Uutiset

Kontti houkuttelee tutustumaan Aalto Festivaliin

Aalto-yliopiston opiskelijat palvelevat yleisöä festivaalin infokontissa Mauno Koiviston aukiolla, Helsingin Kampissa.
Aalto Festival Info Kontti. Kuva: Aino Huovio

Aalto Festival näkyy reilun viikon ajan aivan Helsingin ytimessä, jossa festivaalin infokontti houkuttelee kaupunkilaisia tutustumaan Aalto Festivaliin ja sen monipuoliseen ohjelmistoon.

Hae Kontista koordinaatit festivaalin tapahtumille, näyttelyille ja seminaareille, joita järjestetään ympäri Helsinkiä ja Espoota. Aalto-yliopiston opiskelijat auttavat löytämään sinua kiinnostavimmat tärpit ja neuvovat Aalto Festivaliin liittyvissä kysymyksissä. Kontista saat myös ilmaisen Aalto Festival -katalogin, jossa on lisätietoa festivaalin tapahtumista, näyttelyistä ja seminaareista.

Aalto Festivalin teeman mukaisesti Kontin tilat ovat Aalto-yliopiston opiskelijan käsialaa: tilasuunnittelun on toteuttanut maisteriopiskelija Angela K. Lin.

Kontti on avoinna päivittäin 27. toukokuuta saakka Mauno Koiviston aukiolla, ma–pe klo 10–18, la–su klo 10–16.

Kaksiviikkoinen Aalto Festival esittelee Aalto-yliopiston opiskelijoiden, vastavalmistuneiden ja akateemisten osaamista yli 40 tapahtumassa. Tutustu koko ohjelmaan osoitteessa aaltofestival.fi ja tule inspiroitumaan taiteesta, muotoilusta, tekniikasta ja taloudesta! Festivaali jatkuu 31. toukokuuta saakka.

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

Apulaisprofessori Juha Siitonen laboratoriossa, yllään laboratoriotakki, suojalasit ja -hanskat.
Nimitykset, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Apulaisprofessori Juha Siitonen tiesi jo lapsena aikovansa kemistiksi

Filosofian tohtori Juha Siitonen aloitti vuoden 2022 alussa viiden vuoden määräaikaisessa apulaisprofessorin tehtävässä Kemian ja materiaalitieteen laitoksella. Professuurin ala on orgaaninen kemia.
Opiskelija Design Factorylla.
Opinnot Julkaistu:

Ennätysmäärä hakemuksia englanninkielisiin kandidaattiohjelmiin

Aalto-yliopisto sai ohjelmiinsa kaikkiaan 7 362 hakemusta.
Päivi Törmä ja Sebastiaan van Dijken
Mediatiedotteet, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Tietokoneet haaskaavat valtavasti energiaa – nyt tutkijat kehittävät laskentaa, joka tuottaa huomattavasti vähemmän hukkalämpöä

Nykyiset tietokoneet ovat suuria energiasyöppöjä. Aalto-yliopiston tutkijat ovat juuri saaneet merkittävän Tulevaisuuden tekijät -rahoituksen ongelman ratkaisemiseksi.
Physicists at Aalto University and VTT have developed a new detector for measuring energy quanta at unprecedented resolution. Photo: Aalto University
Mediatiedotteet Julkaistu:

Tutkijat kehittivät maailman tarkimman säteilyilmaisimen – nyt se räätälöidään osaksi kvanttitietokoneita

Professori Mikko Möttönen on tiiminsä ja yhteistyökumppaniensa kanssa saanut Jane ja Aatos Erkon säätiöltä ja Teknologiateollisuuden 100-vuotissäätiöltä Tulevaisuuden tekijät -ohjelman rahoituksen. Sen avulla he haluavat jalostaa bolometriteknologian osaksi paitsi kvanttitietokoneita myös superpakastimia ja terahertsikameroita. Kyseessä olisi ensimmäinen kerta, kun uutta bolometria hyödynnetään käytännön sovelluksissa.