Uutiset

Lukioiden ja yliopistojen yhteistyö on tärkeää

Metsähovin radio-observatorion ja Helsingin matematiikkalukion yhteistyö palkittiin Tutki-Kokeile-Kehitä-kilpailun lopputapahtumassa.
Taavi Väänänen ja Atte Kapanen Helsingin matematiikkalukiosta tekivät tarkistusmittauksia Metsähovissa marraskuussa 2021. Kuva: Aalto-yliopisto / Joni Tammi
Taavi Väänänen ja Atte Kapanen Helsingin matematiikkalukiosta tekivät tarkistusmittauksia Metsähovissa marraskuussa 2021. Kuva: Aalto-yliopisto / Joni Tammi

Opinkirjon ja Tekniikan Akateemisten (TEK) yhteistyössä järjestämän Tutki-Kokeile-Kehitä-kilpailun (TuKoKe) lopputapahtumassa jaettiin erikoispalkinto kilpailutyölle, jossa oli tehty esimerkillistä yhteistyötä lukion ja tiedeyliopiston välillä. Palkinnon saivat Taavi Väänänen ja Atte Kapanen Helsingin matematiikkalukiosta sekä heidän ohjaajansa Teppo Harju ja yhteistyökumppani Joni Tammi Aalto-yliopiston Metsähovin radio-observatoriosta.

Myöntämällä erikoispalkinnon Opinkirjo kannustaa kaikkia lukioita tutkielmakurssien tarjoamiseen, ja opiskelijoiden saattamiseen suorin kontaktein yhteistyöhön eri alojen tutkijoiden kanssa.

Palkinnon saajan valitsi Opinkirjon toiminnanjohtaja Minna Riikka Järvinen haastateltuaan kilpailijoita.

”Työ on erinomainen osoitus lukion tiedeopintojen ja lukion opetussuunnitelman tarkoittamasta lukiokoulutuksen ja korkea-asteen yhteistyöstä”, Järvinen perustelee valintaansa.

Järvisen mukaan opettaja Teppo Harju on esimerkillisellä tavalla ohjannut lukion tutkielmakurssilla olevat opiskelijat yhteistyöhön Aalto-yliopiston Metsähovin radio-observatorion johtajan Joni Tammen kanssa.

”Lukiolaisilla oli käytössään Metsähovin avoin data ja ratkaistavana ongelma, jota kukaan ei aikaisemmin ollut tutkinut. Metsähovissa opiskelijat pääsivät näkemään, miten laitteet toimivat, tutustuivat insinöörien ja tutkijoiden työhön sekä näkivät erityisesti, mitä tieteellisen tehtävän tutkiminen tarkoittaa. Oli hienoa nähdä lukiolaisten into ja kehittyminen projektin aikana, Tammi kertoo.

Uutinen opinkirjo.fi verkkosivuilla.

Metsähovin radio-observatorio

Metsähovi on Suomen ainoa tähtitieteellinen radio-observatorio.

Lue lisää
Metsähovi Radio Telescope
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Summer School students chatting during a networking event in Helsinki
Opinnot Julkaistu:

Aalto-yliopiston kesäkoulu sai ennätykselliset 803 hakemusta vuoden 2024 kesäkursseille

Aalto-yliopiston kesäkoulun hakuaika kesän 2024 kursseille päättyi toukokuun lopussa.
Tiny plant with text aside Unite! Seed Fund 2024
Palkinnot ja tunnustukset, Yhteistyö Julkaistu:

Unite! Seed Fund 2024: Aalto mukana 13 rahoitusta saaneessa hakemuksessa

Unite! Seed Fund -rahaston tavoitteena on kannustaa ja tukea opettajien, tutkijoiden ja opiskelijoiden yhteistyöhankkeita.
Valmistujaisjuhla 2024
Opinnot Julkaistu:

Tutkintotodistusten jakotilaisuus 12.06.2024

Kemian tekniikan korkeakoulu onnittelee lämpimästi kaikkia keväällä 2024 valmistuneita!
Tutkimuslaitteistoa ja muovihansikkaisiin puetut kädet.
Mediatiedotteet Julkaistu:

Uudenlainen menetelmä soluviljelyyn antaa tietoa syövän biomekaniikasta

Tutkijoiden kehittämän uuden teknologian avulla voidaan havainnoida solutason mekaniikkaa soluviljelmissä.