Uutiset

Melina Nummi edistää opiskelijoiden liikkuvuutta Unite-yliopistoverkostossa

Melina Nummi on kansainvälisen liikkuvuuden suunnittelija Aalto-yliopistossa. Hän työskentelee myös Unite-yliopistoverkostossa kehittäen opiskelijoiden liikkuvuutta ja rakentaen yliopistojen yhteisiä liikkuvuuspalveluita. Haastattelimme Melinaa Let's Unite! -sarjassa, joka esittelee Unite-yhteisöä.
Photo of Melina Nummi.

Let's Unite! - tutustu Melina Nummeen

Melinan kiinnostus kansainvälistymisen mahdollistamiseen kaikille tulee hänen omasta taustastaan, sillä hän on opiskellut ja työskennellyt Suomen ulkopuolella melko monta vuotta ennen Aallossa aloittamista. Ja ehkä siksi, se ei ole vain jotain, mitä hän tekee työkseen, vaan myös jotain, joka tavalla tai toisella on osana jokapäiväistä elämää - esimerkiksi vapaaehtoistyön kautta erilaisissa kansainvälistymiseen liittyvissä hankkeissa. Lisäksi Melina pitää  vaeltamisesta ja viettää paljon aikaa luonnossa. Hänelle paras tapa ladata akkuja on viettää muutama päivä keskellä ei mitään, nukkua teltassa ja pitää elektroniset laitteet suljettuina.

Mistä Uniten hankkeesta olet erityisen innostunut juuri nyt?

Olen erittäin innoissani virtuaalivaihdon käynnistämisestä! Uskon, että Unite-yliopistoilla on niin paljon potentiaalia luoda innovatiivisia kursseja, kun yhdistämme asiantuntemuksemme ja tietotaitomme ja saamme opiskelijamme tekemään yhteistyötä toistensa kanssa verkossa. Tämä olisi myös osallistavampaa ja varmistaisi, että jokainen elämäntilanteestaan ​​riippumatta saisi mahdollisuuden saada tutkintoonsa kansainvälisyyttä ja uusia näkökulmia. Toivon kovasti, että tämä innostaisi myös opiskelijoita aloittamaan virtuaalisten yhteistyöprojektien luomisen myös itse.

Mielestäni virtuaalivaihtojen luominen on tärkeää Unitelle, koska se mahdollistaa toimintaamme osallistuvien opiskelijoiden määrän lisäämisen. Näillä kursseilla voidaan myös luoda oppimissisältöjä, joilla verkoston yliopistot pääsevät tarjoamaan opiskelijoillemme taitoja, jotka vastaavat Euroopan työmarkkinoiden nopeasti muuttuviin vaatimuksiin. 

Yhteistoiminnalliset virtuaalikurssit ovat yksi työkalu lisää, jonka avulla opiskelijat voivat yhdessä kehittää ratkaisuja yhteiskuntamme haasteisiin. Opiskelu ja yhdessä työskentely verkossa säästää aikaa ja matkustamisen vaivaa. 

Mitä mielenkiintoista sinun työryhmissäsi on meneillä? 

Työstämme parhaillaan Uniten työharjoittelukonseptia sekä työskentelemme virtuaalivaihtojen edistämiseksi.  Toivottavasti pääsemme pian aloittamaan pilotoinnin yhdellä tai kahdella virtuaalivaihtokurssilla, ja sitten voimme kertoa lisää.

Mitä hyötyä Unitessa työskentelystä tai opiskelusta on?

Unite-yliopistot ovat tehneet yhteistyötä jo pitkään, jo ennen Eurooppalaiset yliopistot -aloitetta, ja näin on helpompi alkaa rakentaa jotain innovatiivista ja uutta. Unite-yliopistot ovat hyviä tukemaan innovaatioita ja start-uppeja, ja tämä on mielestäni myös yksi niistä asioista, joilla erotumme joukosta. Mutta on tärkeää yhdessä toisiimme paremmin tutustuen pohtia, kuinka erotumme kaikista muista eurooppalaisista yliopistoverkostoista.

Lisätietoja
Uniten liikkuvuuspalveluiden (Joint Mobility Center) tehtävänä on edistää opiskelijoiden liikkuvuutta työkaluilla ja toimintatavoilla, jotka tehostavat, yksinkertaistavat ja tukevat opiskelijoiden liikkuvuutta. Työryhmän päätehtävänä on harmonisoida liikkuvuudesta vastaavien työskentelyä, jotta niin lyhyiden kuin pitkienkin vaihtojen prosessi olisi sujuva sekä henkilökunnalle että opiskelijoille.

Työryhmä "Mobility4All Students" pyrkii luomaan yliopistojen välisen yhteisen kampuksen, joka mahdollistaa helpon liikkuvuuden kaikille opiskelijoille ja henkilökunnalle. 

Alla olevassa videossa Melina kertoo, miltä hän uskoo korkeakoulutuksen näyttävän 10 vuoden päästä. Video on englanninkielinen. 

Yliopistoverkosto Unite!

Unite! on yksi Euroopan komission rahoittamista Eurooppalaiset yliopistot -verkostoista, jonka jäsen Aalto-yliopisto on yhdessä kahdeksan muun korkeatasoisen eurooppalaisen yliopiston kanssa. Unite! pyrkii merkittävästi vahvistamaan opiskelijoiden ja henkilökunnan liikkuvuutta sekä edistämään eurooppalaisen korkeakoulutuksen laatua, osallisuutta ja kilpailukykyä.

Tutustu Uniteen
Unite! logo
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

A Grid
Yliopisto Julkaistu:

Aalto Startup Centerin kasvuyritykset pärjäävät jälleen muita paremmin – ne ovat jo yli 600 miljoonan euron bisnes

Aalto-yliopiston yrityskiihdyttämöstä lähtöisin olevat yritykset ovat kasvaneet vahvasti, kertoo tuore selvitys.
Kuvassa näkyy Satu Rämö punaisessa mekossa. Taustalla näkyy kirjanjulkistamistilaisuuden rekvisiittaa.
Opinnot, Yliopisto Julkaistu:

Monenlaisia urapolkuja: Satu Rämö kirjoittaa huippusuosittuja dekkareita vastapainoksi digitaaliselle viestinnälle, jossa pitää olla lyhyt ja ytimekäs

Omannäköinen elämä kirjailijana ja viestintäalan yrittäjänä on Satu Rämölle mahdollista, koska kaupallinen osaaminen auttaa pitämään katteet kunnossa ja oman talouden hallinnassa.
People hanging out in the Learning centre of Aalto University
Yliopisto Julkaistu:

Kehitysrahoitushaku käynnistetty elämänlaajuisen oppimisen kehityksen vauhdittamiseksi

Aalto-yliopisto tarjoaa kehitysrahoitusta elämänlaajuisen oppimisen hankkeille kouluissa ja laitoksilla. Jopa 100 000 euron suuruinen rahoitus tarjoaa kouluille ja laitoksille mahdollisuuden toteuttaa innovatiivisia hankkeita, jotka edistävät elämänlaajuisen oppimisen kehitystä ja luovat kestäviä oppimisratkaisuja oppijoiden ja toimialojen tarpeisiin.
Infographics of the 6th plae
Yliopisto Julkaistu:

Aalto-yliopiston taide ja muotoilu säilytti 6. sijansa maailmassa

Kaikkiaan viisi alaa ylsi sadan parhaan joukkoon arvostetussa QS-vertailussa.