Uutiset

Kolme Aallon opiskelijaa valittiin Huawein Seeds for the Future -ohjelmaan

Opiskelijat tutustuvat Kiinassa tieto- ja viestintäteknologian uusimpiin innovaatioihin ja saavat pikakurssin maan kielestä ja kulttuurista.

Aalto-yliopiston opiskelijat Olli Rauramo, Susanna Nevalainen ja Krista Naumanen on valittu Huawein kansainväliseen Seeds for the Future korkeakouluohjelmaan yhdessä seitsemän muun viittä eri suomalaisyliopistoa edustavan opiskelijan kanssa. 

Opiskelijoiden valinnassa painotettiin ansioluettelon, kielitaidon ja suositusten lisäksi hakijan omassa hakemuskirjeessään osoittamaa motivaatiota alaa ja ohjelmaa kohtaan.

”Minua kiehtoi se, että tämä on enemmän kuin perinteinen yritysvierailu – pääsemme tutustumaan teknologiatrendeihin laajemminkin sekä näkemään Kiinaa ja sen kulttuuria paikallisten opastuksella”, Krista Naumanen iloitsee.

Ihminen edellä

Suomalaisopiskelijat lentävät Kiinaan lokakuun alussa ja viettävät ensimmäisen viikon tutustuen kiinan kieleen ja kulttuuriin maan pääkaupungissa Pekingissä. Toisen viikon ryhmä viettää Shenzhenissä Huawein pääkonttorilla perehtyen tieto- ja viestintäteknologian uusimpiin innovaatioihin yhtiön omien ICT-eksperttien johdolla. Valittujen julkistamistilaisuudessa puhunut liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner painotti innovaatioiden tärkeyttä Suomen ja EU:n tulevaisuudelle, sekä julkisella että yksityisellä sektorilla.

”5G-teknologia tarjoaa molemmille hyötyjä muun muassa asioiden internetin, e-oppimisen, liikkumisen automatisoinnin ja e-terveydenhuollon saralla”, hän korostaa.

ICT on yhä tiiviimpi osa arkea, bisnestä ja koko yhteiskuntaa. Aaltolaiset korostavat, että teknologian kehityksessä ihminen on silti etusijalla.

Vaikka järjestelmistä tulee koko ajan monimutkaisempia, niiden käyttö on silti helpompaa.

”Itse opiskelen ihmisen ja koneen yhteistyötä, ja meillä käytettävyyden parantaminen on tosi iso asia. Eli vaikka järjestelmistä tulee koko ajan monimutkaisempia, niiden käyttö on silti helpompaa. Mitä vähemmän käyttäjän tarvitsee laitteistosta tietää, sen parempi”, Susanne Nevalainen kiteyttää.

”Palveluja kehitetään ihmisiä varten, ja siksikin on hienoa päästä matkalle ja oppia ymmärtämään erilaisia ihmisiä”, Olli Rauramo sanoo.

Seeds for the Future -opiskelijaohjelma on aloitettu vuonna 2008 ja se on Huawein mittavin yksittäinen ohjelmainvestointi. Ohjelmaan on osallistunut jo yli 2 000 yliopisto-opiskelijaa ympäri maailman, ja pelkästään Euroopasta ohjelmaan on päässyt viimeisen kuuden vuoden aikana satoja opiskelijoita peräti 27 eri maasta. Vuonna 2016 ohjelmaan odotetaan osallistuvan 80 eri opiskelijaryhmää yli 70 maasta. Suomi on ohjelmassa mukana tänä vuonna ensimmäistä kertaa.

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Kolme henkilöä esittelee yleisölle, oikealla näkyy suuri näyttö, jossa on lomake.
Yhteistyö, Tutkimus ja taide, Opinnot Julkaistu:

Finnish Design Push: Teknologia-alan pk-yritysten ja muotoilun opetuksen uusi yhteistyöhanke

Finnish Design Push, Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun ja Teknologiateollisuuden yhteishanke, on käynnistänyt yhteistyön viiden suomalaisen PK-teknologiayrityksen kanssa tutkien muotoilun integroimista digitaalisiin palveluihin.
Learning Centre graphics
Tutkimus ja taide, Opinnot Julkaistu:

Cambridge University Pressin e-kirjoja koekäytössä

Koekäytössä olevat kirjat ovat luettavissa marraskuun 2025 loppuun asti.
Eva Wahlström
Yhteistyö, Opinnot Julkaistu:

Luovuus tuki nyrkkeilyä ja päinvastoin

25 vuotta nyrkkeillyt Aallon alumni Eva Wahlström jakoi muistojaan ihmisistä ja kokemuksistaan, jotka olivat hänelle lopulta tärkeämpiä kuin menestys ja mitalit.
Siluetinomaisia ihmisiä kokouksessa pöytien ääressä valoisassa huoneessa, jossa on suuret ikkunat ja riippuvalaisimet.
Opinnot, Yliopisto Julkaistu:

Uusi pedagoginen mikrokurssi Quickstart for University Teaching on nyt julkaistu

Tervetuloa uudelle pedagogiselle Quickstart for University Teaching -mikrokurssille. Kurssi on suunnattu uusille opettajille, vieraileville luennoitsijoille, työelämäprofessoreille ja kaikille, jotka ovat kiinnostuneita pedagogiikasta. Kurssi on itseopiskeltava verkkokurssi ja se koostuu viidestä eri teemasta. Kurssin suorittaminen kestää kokonaisuudessaan noin kaksi tuntia.