Uutiset

Meet Your Community -tapahtuma keräsi yhteen Kauppakorkeakoulun mursut ja alumnit pohtimaan pääainevalintaa

”Parasta tapahtumassa oli alumnien omat kertomukset urapolustaan sekä pääainevalinnan ja opintojen merkityksestä siinä.”
Opiskelijoita istumassa Kauppakorkeakoulun pohjakerroksessa
Kuva: Unto Rautio

Joka kevät Kauppakorkeakoulun ensimmäisen vuoden opiskelijoilla eli mursuilla on edessään pääainevalinta, joka voi olla haastava. Valinnan tueksi Kauppakorkeakoululla järjestettiin nyt jo viidettä kertaa Meet Your Community -uratapahtuma torstaina 6. toukokuuta, virtuaalisesti Zoom-alustalla. Mukana tapahtumassa oli alumneja jokaisesta pääaineesta kertomassa omasta pääaineen valinnastaan, työurastaan sekä kokemuksistaan työelämässä. Tapahtumaan osallistui yli 250 ensimmäisen vuoden kauppatieteiden opiskelijaa.

Tapahtuman herätti käyntiin AaltoDJ Vola, joka soitti tunnelmaa nostattavia ’remixejä’ tutuista hiteistä. Tämän jälkeen Kauppakorkeakoulun ura- ja rekrytointipalvelujen asiantuntija Tanja Makkonen piti Kauppatieteilijät työmarkkinoilla -infon, jossa hän kertoi, miten Kauppakorkeakoulusta valmistuneet ovat sijoittuneet työelämään opintojen jälkeen ja minkälaisissa rooleissa he työskentelevät. ”Kauppakorkeakoulusta valmistuneiden kokemusten mukaan oman osaamisen sanoittaminen on tärkeä taito, joka auttaa työllistymisessä, joten kannattaa harjoitella sitä jo opintojen aikana, kun haette kesätöihin ja harjoitteluihin”, Makkonen vinkkaa.

Paneeli- ja ryhmäkeskusteluissa monipuolisia neuvoja alumneilta

Tapahtumassa päästiin kuulemaan alumnien kokemuksia ja vinkkejä alumnipaneelissa, johon osallistui yksi alumni jokaisesta seitsemästä pääaineesta, sekä pääaineiden omissa ryhmäkeskusteluissa, joissa kaksi pääaineen alumnia vastailivat opiskelijoiden kysymyksiin aiheesta.

”Vaikka pääainevalinta saattaa tuntua juuri nyt isolta päätökseltä, ja toki sitä kannattaa harkita tarkkaan, se ei ole kuitenkaan sellainen asia, mitä ei tulevaisuudessa voisi muuttaa. Erilaisia mahdollisuuksia löytyy aina”, kertoo laskentatoimen alumnimme Kaisu Hienonen.

”Kannattaa tehdä sellaisia asioita, jotka itseä kiinnostaa, vaikka ei vielä tietäisi, mitä tulevaisuudessa haluaa työkseen tehdä. Usein alku omalle urapolulle löytyy nimenomaan omista kiinnostuksenkohteista. Itseäni on esimerkiksi aina kiinnostanut liiketoiminnan kehittäminen ja esimerkiksi brändiin liittyvät asiat, ja nämä ovatkin ohjanneet suuntaani uralla”, sanoo markkinoinnin alumni Julianna Alanne.

Kannattaa tehdä sellaisia asioita, jotka itseä kiinnostaa, vaikka ei vielä tietäisi, mitä tulevaisuudessa haluaa työkseen tehdä.

Julianna Alanne, Kauppakorkeakoulun alumni.

Kun alumneilta kysyttiin, mitä taitoja työelämässä erityisesti tarvitaan, yritysjuridiikan alumni Jaki Taalas kommentoi: ”Toki substanssiosaaminen etenkin omalla alallani vero-oikeuden parissa on äärimmäisen tärkeää, niin kuin muillakin aloilla, mutta tämän lisäksi yleiset taidot, kuten ongelmanratkaisukyvyt, ovat olennaisia. Esimerkiksi case-harjoitukset opinnoissa auttavat ongelmanratkaisutaitojen kehittämisessä.”

”Suuren tietomäärän jäsentäminen sekä asioiden esittäminen ja tiivistäminen ymmärrettävässä muodossa muille esimerkiksi presentaatioissa ovat hyvin tärkeitä taitoja. Suosittelisin myös osallistumaan erilaisille omaa argumentaatiokykyä kehittäville kursseille, kuten neuvottelu- tai väittelykursseille. Omaa opiskeluaikaa kannattaa hyödyntää näiden taitojen kehittämiseen”, mainitsee taloustieteen alumni Aurora Aranko.

Kuitenkaan opiskeluajan sosiaalista elämää ei tule unohtaa, ja tähän liittyen alumnit jakoivat omia mieleenpainuvimpia muistojaan opiskelijaelämästä. ”Ei kannata paahtaa opiskelujen läpi ja jättää kaikki sosiaalinen puoli sivuun, vaan siihenkin kannattaa käyttää aikaa. Muistot opiskelija-aktiviteeteista ovat niitä, jotka muistaa opiskeluajasta usein parhaiten, vielä vuosien jälkeenkin”, kertoo johtamisen alumni Harri Ikonen

Tapahtumaan osallistuneet opiskelijat antoivat hyvää palautetta, etenkin alumnien aktiivisuudesta ja vinkeistä. ”Parasta tapahtumassa oli alumnien omat kertomukset urapolustaan sekä pääainevalinnan ja opintojen merkityksestä siinä”, kertoi eräs opiskelija palautteessaan. ”Myös lyhyt info sijoittumisesta työelämään oli hyvä”, kommentoi toinen opiskelija.

Uratapahtumia ja kestävää työn muotoilua

Uratapahtumia sekä esimerkiksi ryhmämentorointitilaisuuksia järjestetään Kauppakorkeakoulussa vuosittain monia. Syyskuussa on tulossa uusien maisteriopiskelijoiden Welcome Evening, johon ilmoittautuminen aukeaa elokuussa. Kaikki uratapahtumat löytyvät JobTeaserin Events -osiosta (vain aalto-tunnuksilla). Lisäksi Aalto-yliopiston uusi Career Design Lab auttaa sekä opiskelijoita että alumneja muotoilemaan mielekästä ja kestävää työuraa tasa-arvon, kestävyyden ja hyvinvoinnin arvojen pohjalta. Alumneille suunnattuja työpajoja voi löytää Aalto Alumni Circlestä (vaatii kirjautumisen).   

Meet Your Community -tapahtumaan osallistuneet alumnit:

Johtaminen

Harri Ikonen, MuleSoft
Marika Määttä, Combient

Markkinointi

Julianna Alanne, Smartly.io
Markus Helaniemi, TBWA

Tieto- ja palvelujohtaminen

Miikka Kataja, Combient Foundry
Heini Hyttinen, Nordic Healthcare Group

Taloustiede

Aurora Aranko, Paulig
Teemu Riipi, Nordic Healthcare Group

Rahoitus

Karoliina Kajova, Kuntarahoitus Oyj
Ari Piik, Wolt

Laskentatoimi

Kaisu Hienonen, Advania Finland
Eerik Klemetti, Korkia

Yritysjuridiikka

Jaki Taalas, PwC Finland
Laura Lahdenperä, EY

Lisätietoa:

Tanja Makkonen
Senior Manager, ura- ja rekrytointipalvelut
[email protected]

Fiona Jokivuolle
Koordinaattori, alumnisuhteet
[email protected]

Kauppakorkeakoulusta valmistuneet työelämässä

Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulusta valmistuneet työllistyvät hyvin koulutustaan vastaaviin hyväpalkkaisiin tehtäviin. Tältä sivulta löydät tietoa valmistuneidemme työllistymisestä sekä urakehityksestä.

Opiskelijoita käytävällä. Kuva: Aalto-yliopisto / Aino Huovio

Career Design Lab: ura- ja rekrytointipalvelut

Ura- ja rekrytointipalvelut opiskelijoille.

CDL

Jaa kokemuksiasi opiskelijoiden kanssa

Kauppakorkeakoulun alumnina sinulla on mahdollisuus tukea nykyisiä opiskelijoitamme heidän opinnoissaan ja siirtymisessään työelämään esimerkiksi mentoroinnin sekä ura- ja työelämätapahtumien kautta.

Three students of the School of Business studying together. Photo by Unto Rautio.
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Professori Maria Sammalkorpi
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Tutustu meihin: Professori Maria Sammalkorpi

Sammalkorpi on väitellyt tohtoriksi Teknillisestä korkeakoulusta vuonna 2004. Väiteltyään Sammalkorpi on toiminut tutkijana mm. Princetonin ja Yalen yliopistoissa sekä Aalto-yliopistossa.
Prinsessalle esitellään luonnollisia väriaineita
Yliopisto Julkaistu:

Thaimaan prinsessa Maha Chakri Sirindhorn vieraili Aalto-yliopistossa

Prinsessa seurueineen tutustui mm. tekstiilisuunnitteluun, Startup Saunaan, Aalto-yliopisto Junioriin sekä Aalto Ice Tankin toimintaan.
Kuvassa näkyvät Kauppakorkeakoulun opiskelijat Liina Röyskö ja Kerttu Lammi koulun pääovien edustalla.
Opinnot Julkaistu:

Tekoälyn fiksua käyttöä opettava verkkokurssi lisäisi opiskelun tasa-arvoa

Tekoäly on tullut jäädäkseen ja sen osaava ja tehokas hyödyntäminen auttaisi sekä opinnoissa että työnhaussa, sanovat Kauppakorkeakoulun opiskelijat.
Två studentar på Aalto-universitetets campus
Opinnot Julkaistu:

2 027 uutta opiskelijaa hyväksyttiin Aalto-yliopistoon

Kaiken kaikkiaan 13 500 haki opiskelupaikkaa Aallosta kevään 2024 toisessa yhteishaussa