Uutiset

Kolme Aalto-yliopiston professoria Academia Europaea -järjestön jäseniksi

Uusiksi jäseniksi valittiin professorit Risto Nieminen, Zhipei Sun ja Päivi Törmä.
Prof. Risto Nieminen, Zhipei Sun and Päivi Törmä
Aalto-professori ja akateemikko Risto Nieminen (vas), professori Zhipei Sun ja akatemiaprofessori Päivi Törmä. Kuva: Aalto-yliopisto (kuvaajat: Kukka-Maria Rosenlund, Anni Hanen-Kajander ja Mikko Raskinen)

Kolme Aalto-yliopiston professoria on valittu Academia Europaean uusiksi jäseniksi. Uudet jäsenet ovat:

  • Akateemikko ja Aalto-professori (soveltava fysiikka) Risto Nieminen
  • Professori (fotoniikka) Zhipei Sun
  • Akatemiaprofessori (fysiikka) Päivi Törmä.

Academia Europaea on akatemiana toimiva kansalaisjärjestö. Sen jäsenet ovat tutkijoita, jotka pyrkivät edistämään oppimista, koulutusta ja tutkimusta. Vuonna 1988 perustetulla akatemialla on yli 4 500 jäsentä, joihin kuuluu johtavia asiantuntijoita fysiikan ja tekniikan, biologian ja lääketieteen, matematiikan, humanististen tieteiden, yhteiskunta- ja kognitiivisten tieteiden, taloustieteen ja oikeustieteen alalta. Suomesta jäseniä on noin 80.

"Haluan vilpittömästi kiittää kansainvälisiä kollegoitani, jotka tukivat nimitystäni ja valintaani jäseneksi", sanoo professori Zhipei Sun. Valituksi tuleminen on hänelle suuri kunnia.

"Erityisesti nykyisessä pandemiatilanteessa on tärkeää, että tiede ja teknologia voivat vastata yhteiskunnallisiin haasteisiin, joita kohtaamme", hän jatkaa.

Entä millaisia ​​asioita he odottavat jäsenyydeltä eniten?

”Odotan innolla mahdollisuutta pitää yhteyttä tutkijoihin omalta alaltani sekä fysiikan ulkopuolelta. Tieteellisen maailmankuvan edistäminen ja sen tuomat hyödyt yhteiskunnalle edellyttävät sitä, että ylitämme kaikki alojen väliset rajat", kertoo akatemiaprofessori Päivi Törmä. 

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

Tulevat dekaanit Kari Tammi ja Jussi Ryynänen.
Nimitykset, Mediatiedotteet Julkaistu:

Kari Tammi ja Jussi Ryynänen on nimitetty dekaaneiksi

Professori Kari Tammi aloittaa 1. heinäkuuta Insinööritieteiden korkeakoulussa ja professori Jussi Ryynänen 1. elokuuta Sähkötekniikan korkeakoulussa.
Anu Honkalinna Dipolissa
Nimitykset Julkaistu:

Anu Honkalinna nimitetty spinoff-sijoituspäälliköksi

Hänen tehtävänään on hoitaa sijoituksia yliopistosta ponnistaviin yrityksiin.
thumbnail_talotekniikka2030-kuva.jpg
Nimitykset Julkaistu:

Talotekniikka 2030 -kesäseminaari 15.6.2023

Tule kuulemaan, mikä on uusinta, kuuminta ja tulevaa talotekniikassa. Talotekniikka 2030 järjestää kesäseminaarin 15.6.2023 Otaniemessä ja etänä. Tilaisuus esittelee konsortion toimintaa ja tutkimustyön tuloksia tähän mennessä.
Professori Risto Kosonen
Nimitykset Julkaistu:

Professori Risto Kosonen on nimitetty eurooppalaisen LVI- alan liiton varapuheenjohtajaksi

Nimityksestä päätettiin Euroopan lämmitys-, ilmanvaihto- ja ilmastointialan yhdistysten liiton, REHVAn, vuosikokouksessa 12. toukokuuta.