Uutiset

Luovien alojen ekologisen kestävyysmurroksen toimenpideohjelma LuoTo on julkaistu

LuoTo-hanke kokoaa yhteen luovien alojen kestävyyshankkeet ja luo konkreettiset askelmerkit luovien alojen siirtymälle ekologisesti kestävään, vähähiiliseen tulevaisuuteen.
LuoTo project report

LuoTo-hankkeen tavoitteena on nostaa luovien alojen kestävyystietoa, -hankkeita ja -osaamista yhteiskäyttöön sekä luoda aktiivisia verkostoja edistämään yhteistä asiaa. Tätä kautta myös luovien alojen potentiaali vahvistaa laajempaa kulttuurin- ja elämäntapojen muutosta voitaisiin valjastaa koko yhteiskunnan voimavaraksi. Hanke on järjestänyt vuoden 2023 mittaan useita alakohtaisia työpajoja, joiden pohjalta kestävyystyön nykytila ja tulevaisuusvisiot on nyt koottu yksiin kansiin. 

Toimenpideohjelmaan on koottu keskeiset huomiot luovien alojen kestävyyshankkeista, kestävyystyön haasteista sekä suosituksia jatkotoimenpiteiksi luovien alojen kestävyysmurroksen vauhdittamiseksi. 

LuoTo-hankekonsortion muodostavat Uudenmaan liitto, Ympäristöministeriö, Opetus- ja kulttuuriministeriö, Sitra, Aalto-yliopisto, Taideyliopisto, Creasus ry ja My Stash. Aalto-yliopiston edustaja hankkeessa on ollut Head of Radical Creativity Riikka Mäkikoskela ja hänen tukenaan asiantuntijat Kirsi Niinimäki, Senni Kirjavainen, Matti Kuittinen, Pekka Heikkinen, Elina Koivisto, Maiju Suomi, Saara Saarela ja Anniina Suominen.

Toimenpideohjelmaan voi tutustua täällä.

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

Unite! student holding a sign that says Get inspired, grow together, Let's Unite!
Yhteistyö Julkaistu:

Neljä opiskelijoiden hanketta saa Unite!-yliopistoallianssin siemenrahaa

Rahastolla aktivoidaan opiskelijoiden yhteisiä projekteja yhdeksän Unite!-yliopiston välillä.
Pasi Laine
Yhteistyö Julkaistu:

Valmetin nimikkosali avattiin Otaniemessä

"Meillä on pitkäaikainen yhteistyö Aalto-yliopiston kanssa ja haluamme vahvistaa sitä entisestään. Tarvitsemme tulevaisuuden tekijöitä erilaisista taustoista ja koulutusohjelmista," toteaa Valmetin toimitusjohtaja Pasi Laine.
Yhteistyö, Opinnot Julkaistu:

Unite! Research Week lokakuussa Grenoblessa

Tekoälyyn, energiaan ja Industry 4.0:aan keskittyvä verkostoitumistapahtuma akateemiselle henkilökunnalle ja tohtoriopiskelijoille
Elisabet Lahti ja Jaan Praks
Yhteistyö, Tutkimus ja taide, Yliopisto Julkaistu:

Yrittäjähenkinen tutkija tarttuu toimeen ja luo uutta

Kun tutkija ajattelee kuin yrittäjä, voi syntyä jotakin uraauurtavaa.