Uutiset

Kuuletko muumipilvien kutsun? Esa Saarinen luennoi taas Aalto-salissa tammi- ja helmikuussa

Esa Saarinen palaa Aalto-saliin kahdella Filosofia ja systeemiajattelu -luennolla, 10. tammikuuta ja 28. helmikuuta. Luvassa on räjähdysvoimaa, ällistyttäviä mielen käänteitä, huikeus-mielleyhtymiä, muumipilviä ja mummien viisautta. Lämpimästi tervetuloa mukaan!
Esa Saarisen Filosofia Systeemiajattel, kuva: Mikko Raskinen
Täpötäysi sali vuonna 2012. Kuva ja videot: Mikko Raskinen.

Filosofi ja emeritusprofessori Esa Saarinen luennoi Aalto-salissa taas 10. tammikuuta ja 28. helmikuuta. Luvassa on räjähdysvoimaa, ällistyttäviä mielen käänteitä, huikeus-mielleyhtymiä, muumipilviä ja mummien viisautta.

Luentojen otsikot ovat:

10.1.2024 Nyt on oikea hetki
28.2.2024 Miksi kannattaa ajatella (hiukan) enemmän

Katso videolta, miten Saarinen kuvailee luentosarjaa ja Aalto-salia, ”yhtä maailman kauneimmista yliopistollisista saleista”.

Kaikille avoimet luennot järjestetään tuttuun tapaan Aalto-salissa klo 15.15–18.00. Luennot ovat Filosofia ja systeemiajattelu 2024 -kokonaisuuden avaus- ja päätösluennot, mutta niille voi osallistua myös sellaisenaan, kurssia suorittamatta. Luennoille ei tarvitse ilmoittautua etukäteen, vaan sali täytetään saapumisjärjestyksessä. Luentoja ei striimata, mutta tallenne julkaistaan YouTubessa muutama päivä luennon jälkeen.

Kaksi tapaa suorittaa Filosofia ja systeemiajattelu

Filosofia ja systeemiajattelu soveltuu kaikille opiskelijoille tutkinto-ohjelmasta ja opintojen vaiheesta riippumatta. Kolmen opintopisteen laajuiseen kurssiin sisältyy luennoille osallistumisen lisäksi myös muuta inspiroivaa ja syventävää työskentelyä. Luentotallenteiden tavoitteena on tarjota intensiivinen ympäristö osallistujan omalle ajattelulle ja ajattelun ajattelulle. Kolmessa räjähdysvoimaisessa dialogissa osallistuja jäsentää luennolla syntyneitä ajatuksiaan ensin yksin ja tämän jälkeen muiden osallistujien kanssa pienryhmissä tapahtuvissa kohtaamisissa. Referaattitehtävässä osallistuja perehtyy valittuihin artikkeleihin pohtien referoimisen lisäksi niiden omakohtaista antia. Kurssin lopuksi palautettavassa reflektioesseessä osallistuja jatkaa ja syventää ajattelun liikettä tarkastelemalla joitakin hänelle keskeisiä teemoja soveltavassa, henkilökohtaisessa ja pohdiskelevassa hengessä.

Kaikki Aalto-yliopiston opiskelijat voivat osallistua kurssille ilmoittautumalla sille Sisussa. Lisäksi kuka tahansa voi osallistua kurssille Aalto-yliopiston avoimen yliopiston kautta maksamalla opintomaksun (45 €).

Katso videolta Esa Saarisen sanat räjähdysvoimasta, mummien viisaudesta ja meidän oman olemuksemme paremmista enkeleistä.

Kurssin kotisivuilta löytyy lisätietoja sisällöstä, aikataulusta ja ilmoittautumisesta.

Katso kevään 2024 ensimmäisen luennon tallenne:

Lisätietoja:

Palaa aikaisempien vuosien luentotallenteisiin ja tunnelmiin:

Esa_Saarinen_Filosofia_ja_systeemiajattelu_online_02-2021_photo_Mikko_Raskinen.jpg

Esa Saarisen Filosofia ja systeemiajattelu palaa uudistuneena – osallistujat kohtaavat toisensa dialogeissa ja sivuhuoneissa

Esa Saarinen luotsaa tänä keväänä uudistunutta Filosofia ja systeemiajattelu -kurssia. Kurssikokonaisuuden tavoitteena on tarjota osallistujille tilaisuus ajatella omia ajatuksiaan ja tarkastella elämänsä maisemaa vaihtoehtojen kautta, sekä antaa heille mahdollisuus kohdata toisiaan merkityksellisessä ympäristössä.

Uutiset
Kuva: Mikko Raskinen.

Esa Saarisen Filosofia ja systeemiajattelu -kurssin viimeinen luento on julkaistu verkossa

Aalto-yliopistossa ei järjestetä nyt lähiopetusta, joten varsinainen luentotilaisuus on peruutettu. Viimeisen luennon aiheena on Huominen.

Uutiset
Kuva luennolta: Mikko Raskinen.

Esa Saarisen Filosofia ja systeemiajattelu -kurssi elävöittää ajattelua ja luo yhteenkuuluvuuden tunnetta

Luennoista tehdyt podcastit ovat Suomen suosituimpia ja luentotallenteet videomuodossa ovat tavoittaneet valtavan paljon ihmisiä.

Uutiset
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Näytös-tunnuskuva. Kahdet jalat ja jalkineet keltaiseksi sävytetyssä kuvassa
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Aalto-yliopiston muotinäytös laajenee myös näyttelyksi

Aalto-yliopiston vuotuinen muotitapahtuma laajenee tänä vuonna kaksiosaiseksi. Perinteeksi muodostunut muotinäytös Näytös saa rinnalleen uuden tapahtuman Näyttelyn.
Piano Top Loungessa
Kampus, Yhteistyö, Opinnot, Yliopisto Julkaistu:

Opiskelijat päättivät: kaksi yhteiskäyttöistä pianoa saapui kampukselle

Aalto-yliopiston opiskelijoiden osallistavan budjetoinnin projektin voittajaksi nousi yhteiskäyttöinen piano.
In the photo Lauri Saarinen.
Palkinnot ja tunnustukset Julkaistu:

Vuoden opettaja 2024 on Lauri Saarinen

Aalto-yliopiston tuotantotalouden opiskelijat ovat valinneet apulaisprofessori Lauri Saarisen vuoden opettajaksi.
kuva break prosta eri laitteilla
Kampus, Yliopisto Julkaistu:

Break Pro -taukoliikuntaohjelmisto lisää liikettä arkeen – valikoimassa nyt uusia videoita!

Päivitetyssä versiossa paljon uusia toimintoja ja taukoliikuntavideoita.