Uutiset

Kolme Aalto-yliopiston professoria Academia Europaea -järjestön jäseniksi

Uusiksi jäseniksi valittiin professorit Risto Nieminen, Zhipei Sun ja Päivi Törmä.
Prof. Risto Nieminen, Zhipei Sun and Päivi Törmä
Aalto-professori ja akateemikko Risto Nieminen (vas), professori Zhipei Sun ja akatemiaprofessori Päivi Törmä. Kuva: Aalto-yliopisto (kuvaajat: Kukka-Maria Rosenlund, Anni Hanen-Kajander ja Mikko Raskinen)

Kolme Aalto-yliopiston professoria on valittu Academia Europaean uusiksi jäseniksi. Uudet jäsenet ovat:

  • Akateemikko ja Aalto-professori (soveltava fysiikka) Risto Nieminen
  • Professori (fotoniikka) Zhipei Sun
  • Akatemiaprofessori (fysiikka) Päivi Törmä.

Academia Europaea on akatemiana toimiva kansalaisjärjestö. Sen jäsenet ovat tutkijoita, jotka pyrkivät edistämään oppimista, koulutusta ja tutkimusta. Vuonna 1988 perustetulla akatemialla on yli 4 500 jäsentä, joihin kuuluu johtavia asiantuntijoita fysiikan ja tekniikan, biologian ja lääketieteen, matematiikan, humanististen tieteiden, yhteiskunta- ja kognitiivisten tieteiden, taloustieteen ja oikeustieteen alalta. Suomesta jäseniä on noin 80.

"Haluan vilpittömästi kiittää kansainvälisiä kollegoitani, jotka tukivat nimitystäni ja valintaani jäseneksi", sanoo professori Zhipei Sun. Valituksi tuleminen on hänelle suuri kunnia.

"Erityisesti nykyisessä pandemiatilanteessa on tärkeää, että tiede ja teknologia voivat vastata yhteiskunnallisiin haasteisiin, joita kohtaamme", hän jatkaa.

Entä millaisia ​​asioita he odottavat jäsenyydeltä eniten?

”Odotan innolla mahdollisuutta pitää yhteyttä tutkijoihin omalta alaltani sekä fysiikan ulkopuolelta. Tieteellisen maailmankuvan edistäminen ja sen tuomat hyödyt yhteiskunnalle edellyttävät sitä, että ylitämme kaikki alojen väliset rajat", kertoo akatemiaprofessori Päivi Törmä. 

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Aallon logo talon katolla
Nimitykset Julkaistu:

Neljä uutta professoria Insinööritieteiden korkeakouluun

Työelämäprofessorit Hannele Holttinen ja Teemu Manderbacka sekä apulaisprofessorit Mikko Suominen ja Risto Ojala nimitettiin professorien urapolulle tammi-kesäkuun 2024 aikana.
A logo. Photo: Mikko Raskinen
Nimitykset, Yhteistyö Julkaistu:

Kolme uutta professoria Sähkötekniikan korkeakouluun

Apulaisprofessorit Gopika Premsankar ja Johannes Arend sekä associate professori Marko Kosunen nimitettiin professorien urapolulle tammi-kesäkuun 2024 aikana.
Nainen mustassa asussa nojaa vaaleaa seinää vasten
Nimitykset, Yliopisto Julkaistu:

Professori Maarit Salolainen: ”Tekstiilialan kestävyysongelmiin voidaan vastata monialaisen yhteistyön avulla”

Tekstiilisuunnittelun professori haluaa tiivistää yhteistyötä niin eri alojen tutkimuksen kuin yliopiston ja alan teollisuuden sekä jälleenmyyjien välillä, jotta muutos parempaan tapahtuu.
Insinööritieteiden korkeakoulun opetuksen varadekaani Jani Romanoff. Kuva: Joonas Lehtovaara / Aalto-yliopisto
Nimitykset Julkaistu:

Jani Romanoff jatkaa opetuksen varadekaanina Insinööritieteiden korkeakoulussa

Romanoff on ansioitunut opettaja ja opetuksen kehittäjä, joka nauttii työssään systeemisten ratkaisujen löytämisestä yhdessä muiden kanssa.