Uutiset

Liikesivistysrahastolta toinen 1,3 miljoonan euron lahjoitus

Lahjoituksen kohteena on kauppatieteellisen alan tutkimus ja koulutus.

Aalto-yliopisto on saanut Liikesivistysrahastolta lahjoituksena 1,3 miljoonaa euroa kauppatieteelliseen tutkimukseen ja koulutukseen. Lahjoitus on jatkoa rahaston joulukuussa 2016 tekemälle samansuuruiselle lahjoitukselle.

Liikesivistysrahaston hallitus päätti 20.4.2017 yhteensä 2,5 miljoonan euron lisälahjoituksesta suomalaisille kauppatieteellisen alan yliopistoille. Liikesivistysrahasto on siten vuosina 2016–2017 lahjoittanut yliopistoille yhteensä 5,0 miljoonaa euroa kohdennettuna kauppatieteelliselle tutkimus- ja koulutusalalle.

Kriteerit lahjoitukselle olivat samat kuin aiemmallekin, eli menestys tutkimuksessa, yhteiskunnallinen vaikuttavuus mitattuna valmistuneiden ekonomien ja tohtorien lukumäärällä sekä Liikesivistysrahaston vastaanottamat lahjoitukset yliopistojen alueilta viimeisten 15 vuoden aikana.

"Investointi suomalaiseen kauppatieteelliseen tutkimukseen ja koulutukseen on Liikesivistysrahaston lahja 100-vuotiaalle Suomelle. Lahjoituksillamme haluamme osaltamme edistää liiketaloustieteellisen tutkimuksen ja opetuksen uudistumista suomalaisissa yliopistoissa,” sanoo Liikesivistysrahaston toimitusjohtaja Johanna Vesterinen.

"Olemme erittäin kiitollisia tästä Liikesivistysrahaston merkittävästä lahjoituksesta, joka auttaa meitä kehittämään kauppatieteellistä tutkimusta ja opetusta edelleen. Olemme myös hyvin kiitollisia kaikesta Liikesivistysrahaston pitkäaikaisesta tuesta ja yhteistyöstä Kauppakorkeakoulun kanssa, joka on jatkunut jo lähes sata vuotta", sanoo Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun dekaani Ingmar Björkman.

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

Kaksi mieshenkilöä juhlapuvuissa kiltalippujen edessä
Palkinnot ja tunnustukset, Yliopisto Julkaistu:

68 tohtoria ja viisi kunniatohtoria – katso kuvat tekniikan alan tohtoripromootiosta

Vuoden 2024 tekniikan alan juhlallinen tohtoripromootio järjestettiin pe 14.6. Dipolissa.
Harald Herlin Learning Center
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Oppimiskeskuksessa pilotoidaan 19.8.2024 alkaen uusia aukioloaikoja

Opiskelijoiden ja henkilöstön mahdollisuudet käyttää tiloja ja kokoelmia laajentuvat.
Fajr Asghar vasemmalla ja Vilma Svynarenko oikealla
Yliopisto Julkaistu:

TET-harjoittelijat Fajr Asghar ja Vilma Svynarenko tutustuivat Aallossa kaikkeen aurinkokennoista Täffän spagettiin

Fajr Asghar ja Vilma Svynarenko laskivat ensin aurinkokennojen hyötysuhdetta ja kirjoittivat sitten artikkelin uusiutuvasta energiasta.
Joukko ihmisiä kävelee Lehmuskujaa pitkin kesällä
Tutkimus ja taide, Yliopisto Julkaistu:

Vahva kokonaistulos: Suomen Akatemialta 27,5 miljoonaa euroa tutkimukseen

Akatemiatutkija- ja akatemiahankerahoituksen sai yhteensä 52 aaltolaista. Aalto-yliopistolle myönnetty rahoitus on kokonaisuudessaan 27,5 miljoonaa euroa.