Uutiset

Lämmin kiitos kaikille kauppatieteellisen alan valintakokeen valvomiseen osallistuneille

Terveysturvallisuudesta huolehdittiin erittäin tarkasti.
Business students in the front of the School of Business
Kuva: Aalto-yliopisto / Unto Rautio

Kauppatieteellisen alan valintakoe, kuten muutkin Aalto-yliopiston tämän kesän valintakokeet, järjestettiin fyysisesti läsnä ollen. Kauppatieteellisen alan valintakokeeseen tiistaina 8.6.2021 oli ilmoittautunut lähes 5 000 kokelasta, joista paikalle saapui vajaat 2 700. Osan kokeeseen ilmoittautuneista ei lopulta tarvinnut osallistua siihen, sillä tiedot opiskelupaikan saaneista pelkän todistusvalinnan perusteella varmistuivat toukokuun lopulla.

Kauppakorkeakoulun dekaani Timo Korkeamäki arvostaa korkealle valintakokeen valvojien työpanoksen.

”Kiitän erittäin lämpimästi kaikkia yhteisömme vapaaehtoisia valvojia, niin henkilökuntaa kuin opiskelijoita. Erityinen kiitos erinomaisesta työstä oppimispalveluiden suunnittelijoille Jenni Hirvensalolle ja Salla Mäkiselle, jotka olivat päävastuussa valintakoejärjestelyistä”.

Koesaleja 130 ja valvojia 420

Hakijat olivat saaneet valintakoekutsussa tarkan kokoontumispaikan ja -ajan.

”Tällä porrastamisella varmistimme, että saimme kahden metrin turvavälit pidettyä ja käsidesiä käytettyä rauhassa. Hakijoille oli myös suositeltu lähikontaktien minimoimista kahden viikon ajan ennen valintakoetta. Kokeessa hakijoilta edellytettiin kasvomaskin käyttöä, jollei hakija ollut anonut tähän tai muihin käytäntöihin erityisjärjestelyjä kokeeseen ilmoittautumisen yhteydessä”, kertoo Kauppakorkeakoulun oppimispalveluiden päällikkö Pia Lahti.

Koesaleja oli käytössä peräti 130. Pääosa saleista sijaitsi Otaniemen kampuksen rakennuksissa. Lisätiloja oli varattu myös muutamista Tapiolassa sijaitsevista rakennuksista.

Valvojia päivän läpiviemiseen osallistui 420. Aalto-yliopiston talousjohtaja Marianna Bom oli yksi heistä.

”Oli suuri ilo saada olla mukana auttamassa uusien opiskelijoiden, meidän yhteisömme tärkeimpien jäsenten, valinnassa! Valintakokeen valvominen oli jopa aika jännittävää. Ajatukset olivat niin vahvasti kokelaiden puolella”, Marianna kertoo. Hän on itsekin Kauppiksen alumni ja osallistui valintakokeisiin vuonna 1989 eli 32 vuotta sitten.

Valintakokeen tulokset julkaistaan Opintopolussa viimeistään perjantaina 9.7.2021.

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

Photo by Aki-Pekka Sinikoski
Yhteistyö Julkaistu:

Aalto-yliopisto mukaan ruotsalaiseen tekoälyn ja autonomisten järjestelmien WASP-tutkimusohjelmaan

Aalto-yliopisto aloittaa yhteistyön ruotsalaisten yliopistojen kanssa Wallenbergin tekoälyn, autonomisten järjestelmien ja ohjelmistojen tutkimusohjelmassa. Mukana on myös kymmeniä ruotsalaisyrityksiä.
Rahoituksen laitosjohtaja Elias Rantapuska Väre-rakennuksen aulassa. Kuvaaja Evelin Kask.
Yhteistyö Julkaistu:

Rahoituksen laitosjohtaja Elias Rantapuska Momentum-podcastin vieraana

Jakso tarjoaa kuuntelijoille erittäin hyödyllistä kulmaa esimerkiksi tohtoriopintoihin, professorina olemiseen, konsultointiin ja yleisesti elämään ja oppimiseen liittyen.
A man wearing virtual reality glasses. Virtual reality, VR, was discussed at the Unite! Boot Camp.
Yhteistyö, Opinnot Julkaistu:

Unite-yliopistojen virtuaalikampusta kehitettiin suunnittelusprinteissä

Tavoitteena oli koota ideoita virtuaalisesta oppimisesta ja virtuaalitodellisuudesta ja näin fasilitoida virtuaalikampuksen rakentamista Unite-verkostossa.
Aalto EIT Services
Yhteistyö Julkaistu:

Unite!-verkoston Boot Campissa kehitettiin yhteisohjelmia ja joustavia opintopolkuja

Unite-yliopistoverkoston tavoitteena on soveltaa yhteistyössä uusia pedagogisia lähestymistapoja opettamiseen ja oppimiseen kaikilla tutkintotasoilla. Tavoitteena on myös kehittää joustavia opintopolkuja ja yhteisohjelmia, joiden oleellinen osa on liikkuvuus.