Uutiset

Lämmin kiitos kaikille kauppatieteellisen alan valintakokeen valvomiseen osallistuneille

Terveysturvallisuudesta huolehdittiin erittäin tarkasti.
Business students in the front of the School of Business
Kuva: Aalto-yliopisto / Unto Rautio

Kauppatieteellisen alan valintakoe, kuten muutkin Aalto-yliopiston tämän kesän valintakokeet, järjestettiin fyysisesti läsnä ollen. Kauppatieteellisen alan valintakokeeseen tiistaina 8.6.2021 oli ilmoittautunut lähes 5 000 kokelasta, joista paikalle saapui vajaat 2 700. Osan kokeeseen ilmoittautuneista ei lopulta tarvinnut osallistua siihen, sillä tiedot opiskelupaikan saaneista pelkän todistusvalinnan perusteella varmistuivat toukokuun lopulla.

Kauppakorkeakoulun dekaani Timo Korkeamäki arvostaa korkealle valintakokeen valvojien työpanoksen.

”Kiitän erittäin lämpimästi kaikkia yhteisömme vapaaehtoisia valvojia, niin henkilökuntaa kuin opiskelijoita. Erityinen kiitos erinomaisesta työstä oppimispalveluiden suunnittelijoille Jenni Hirvensalolle ja Salla Mäkiselle, jotka olivat päävastuussa valintakoejärjestelyistä”.

Koesaleja 130 ja valvojia 420

Hakijat olivat saaneet valintakoekutsussa tarkan kokoontumispaikan ja -ajan.

”Tällä porrastamisella varmistimme, että saimme kahden metrin turvavälit pidettyä ja käsidesiä käytettyä rauhassa. Hakijoille oli myös suositeltu lähikontaktien minimoimista kahden viikon ajan ennen valintakoetta. Kokeessa hakijoilta edellytettiin kasvomaskin käyttöä, jollei hakija ollut anonut tähän tai muihin käytäntöihin erityisjärjestelyjä kokeeseen ilmoittautumisen yhteydessä”, kertoo Kauppakorkeakoulun oppimispalveluiden päällikkö Pia Lahti.

Koesaleja oli käytössä peräti 130. Pääosa saleista sijaitsi Otaniemen kampuksen rakennuksissa. Lisätiloja oli varattu myös muutamista Tapiolassa sijaitsevista rakennuksista.

Valvojia päivän läpiviemiseen osallistui 420. Aalto-yliopiston talousjohtaja Marianna Bom oli yksi heistä.

”Oli suuri ilo saada olla mukana auttamassa uusien opiskelijoiden, meidän yhteisömme tärkeimpien jäsenten, valinnassa! Valintakokeen valvominen oli jopa aika jännittävää. Ajatukset olivat niin vahvasti kokelaiden puolella”, Marianna kertoo. Hän on itsekin Kauppiksen alumni ja osallistui valintakokeisiin vuonna 1989 eli 32 vuotta sitten.

Valintakokeen tulokset julkaistaan Opintopolussa viimeistään perjantaina 9.7.2021.

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

Tiina ja Ari Mäkelä Ekonominaukiolla. Kuva: Roope Kiviranta
Yhteistyö Julkaistu:

Kauppakorkeakoulun lahjoittajatarina: Tiina ja Ari Mäkelä

”On upeaa, että sekä Aalto-yliopisto että Kauppakorkeakoulu ovat molemmat poikkeuksellisen eteenpäin katsovia”
Koivukylän terveysaseman palvelukonsepti
Yhteistyö Julkaistu:

Palvelumuotoilua ja tilasuunnittelua yhdistävä kurssiyhteistyö ratkoi diabetespotilaiden palvelupolun haasteita

Sisustusarkkitehtuurin opiskelijat kehittivät käyttäjälähtöisiä tila- ja palvelukonsepteja Vantaan Koivukylän terveysasemalle.
Henri Salomaa
Yhteistyö, Opinnot Julkaistu:

Kauppakorkeakoulun alumnitarina: Henri Salomaa

”Työelämässä on tärkeää halu oppia, sillä osaaminen ja ammattitaito kehittyvät suurilta osin vasta käytännössä”, kertoo alumnimme Henri Salomaa, joka työskentelee Deloittella tilintarkastuksen Traineena ja samanaikaisesti opiskelee viimeistä vuotta laskentatoimen maisteriohjelmassa.
Picture: Topias Dean / Sitra.
Yhteistyö Julkaistu:

Selvitys: Rakentava vuorovaikutus ratkaisee pelin etätiimeissä

Kun etätiimeissä ratkaistaan haastavia ja monimutkaisia ongelmia, korostuvat yksilön kyvyt sanoittaa ajatuksiaan ja luoda sanallista yhteyttä muiden ajatuksiin. Tasapuolisesti osallistuvat tiimit rakensivat toistensa välille liittymäpintoja pohtivien puheenvuorojen ja avointen kysymysten avulla.