Uutiset

Melina Nummi edistää opiskelijoiden liikkuvuutta Unite-yliopistoverkostossa

Melina Nummi on kansainvälisen liikkuvuuden suunnittelija Aalto-yliopistossa. Hän työskentelee myös Unite-yliopistoverkostossa kehittäen opiskelijoiden liikkuvuutta ja rakentaen yliopistojen yhteisiä liikkuvuuspalveluita. Haastattelimme Melinaa Let's Unite! -sarjassa, joka esittelee Unite-yhteisöä.
Photo of Melina Nummi.

Let's Unite! - tutustu Melina Nummeen

Melinan kiinnostus kansainvälistymisen mahdollistamiseen kaikille tulee hänen omasta taustastaan, sillä hän on opiskellut ja työskennellyt Suomen ulkopuolella melko monta vuotta ennen Aallossa aloittamista. Ja ehkä siksi, se ei ole vain jotain, mitä hän tekee työkseen, vaan myös jotain, joka tavalla tai toisella on osana jokapäiväistä elämää - esimerkiksi vapaaehtoistyön kautta erilaisissa kansainvälistymiseen liittyvissä hankkeissa. Lisäksi Melina pitää  vaeltamisesta ja viettää paljon aikaa luonnossa. Hänelle paras tapa ladata akkuja on viettää muutama päivä keskellä ei mitään, nukkua teltassa ja pitää elektroniset laitteet suljettuina.

Mistä Uniten hankkeesta olet erityisen innostunut juuri nyt?

Olen erittäin innoissani virtuaalivaihdon käynnistämisestä! Uskon, että Unite-yliopistoilla on niin paljon potentiaalia luoda innovatiivisia kursseja, kun yhdistämme asiantuntemuksemme ja tietotaitomme ja saamme opiskelijamme tekemään yhteistyötä toistensa kanssa verkossa. Tämä olisi myös osallistavampaa ja varmistaisi, että jokainen elämäntilanteestaan ​​riippumatta saisi mahdollisuuden saada tutkintoonsa kansainvälisyyttä ja uusia näkökulmia. Toivon kovasti, että tämä innostaisi myös opiskelijoita aloittamaan virtuaalisten yhteistyöprojektien luomisen myös itse.

Mielestäni virtuaalivaihtojen luominen on tärkeää Unitelle, koska se mahdollistaa toimintaamme osallistuvien opiskelijoiden määrän lisäämisen. Näillä kursseilla voidaan myös luoda oppimissisältöjä, joilla verkoston yliopistot pääsevät tarjoamaan opiskelijoillemme taitoja, jotka vastaavat Euroopan työmarkkinoiden nopeasti muuttuviin vaatimuksiin. 

Yhteistoiminnalliset virtuaalikurssit ovat yksi työkalu lisää, jonka avulla opiskelijat voivat yhdessä kehittää ratkaisuja yhteiskuntamme haasteisiin. Opiskelu ja yhdessä työskentely verkossa säästää aikaa ja matkustamisen vaivaa. 

Mitä mielenkiintoista sinun työryhmissäsi on meneillä? 

Työstämme parhaillaan Uniten työharjoittelukonseptia sekä työskentelemme virtuaalivaihtojen edistämiseksi.  Toivottavasti pääsemme pian aloittamaan pilotoinnin yhdellä tai kahdella virtuaalivaihtokurssilla, ja sitten voimme kertoa lisää.

Mitä hyötyä Unitessa työskentelystä tai opiskelusta on?

Unite-yliopistot ovat tehneet yhteistyötä jo pitkään, jo ennen Eurooppalaiset yliopistot -aloitetta, ja näin on helpompi alkaa rakentaa jotain innovatiivista ja uutta. Unite-yliopistot ovat hyviä tukemaan innovaatioita ja start-uppeja, ja tämä on mielestäni myös yksi niistä asioista, joilla erotumme joukosta. Mutta on tärkeää yhdessä toisiimme paremmin tutustuen pohtia, kuinka erotumme kaikista muista eurooppalaisista yliopistoverkostoista.

Lisätietoja
Uniten liikkuvuuspalveluiden (Joint Mobility Center) tehtävänä on edistää opiskelijoiden liikkuvuutta työkaluilla ja toimintatavoilla, jotka tehostavat, yksinkertaistavat ja tukevat opiskelijoiden liikkuvuutta. Työryhmän päätehtävänä on harmonisoida liikkuvuudesta vastaavien työskentelyä, jotta niin lyhyiden kuin pitkienkin vaihtojen prosessi olisi sujuva sekä henkilökunnalle että opiskelijoille.

Työryhmä "Mobility4All Students" pyrkii luomaan yliopistojen välisen yhteisen kampuksen, joka mahdollistaa helpon liikkuvuuden kaikille opiskelijoille ja henkilökunnalle. 

Alla olevassa videossa Melina kertoo, miltä hän uskoo korkeakoulutuksen näyttävän 10 vuoden päästä. Video on englanninkielinen. 

Yliopistoverkosto Unite!

Unite! on yksi Euroopan komission rahoittamista Eurooppalaiset yliopistot -verkostoista, jonka jäsen Aalto-yliopisto on yhdessä kuuden muun korkeatasoisen eurooppalaisen yliopiston kanssa. Unite! pyrkii merkittävästi vahvistamaan opiskelijoiden ja henkilökunnan liikkuvuutta sekä edistämään eurooppalaisen korkeakoulutuksen laatua, osallisuutta ja kilpailukykyä.

Tutustu Uniteen
Unite! student looking at a 3D printed object. Students - take part in the Unite!4Future competition.
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

Kauppakorkeakoulun promootio 2022, promootiokulkue. Kuva: Mika Levälampi
Yliopisto Julkaistu:

Kauppakorkeakoulussa juhlistettiin 16. juhlallista promootiota

Katso kuvia tästä arvokkaasta ja upeasta akateemisesta juhlasta.
A woman in white t-shirt and a man in red shirt standing and talking together
Tutkimus ja taide, Yliopisto Julkaistu:

Uusia akatemiatutkijoita ja tutkijatohtoreita

Suomen Akatemian rahoitus tuo Aalto-yliopistoon kuusi uutta akatemiatutkijan ja 14 uutta tutkijatohtorin tehtävää – lämpimät onnittelut kaikille!
Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulu / Kuva Roope Kiviranta
Yliopisto Julkaistu:

Liikesivistysrahastolta 850 000 euron lahjoitus Aalto-yliopistolle kauppatieteisiin

”Lahjoitusten merkitys korostuu lisätessämme opiskelupaikkoja koulussamme.”
Emilia Hernesniemi's documentary film Goodbye Tornio tells about Vilma, 18 years old high school graduate
Palkitut, Yliopisto Julkaistu:

Emilia Hernesniemen Hei hei Torniolle parhaan lyhytelokuvan Jussi-palkinto

Jussi-palkinto myönnettiin ensimmäistä kertaa opiskelijaelokuvalle.