Uutiset

Kohtaamispaikka ihmislähtöisten elinympäristöjen suunnittelulle

Living+ Hub on kohtaamis- ja yhteistyöpaikka ihmislähtöisistä elinympäristöistä kiinnostuneille toimijoille – niin tutkijoille kuin yksityisen ja julkisen sektorin edustajille.
Living+ Hub Opening staircase

Living+ Platformin tavoitteena on tukea poikkitieteellistä, ihmislähtöisiin elinympäristöihin liittyvää tutkimusta, joka on yksi Aallon strategista tutkimusalueista. Platformin toiminnan tukena on Living+ Hub, joka kokoaa yhteen eri alojen tutkijoita, opiskelijoita ja yliopiston yhteistyökumppaneita yrityksistä ja kaupungeista. Hubin tilat sisältävät eri kokoisia luentosaleja, toimistotiloja ja kokoushuoneita, joita voidaan hyödyntää niin opetus-, tutkimus- kuin verkostoitumistarkoituksiin. Toiminnan keskiössä on digitaalisten työkalujen käytön mahdollistava ABE-sali, joka on suunniteltu ja kehitetty erityisesti kaupunkisuunnittelun ja aluekehittämisen tueksi. Lisäksi tärkeä osa hubin toimintaa ovat co-working -tilat, joiden käyttö luo puitteet konkreettiselle tutkijoiden sekä yksityisen ja julkisen sektorin väliselle yhteistyölle.

Aalto Living+ Hub Opening 22 October 2019

Living+ Hub sijaitsee Aalto-yliopiston kampuksella Otaniemessä, entisessä ”Raksan talossa”. Living+ Platform ylläpitää hubia yhdessä Aalto-yliopistokiinteistöjen kanssa.

Uusien tilojen avajaisia vietettiin tiistaina 22.10.2019. Tilaisuuteen osallistui 120 henkilöä liki 30 eri organisaatiosta. Avajaisten ohjelma jakautui seminaariin ja avajaisjuhlallisuuksiin. 

Seminaarissa Aalto-yliopiston tutkimuksesta vastaava vararehtori Ossi Naukkarinen, arkkitehtuurin laitoksen johtaja Pirjo Sanaksenaho ja rakennetun ympäristön laitoksen johtava tutkija, Living+ Platformin projektipäällikkö Aija Staffans sekä Aalto-yliopistokiinteistöjen toimitusjohtaja Antti Tuomela toivottivat vieraat tervetulleiksi ja johdattelivat päivän aiheeseen. Syventävät keynote-puheenvuorot ihmislähtöisten elinympäristöjen teemaan pitivät TU Delft:n professori Arjan van Timmeren ja Aalto-yliopiston professori Marketta Kyttä.

Seminaarin jälkeen Aalto-yliopiston kampuskehittämisen vararehtori Antti Ahlava ja EU:n Joint Research Centerin Philippe Duponteil avasivat Living+ Hubin uudet tilat.  Tutkijat pitchasivat vieraille Aallon asumiseen ja aktiiviseen elämäntapaan liittyvää tutkimusta. Lisäksi ABE-salissa ja CityScience Labissä demottiin kaupunkisuunnittelun digitaalisia työkaluja. Keskustelu kävi vilkkaana ja vieraat tuntuivat viihtyvän. 

Aalto Living+ Platform banner image including the title Living+.

Aalto Living+ Platform

Living+ tukee monitieteellistä tutkimusta ihmislähtöisistä elinympäristöistä, joka on yksi Aalto-yliopiston keskeisistä tutkimusalueista.

Kaupunkiakatemia - Urban Academy

Kaupunkiakatemia

Kaupunkiakatemia on Helsingin yliopiston, Aalto-yliopiston, Helsingin, Espoon ja Vantaan kaupunkien kumppanuus ja yhteistyömuoto, jossa edistetään kaupunkisuunnittelun, kaupunkikehittämisen ja kaupunkitutkimuksen ja opetuksen vuorovaikutusta sekä tuetaan poikkitieteellisten tutkimus- ja kehityshankkeiden käynnistymistä.

Annamari Tolonen, Aalto yliopisto, 2018.

Aalto Living+ Hub

Living+ Hub on kohtaamis- ja yhteistyöpaikka ihmislähtöisistä elinympäristöistä kiinnostuneille toimijoille – niin tutkijoille kuin yksityisen ja julkisen sektorin edustajille.

Toimipisteet
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lisää tästä aiheesta

People in Harald Herlin.
Kampus, Yliopisto Julkaistu:

Kulunhallinnan käytännöt muuttuvat – lue ohjeet miten toimia

Muutokset tulevat voimaan maanantaina 30.11.2020 ja ne koskevat kaikkia Otaniemen kampuksella liikkuvia.
Aalto Töölön juhlasali
Kampus, Mediatiedotteet Julkaistu:

Aalto-yliopisto Töölö -rakennuksen peruskorjaus palautti 1950-luvun hengen

Kauppakorkeakoulun entinen päärakennus Runeberginkadulla uudistui vanhaa kunnioittaen moderniksi oppimisympäristöksi.
Julia Lohmann's Hidaka Ohmu seaweed pavilion at the A Bloc shopping centre. Photo: Mikko Raskinen
Kampus, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Kuusimetrinen merileväteos valtaa espoolaisen kauppakeskuksen

Julia Lohmannin maailmaa valloittanutta merileväpaviljonkia voi ihailla vuorokauden ympäri Otaniemen A Bloc -kauppakeskuksen ikkunoista.
Suorakulmiot muodostavat Väreeseen salmiakin muotoisia auloja, jotka tulvivat luonnonvaloa. Kuva: Aalto-yliopisto / Tuomas Uusheimo
Kampus Julkaistu:

Väre-rakennukselle the Architecture MasterPrize -palkinto

Aalto-yliopiston uusi rakennuskokonaisuus on valittu yhdeksi voittajista kansainvälisessä arkkitehtuurikilpailussa.