Uutiset

Kolme Aalto-yliopiston professoria Academia Europaea -järjestön jäseniksi

Uusiksi jäseniksi valittiin professorit Risto Nieminen, Zhipei Sun ja Päivi Törmä.
Prof. Risto Nieminen, Zhipei Sun and Päivi Törmä
Aalto-professori ja akateemikko Risto Nieminen (vas), professori Zhipei Sun ja akatemiaprofessori Päivi Törmä. Kuva: Aalto-yliopisto (kuvaajat: Kukka-Maria Rosenlund, Anni Hanen-Kajander ja Mikko Raskinen)

Kolme Aalto-yliopiston professoria on valittu Academia Europaean uusiksi jäseniksi. Uudet jäsenet ovat:

  • Akateemikko ja Aalto-professori (soveltava fysiikka) Risto Nieminen
  • Professori (fotoniikka) Zhipei Sun
  • Akatemiaprofessori (fysiikka) Päivi Törmä.

Academia Europaea on akatemiana toimiva kansalaisjärjestö. Sen jäsenet ovat tutkijoita, jotka pyrkivät edistämään oppimista, koulutusta ja tutkimusta. Vuonna 1988 perustetulla akatemialla on yli 4 500 jäsentä, joihin kuuluu johtavia asiantuntijoita fysiikan ja tekniikan, biologian ja lääketieteen, matematiikan, humanististen tieteiden, yhteiskunta- ja kognitiivisten tieteiden, taloustieteen ja oikeustieteen alalta. Suomesta jäseniä on noin 80.

"Haluan vilpittömästi kiittää kansainvälisiä kollegoitani, jotka tukivat nimitystäni ja valintaani jäseneksi", sanoo professori Zhipei Sun. Valituksi tuleminen on hänelle suuri kunnia.

"Erityisesti nykyisessä pandemiatilanteessa on tärkeää, että tiede ja teknologia voivat vastata yhteiskunnallisiin haasteisiin, joita kohtaamme", hän jatkaa.

Entä millaisia ​​asioita he odottavat jäsenyydeltä eniten?

”Odotan innolla mahdollisuutta pitää yhteyttä tutkijoihin omalta alaltani sekä fysiikan ulkopuolelta. Tieteellisen maailmankuvan edistäminen ja sen tuomat hyödyt yhteiskunnalle edellyttävät sitä, että ylitämme kaikki alojen väliset rajat", kertoo akatemiaprofessori Päivi Törmä. 

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Rofice dickson
Nimitykset Julkaistu:

Rofice Dickson on nimitetty määräaikaiseen apulaisprofessorin tehtävään Kemian tekniikan ja metallurgian laitokselle

TkT Rofice Dickson on nimitetty Aalto-yliopiston Kemian tekniikan ja metallurgian laitokselle tenure track -urapolulle viiden vuoden määräaikaiseen apulaisprofessorin tehtävään 1.9.2024 alkaen. Professuurin ala on Kemian tekniikan kestävä kiertotalous.
Sandra Kaabel
Nimitykset Julkaistu:

Sandra Kaabel on nimitetty määräaikaiseen apulaisprofessorin tehtävään Kemian ja materiaalitieteen laitokselle

Ph.D. Sandra Kaabel on nimitetty Aalto-yliopiston Kemian ja materiaalitieteen laitokselle tenure track -urapolulle viiden vuoden määräaikaiseen apulaisprofessorin tehtävään 1.4.2024 alkaen. Professuurin ala on Orgaaninen synteesiteknologia.
Siavash Khajavi
Nimitykset Julkaistu:

Siavash Khajavi nimitetty operatiivisen johtamisen apulaisprofessoriksi

Siavash Khajavi aloittaa apulaisprofessorina 15. helmikuuta 2024.
Professor Kari Tammi
Nimitykset Julkaistu:

Kari Tammi on nimitetty Full Professor -tehtävään

Insinööritieteiden korkeakoulun dekaani, professori (Associate Professor) Kari Tammi on nimitetty rehtori Ilkka Niemelän päätöksellä Full Professor -tehtävään 1.1.2024 alkaen.