Uutiset

LUMA-päivillä 2022 monialainen kattaus ohjelmaa matematiikasta, luonnontieteistä ja teknologiasta kiinnostuneille opettajille

LUMA-päivät järjestetään tänä vuonna Aalto-yliopistossa teemalla Tulevaisuuden tekijät -tiedettä, taidetta, teknologiaa ja taloutta. Tapahtuma on suunnattu kaikille LUMA-aineista kiinnostuneille opettajille varhaiskasvatuksesta toiselle asteelle, opettajaopiskelijoille sekä opettajankouluttajille ja tutkijoille.
Tyttö katsoo pahvilaatikosta tehtyjen kiikareiden läpi. Taustalla pajukkoa

Tervetuloa 13.-14.6.2022 mukaan kuulemaan kiinnostavia keynote-puheenvuoroja, tapaamaan muita opettajia sekä poimimaan vinkkejä opetukseesi työpajoistamme. Ensimmäisen päivän huipentavat kauden parhaita oppilaiden projektitöitä sekä opettajien käytänteitä esittelevä StarT-gaala sekä Espoon kaupungin vastaanotto ja tutustuminen Otaniemen lukion tiloihin.

Voit osallistua LUMA-päivien aikana yhteensä kolmeen eri toiminnalliseen työpajasessioon. Tämän vuoden monipuolinen ohjelma tarjoaa takuulla jokaiselle jotain, olit sitten kiinnostunut kuvataiteen ja tieteen yhdistämisestä, laaja-alaisesta matematiikan opetuksesta, teknologian hyödyntämisestä tai jostain aivan muusta.

Osallistujat pääsevät tutustumaan tuoreimpaan Aalto-yliopistossa tehtävään tutkimukseen. Ohjelmaan sisältyvät vierailukäyntejä, joiden aikana osallistujat pääsevät tutustumaan kvanttitietokoneen toimintaan, kemian tekniikkaa, taiteita ja suunnittelua yhdistävään CHEMARTS-projektiin sekä Aalto Design Factory -oppimiskeskukseen.

Meillä on myös kaikkien aikojen kattavin ohjelma ruotsinkielisille osallistujille. Tiistain keynote-puheenvuoron tapahtumassa pitää Emma Frans aiheenaan Hur vaccinerar vi oss mot infodemin (Miten voimme rokottautua infodemiaa vastaan)? Ruotsalainen Frans on lääketieteen tutkija, kirjailija sekä tunnettu tiedeviestijä. Suosituilla somekanavillaan Frans edistää kriittistä ajattelua ja tieteellistä lähestymistapaa humoristisella ja opettavaisella otteella.

Mitä: LUMA-päivät 2022

Missä: Aalto-yliopisto, Espoo

Milloin: 13.-14.6.2022

Kenelle: Kaikille LUMA-aineiden opettajille, opettajaksi opiskeleville ja opettajankouluttajille

Osallistuminen on maksutonta, mutta ilmoittautuminen kannattaa, jotta varmistat pääsysi haluamiisi työpajoihin. Lue lisää ja ilmoittaudu nyt!

 

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

Aalto University Väre building pictured in spring time.
Yhteistyö Julkaistu:
Kaksi ihmistä kävelee käytävällä ja puhuu keskenään.
Opinnot Julkaistu:

Hae nyt FITechin syksyn kursseille

FITech-verkostoyliopisto tarjoaa tulevana syksynä runsaasti mielenkiintoista opiskeltavaa eri tarpeisiin.
The Ocean’s Curtain is inspired by the way the surface of water looks when viewed from the seabed. Kurotuksia - Higher Powers exhibition. Photo: Mikko Raskinen.
Mediatiedotteet Julkaistu:

Matematiikkaa ja taiteita sulauttava Kurotuksia – Higher Powers avautuu Heurekassa tänään – jättimäisiä limasieniteoksia on esillä jopa kaksin kappalein

Aalto-yliopiston poikkitieteellinen ”Kristallikukkia peilisaleissa: Matematiikka kohtaa taiteen ja arkkitehtuurin” -kurssi huipentuu tänään tiedekeskus Heurekassa avattavaan Kurotuksia – Higher Powers -loppunäyttelyyn. Se juhlistaa kurssin kymmenvuotista taivalta monialaisen vuorovaikutuksen lisäämiseksi, ja on samalla kurssin toinen näyttely Heurekassa.
USA-Suomi-seminaari Otaniemessä
Yhteistyö Julkaistu:

Suomen ja Yhdysvaltojen välinen biotuotealan yhteistyö vahvistuu – puulle lisäarvoa innovatiivisista biomateriaaleista

Suomessa vieraili toukokuun lopulla laaja yhdysvaltalaisdelegaatio, joka tutustui maamme metsä- ja puusektoriosaamiseen. Aalto-yliopiston ja VTT:n lippulaivahanke FinnCERES on mukana kehittämässä uutta liiketoimintaa biopohjaisten materiaali-innovaatioiden avulla.