Uutiset

Lokaatioperusteinen tarinankerronnallinen applikaatio Polku toiselle sijalle Think Ink 2020 -innovaatiokilpailussa

Maisteriopiskelijat New Media Design and Production ja Visual Communication Design -linjoilta loivat applikaation Think Ink 2020 -kilpailuun.
Viidakon Väki by Johanna Lumme

Polku on lokaatioperusteinen, tarinankerronnallinen applikaatio, jonka takana ovat maisteriopiskelijat Johanna Lumme Visual Communication Design -linjalta, ja Robbert Groenendijk, Pekka Lammi ja Anna Puura New Media Design and Production -linjalta. Applikaatio palkittiin toisella sijalla Think Ink 2020 -innovaatiokilpailussa.

Media-alan tutkimussäätiön joka toinen vuosi järjestettävän Think Ink -innovaatiokilpailun tavoitteena on tuoda esille uusia, innovatiivisia konsepteja media-alalla. Tämän vuoden teemana oli ratkaisut digitaalisessa tarinankerronnassa ja konseptit mediassa ja oppimisessa.

Idea Polkuun syntyi, kun Robbert Groenendijk ja Johanna Lumme keskustelivat Lumpeen lastenkirjasarjasta Viidakon Väki, samalla pohtien uudenlaisia tapoja kertoa tarinoita. Viidakon Väki -kirjasarjassa hahmot muuttavat kaupunkiin ja sopeutuessaan uudenlaiseen tapaan elää, hauskoilta kommelluksilta ei vältytä. Groenendijk ja Lumme totesivat, että lokaatioperusteinen tarinankerronta voisi tehdä lukukokemuksesta entistä vaikuttavampaa. Aluksi tarkoituksena oli tehdä yksittäinen projekti, mutta lokaatioperusteisen tarinankerronnan teknologisen luonteen vuoksi tiimi päätti luoda yleisluonteisen alustan, jolla muutkin tarinankertojat voisivat julkaista töitään.

Kilpailun toisessa vaiheessa Polku sai säätiöltä 10 000 euroa idean jatkokehitystä varten. Näyttääkseen kuinka alusta toimisi, Lumme loi Viidakon Väestä mukautetun tarinan, joka vie lukijansa eri kohteisiin Helsingin keskustassa. Alustaa varten tiimi kutsui Anna Puuran ja Pekka Lammin mukaan suunnittelemaan ja kehittämään applikaatiota.

25 000 euron palkintosumma on projektin jatkoa varten. Tiimin tavoitteena on julkaista applikaatio ja kutsua lisää tarinankertojia liittymään alustalle.

Tiimi:
Konsepti: Johanna Lumme & Robbert Groenendijk
Tarina: Johanna Lumme
Kehitys/ohjelmointi: Pekka Lammi & Robbert Groenendijk
Suunnittelu: Anna Puura

Lue lisää Think Ink -innovaatiokilpailusta täältä.
Lue lisää Polku-applikaatiosta täältä.

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Professori Maria Sammalkorpi
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Tutustu meihin: Professori Maria Sammalkorpi

Sammalkorpi on väitellyt tohtoriksi Teknillisestä korkeakoulusta vuonna 2004. Väiteltyään Sammalkorpi on toiminut tutkijana mm. Princetonin ja Yalen yliopistoissa sekä Aalto-yliopistossa.
bakteereja ohjataan magneettikentän avulla
Mediatiedotteet, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Fyysikot saivat bakteerit uimaan lähes täydellisissä riveissä

Bakteerien ohjaaminen onnistui magneettikentän avulla. Löytö auttaa ymmärtämään bakteeripopulaatioiden käyttäytymistä ja voi jatkossa auttaa esimerkiksi kehittämään uuden sukupolven materiaaleja, joista kaavaillaan apua muun muassa lääkkeiden kohdennettuun kuljettamiseen kehon sisällä.
2020 rajanylitykset pohjoismaissa
Mediatiedotteet, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Tutkijat loivat ainutlaatuisen ennustemallin kuvaamaan pandemian leviämistä maiden rajojen yli

Pohjoismainen yhteishanke pureutui koronaviruksen leviämiseen vuonna 2020. Tutkimuksen avulla voidaan jatkossa ennakoida paremmin, milloin ja mitkä matkustusrajoitukset ovat pandemiaolosuhteissa tarkoituksenmukaisia.
Event poster with a young researcher looking down with lighst and code reflected around her.
Yhteistyö, Tutkimus ja taide, Opinnot Julkaistu:

Unite! Research Week 14.-18.lokakuussa, Grenoble-Autrans

Verkostoitumistapahtuma tohtoriopiskelijoille Unite!-verkoston yliopistoista.