Uutiset

Lukioiden ja yliopistojen yhteistyö on tärkeää

Metsähovin radio-observatorion ja Helsingin matematiikkalukion yhteistyö palkittiin Tutki-Kokeile-Kehitä-kilpailun lopputapahtumassa.
Taavi Väänänen ja Atte Kapanen Helsingin matematiikkalukiosta tekivät tarkistusmittauksia Metsähovissa marraskuussa 2021. Kuva: Aalto-yliopisto / Joni Tammi
Taavi Väänänen ja Atte Kapanen Helsingin matematiikkalukiosta tekivät tarkistusmittauksia Metsähovissa marraskuussa 2021. Kuva: Aalto-yliopisto / Joni Tammi

Opinkirjon ja Tekniikan Akateemisten (TEK) yhteistyössä järjestämän Tutki-Kokeile-Kehitä-kilpailun (TuKoKe) lopputapahtumassa jaettiin erikoispalkinto kilpailutyölle, jossa oli tehty esimerkillistä yhteistyötä lukion ja tiedeyliopiston välillä. Palkinnon saivat Taavi Väänänen ja Atte Kapanen Helsingin matematiikkalukiosta sekä heidän ohjaajansa Teppo Harju ja yhteistyökumppani Joni Tammi Aalto-yliopiston Metsähovin radio-observatoriosta.

Myöntämällä erikoispalkinnon Opinkirjo kannustaa kaikkia lukioita tutkielmakurssien tarjoamiseen, ja opiskelijoiden saattamiseen suorin kontaktein yhteistyöhön eri alojen tutkijoiden kanssa.

Palkinnon saajan valitsi Opinkirjon toiminnanjohtaja Minna Riikka Järvinen haastateltuaan kilpailijoita.

”Työ on erinomainen osoitus lukion tiedeopintojen ja lukion opetussuunnitelman tarkoittamasta lukiokoulutuksen ja korkea-asteen yhteistyöstä”, Järvinen perustelee valintaansa.

Järvisen mukaan opettaja Teppo Harju on esimerkillisellä tavalla ohjannut lukion tutkielmakurssilla olevat opiskelijat yhteistyöhön Aalto-yliopiston Metsähovin radio-observatorion johtajan Joni Tammen kanssa.

”Lukiolaisilla oli käytössään Metsähovin avoin data ja ratkaistavana ongelma, jota kukaan ei aikaisemmin ollut tutkinut. Metsähovissa opiskelijat pääsivät näkemään, miten laitteet toimivat, tutustuivat insinöörien ja tutkijoiden työhön sekä näkivät erityisesti, mitä tieteellisen tehtävän tutkiminen tarkoittaa. Oli hienoa nähdä lukiolaisten into ja kehittyminen projektin aikana, Tammi kertoo.

Uutinen opinkirjo.fi verkkosivuilla.

Metsähovin radio-observatorio

Metsähovi on Suomen ainoa tähtitieteellinen radio-observatorio.

Lue lisää
Metsähovi Radio Observatory's 14-metre radio telescope
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

TFiF-kandityön palkinnon voittaneet opiskelijat.
Palkitut, Opinnot Julkaistu:

Kolme Aallon opiskelijaa palkittiin parhaasta ruotsinkielisesta tekniikan alan kandityöstä

TFiFin palkinnon saivat Linda Autio, Isak Jungerstam sekä Fanny Hakala.
Kestävyysraportointikilpailun 2022 voittajat
Yhteistyö, Palkitut Julkaistu:

Suomen parhaat kestävyysraportit ovat korkealaatuisia

Stora Enso voitti kokonaiskilpailun jo kolmannen kerran.
Flowers / Aalto University
Palkitut, Opinnot Julkaistu:

Dean’s list -stipendit jaettiin opinnoissaan menestyneille opiskelijoille

Lukuvuoden 2021–2022 Dean's list -stipendin sai 28 Kauppakorkeakoulun opiskelijaa.
Mahafugur Rahman. Picture: Jari Härkönene
Palkitut, Tutkimus ja taide Julkaistu:

F. M. Mahafugur Rahmanille parhaan väitöskirjan palkinto

Aalto-yliopiston alumni tutki väitöskirjassaan seuraavan sukupolven verkkomuuntajien säätöalgoritmeja, joilla voidaan lisätä tuuli- ja aurinkosähkön osuutta energiatuotannosta.