Uutiset

Meet Your Community -tapahtuma keräsi yhteen Kauppakorkeakoulun mursut ja alumnit pohtimaan pääainevalintaa

”Parasta tapahtumassa oli alumnien omat kertomukset urapolustaan sekä pääainevalinnan ja opintojen merkityksestä siinä.”
Opiskelijoita istumassa Kauppakorkeakoulun pohjakerroksessa
Kuva: Unto Rautio

Joka kevät Kauppakorkeakoulun ensimmäisen vuoden opiskelijoilla eli mursuilla on edessään pääainevalinta, joka voi olla haastava. Valinnan tueksi Kauppakorkeakoululla järjestettiin nyt jo viidettä kertaa Meet Your Community -uratapahtuma torstaina 6. toukokuuta, virtuaalisesti Zoom-alustalla. Mukana tapahtumassa oli alumneja jokaisesta pääaineesta kertomassa omasta pääaineen valinnastaan, työurastaan sekä kokemuksistaan työelämässä. Tapahtumaan osallistui yli 250 ensimmäisen vuoden kauppatieteiden opiskelijaa.

Tapahtuman herätti käyntiin AaltoDJ Vola, joka soitti tunnelmaa nostattavia ’remixejä’ tutuista hiteistä. Tämän jälkeen Kauppakorkeakoulun ura- ja rekrytointipalvelujen asiantuntija Tanja Makkonen piti Kauppatieteilijät työmarkkinoilla -infon, jossa hän kertoi, miten Kauppakorkeakoulusta valmistuneet ovat sijoittuneet työelämään opintojen jälkeen ja minkälaisissa rooleissa he työskentelevät. ”Kauppakorkeakoulusta valmistuneiden kokemusten mukaan oman osaamisen sanoittaminen on tärkeä taito, joka auttaa työllistymisessä, joten kannattaa harjoitella sitä jo opintojen aikana, kun haette kesätöihin ja harjoitteluihin”, Makkonen vinkkaa.

Paneeli- ja ryhmäkeskusteluissa monipuolisia neuvoja alumneilta

Tapahtumassa päästiin kuulemaan alumnien kokemuksia ja vinkkejä alumnipaneelissa, johon osallistui yksi alumni jokaisesta seitsemästä pääaineesta, sekä pääaineiden omissa ryhmäkeskusteluissa, joissa kaksi pääaineen alumnia vastailivat opiskelijoiden kysymyksiin aiheesta.

”Vaikka pääainevalinta saattaa tuntua juuri nyt isolta päätökseltä, ja toki sitä kannattaa harkita tarkkaan, se ei ole kuitenkaan sellainen asia, mitä ei tulevaisuudessa voisi muuttaa. Erilaisia mahdollisuuksia löytyy aina”, kertoo laskentatoimen alumnimme Kaisu Hienonen.

”Kannattaa tehdä sellaisia asioita, jotka itseä kiinnostaa, vaikka ei vielä tietäisi, mitä tulevaisuudessa haluaa työkseen tehdä. Usein alku omalle urapolulle löytyy nimenomaan omista kiinnostuksenkohteista. Itseäni on esimerkiksi aina kiinnostanut liiketoiminnan kehittäminen ja esimerkiksi brändiin liittyvät asiat, ja nämä ovatkin ohjanneet suuntaani uralla”, sanoo markkinoinnin alumni Julianna Alanne.

Kannattaa tehdä sellaisia asioita, jotka itseä kiinnostaa, vaikka ei vielä tietäisi, mitä tulevaisuudessa haluaa työkseen tehdä.

Julianna Alanne, Kauppakorkeakoulun alumni.

Kun alumneilta kysyttiin, mitä taitoja työelämässä erityisesti tarvitaan, yritysjuridiikan alumni Jaki Taalas kommentoi: ”Toki substanssiosaaminen etenkin omalla alallani vero-oikeuden parissa on äärimmäisen tärkeää, niin kuin muillakin aloilla, mutta tämän lisäksi yleiset taidot, kuten ongelmanratkaisukyvyt, ovat olennaisia. Esimerkiksi case-harjoitukset opinnoissa auttavat ongelmanratkaisutaitojen kehittämisessä.”

”Suuren tietomäärän jäsentäminen sekä asioiden esittäminen ja tiivistäminen ymmärrettävässä muodossa muille esimerkiksi presentaatioissa ovat hyvin tärkeitä taitoja. Suosittelisin myös osallistumaan erilaisille omaa argumentaatiokykyä kehittäville kursseille, kuten neuvottelu- tai väittelykursseille. Omaa opiskeluaikaa kannattaa hyödyntää näiden taitojen kehittämiseen”, mainitsee taloustieteen alumni Aurora Aranko.

Kuitenkaan opiskeluajan sosiaalista elämää ei tule unohtaa, ja tähän liittyen alumnit jakoivat omia mieleenpainuvimpia muistojaan opiskelijaelämästä. ”Ei kannata paahtaa opiskelujen läpi ja jättää kaikki sosiaalinen puoli sivuun, vaan siihenkin kannattaa käyttää aikaa. Muistot opiskelija-aktiviteeteista ovat niitä, jotka muistaa opiskeluajasta usein parhaiten, vielä vuosien jälkeenkin”, kertoo johtamisen alumni Harri Ikonen

Tapahtumaan osallistuneet opiskelijat antoivat hyvää palautetta, etenkin alumnien aktiivisuudesta ja vinkeistä. ”Parasta tapahtumassa oli alumnien omat kertomukset urapolustaan sekä pääainevalinnan ja opintojen merkityksestä siinä”, kertoi eräs opiskelija palautteessaan. ”Myös lyhyt info sijoittumisesta työelämään oli hyvä”, kommentoi toinen opiskelija.

Uratapahtumia ja kestävää työn muotoilua

Uratapahtumia sekä esimerkiksi ryhmämentorointitilaisuuksia järjestetään Kauppakorkeakoulussa vuosittain monia. Syyskuussa on tulossa uusien maisteriopiskelijoiden Welcome Evening, johon ilmoittautuminen aukeaa elokuussa. Kaikki uratapahtumat löytyvät JobTeaserin Events -osiosta (vain aalto-tunnuksilla). Lisäksi Aalto-yliopiston uusi Career Design Lab auttaa sekä opiskelijoita että alumneja muotoilemaan mielekästä ja kestävää työuraa tasa-arvon, kestävyyden ja hyvinvoinnin arvojen pohjalta. Alumneille suunnattuja työpajoja voi löytää Aalto Alumni Circlestä (vaatii kirjautumisen).   

Meet Your Community -tapahtumaan osallistuneet alumnit:

Johtaminen

Harri Ikonen, MuleSoft
Marika Määttä, Combient

Markkinointi

Julianna Alanne, Smartly.io
Markus Helaniemi, TBWA

Tieto- ja palvelujohtaminen

Miikka Kataja, Combient Foundry
Heini Hyttinen, Nordic Healthcare Group

Taloustiede

Aurora Aranko, Paulig
Teemu Riipi, Nordic Healthcare Group

Rahoitus

Karoliina Kajova, Kuntarahoitus Oyj
Ari Piik, Wolt

Laskentatoimi

Kaisu Hienonen, Advania Finland
Eerik Klemetti, Korkia

Yritysjuridiikka

Jaki Taalas, PwC Finland
Laura Lahdenperä, EY

Lisätietoa:

Tanja Makkonen
Senior Manager, ura- ja rekrytointipalvelut
[email protected]

Fiona Jokivuolle
Koordinaattori, alumnisuhteet
[email protected]

Career Design Lab

Uramuotoilu on luova tapa rakentaa omaa urapolkua ja työn tulevaisuutta.

Keltainen

Kauppakorkeakoulusta valmistuneet työelämässä

Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulusta valmistuneet työllistyvät hyvin koulutustaan vastaaviin hyväpalkkaisiin tehtäviin. Tältä sivulta löydät tietoa valmistuneidemme työllistymisestä sekä urakehityksestä.

Opiskelijoita käytävällä. Kuva: Aalto-yliopisto / Aino Huovio

Career Design Lab: ura- ja rekrytointipalvelut

Ura- ja rekrytointipalvelut opiskelijoille.

CDL

Jaa kokemuksiasi opiskelijoiden kanssa

Kauppakorkeakoulun alumnina sinulla on mahdollisuus tukea nykyisiä opiskelijoitamme heidän opinnoissaan ja siirtymisessään työelämään esimerkiksi mentoroinnin sekä ura- ja työelämätapahtumien kautta.

Three students of the School of Business studying together. Photo by Unto Rautio.
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

Puun taimia istutetaan Suomen ensimmäiseen hiilensidontaa tukevaan mikrometsään Keravalla
Yhteistyö, Mediatiedotteet, Tutkimus ja taide, Yliopisto Julkaistu:

Suomen ensimmäinen hiilensidontaa tukeva mikrometsä istutettu Keravalle

Keravan Kivisillan alueelle on istutettu Suomen ensimmäinen hiilensidontaa tukeva mikrometsä
The winning collection by Ruusa Vuori at Aalto University's fashion show Näytös23, a model walking on the catwalk
Palkinnot ja tunnustukset, Tutkimus ja taide, Opinnot Julkaistu:

Ruusa Vuori voitti Näytös23-palkinnon herkällä mallistollaan

Aalto-yliopiston muodin opiskelijoiden muotinäytöksessä perjantaina 26. toukokuuta nähtiin kandidaatti- ja maisteriopiskelijoiden mallistoja.
First Time Manager program workshop with students / photo: Johnny Jussila/AaltoEE
Opinnot Julkaistu:

Uusien esihenkilöiden keskinäinen vertaistuki korostui Aallon First Time Manager -ohjelmassa

Ohjelman vertaistapaamiset saavat osallistujilta kiitosta, ja osa on jatkamassa niitä koulutuksen jälkeenkin.
Group of students working together on laptops
Opinnot Julkaistu:

Kurssipalaute osaksi MyCoursesia syksyllä 2023

Aalto-yliopistossa otetaan käyttöön uusi kurssipalautetyökalu ensi syksyn II opetusperiodilla.
Se tukee suositeltujen palautekäytäntöjen toteuttamista sujuvasti osana kurssin toimintaa.