Uutiset

Mentorihaku: Myötätuntomentorointia vertaisryhmissä tohtoriopiskelijoille syksyllä 2024

Haluaisitko olla mukana rakentamassa inhimillisempää akateemista yhteisöä ja luomassa merkityksellisiä yhteyksiä ihmisten välille? Haluatko saada hyödyllistä kokemusta pienryhmien ohjaamisesta?

Tarjoamme Aallossa myötätuntoteemaista mentorointia vertaisryhmissä tohtoriopiskelijoille syksyllä 2024. Haemme nyt tohtoriopiskelijoita mentoreiksi syksyn myötätuntomentorointiryhmiin. Mentorit perehdytetään tehtävään (kolme tapaamista).

Opiskelijan opas uutinen, kuvitus

Myötätuntomentorointia pilotoitiin Aallossa viime syksynä ja saimme pilotista erittäin positiivista palautetta. Ryhmät ovat edistäneet kannustavaa ilmapiiriä ja hedelmällistä keskustelua myötätuntoon liittyvistä aiheista. Ryhmiä ohjaavat vertaismentorit eli toiset tohtoriopiskelijat. Mentorina voit kehittää arvokkaita taitoja, kuten fasilitointi- ja myötätuntotaitoja, joita tarvitset työelämässä esimerkiksi ohjatessasi tai opettaessasi opiskelijoita. Opit myös ohjaamaan ryhmäharjoituksia. 

Voit ilmoittautua mentoriksi tämän linkin kautta. Ilmoittautuminen on avoinna 20.6. asti.

Pidämme Teams-tapaamisen mentoroinnista kiinnostuneille 21.8. klo 12-13, jossa kerromme myötätuntomentorointiprosessista ja osallistujat voivat kysyä kysymyksiä. 

Myötätuntomentorointiryhmän mentorina sinun ei tarvitse olla aiheen asiantuntija. Tehtäväsi on yhdessä ohjaajaparisi kanssa fasilitoida ryhmän työskentelyä ja keskusteluja myötätuntoon liittyvissä aiheista. Pienryhmät kokoontuvat kuusi kertaa syyslukukauden aikana. Pienryhmät ja mentoreiden perehdytys pidetään englanniksi. Perehdytyksen lisäksi tarjoamme mentoreille jatkuvaa tukea koko ryhmäjakson ajan, ja mentoreiden kesken on mahdollisuuksia jaettuun oppimiseen ja kokemuksiin. 

Mentoreiden syksyn perehdytyskerrat pidetään 4.9., 11.9. ja 18.9. klo 12-14 kampuksella. On erittäin tärkeää, että pystyt olemaan paikalla jokaisella kolmella kerralla. Voit jo laittaa ajat kalenteriisi! 

Myötätuntomentoroinnin malli on alun perin kehitetty Nyyti ry:n Myötätuntoa korkeakouluihin -hankkeessa. Aallossa toiminta on osa Aallon henkilöstön Wellbeing Deskin palveluita.

Lisätiedot ja kysymykset: Laura Miettinen, [email protected] 

Tietosuojailmoitus opiskelijoille

Anna palautetta sivusta

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Opiskelijoita EIT Manufacturing-kesäkoulussa
Opinnot Julkaistu:

Hae nyt Artificial Intelligence-enabled Innovation & Entrepreneurship for Sustainable Manufacturing-kesäkouluun

Tähän EIT Manufacturingin järjestämään kesäkouluun kuuluu verkossa suoritettava osuus 8.-18.7. ja paikan päällä Trenton yliopistossa, Italiassa, suoritettava osuus 22.7.-2.8.2024.
Opiskelijan opas uutinen, kuvitus
Opinnot Julkaistu:

Valmistuva maisteri – anna palautetta opinnoista ja vaikuta!

Vastaa maisterin tutkinnon suorittaneiden palautekyselyyn ja vaikuta alasi opintojen kehittämiseen.
Opiskelijan opas uutinen, kuvitus
Opinnot Julkaistu:

Hae syksyn energiatekniikan alan virtuaalikursseille nyt!

Unite-allianssi järjestää syksyllä virtuaalikursseja energiatekniikan alalta, joihin on kaksi hakuaikaa, yksi kesäkuussa ja toinen elokuussa.
Tulevaisuuden uran pohtimisessa käytetään luovuutta.
Opinnot Julkaistu:

Uramuotoilukurssilla pysähdytään oppimaan itsestä ja pohtimaan tulevaisuutta

Career Design Lab tukee opiskelijoiden siirtymää työelämään. Avain kestävään tulevaisuuden työhön on ennakkoluuloton ja luova tapa muotoilla uraa.