jalkapallokenttä. Kuva: Aleksi Poutanen
Opinnot Julkaistu:

Jalkapalloilija Tim Väyrynen ja koripalloilija Helmi Tulonen kuuluvat Aalto-yliopiston URHEA-opiskelijoihin

”Aalto-yliopisto on Urhean periaatteiden mukaisesti tukenut meitä ammattiurheilun ja opiskelujen yhteensovittamisessa.”
Mira Hänninen
Yhteistyö, Opinnot Julkaistu:

Alumni Mira Hänninen: On inspiroivaa, että omalla työllä on positiivinen vaikutus yhteiskuntaan

Nykyisin Nesteellä työskentelevä alumnimme Mira Hänninen hakeutui Kauppakorkeakouluun yritysjuridiikan maisteriohjelmaan, sillä hän halusi enemmän käytännönläheistä yritysnäkökulmaa oikeustieteen opintoihinsa. ”Palkitsevinta opinnoissa oli juuri se, ettemme opiskelleet vain sääntelyn sisältöä vaan mietimme, millainen käytännön vaikutus sillä on yritysten liiketoimintaan ja päätöksentekoon.”