Uutiset

Kiina-yhteistyötä IPR:n ja kauppasuhteiden saralla

CEMATin aktiivinen Kiina-yhteistyö jatkui toukokuussa, kun professori, dekaani Zhang Min vieraili CEMATssa 7.5.–7.6.2011.

CEMATin aktiivinen Kiina-yhteistyö erityisesti IPR:n ja EU-Kiina -taloussuhteiden saralla jatkui toukokuussa, kun professori, dekaani Zhang Min Kiinan yhteiskuntatieteiden akatemian (Chinese Academy of Social Sciences, CASS) Eurooppa-tutkimusinstituutin Tiede- ja teknologiaosastolta vieraili CEMATssa 7.5.–7.6.2011. Vierailu oli jatkoa CEMATin ja CASSin jo aiemmin käynnistyneelle yhteistyölle CEMATin tutkimushankkeessa ”Globalization and International Management: Successful Governance of Intercultural Communication in Finnish-Chinese Business Operations”, jonka Suomen Akatemia ja CASS rahoittivat vuosina 2008–2010.

Prof. Zhang Minin erityisalaa ovat EU-Kiina -taloussuhteet sekä Euroopan innovaatio- ja teknologiapolitiikka, ja lisäksi hän on tutkinut mm. eurooppalaisia työmarkkinoita ja Etelä-Euroopan maiden talouskehitystä. Prof. Zhang tekee yhteistyötä CEMATn kanssa mm. EU:n ja Kiinan välisiin IPR -kysymyksiin liittyen.

Lisätietoa CEMATn Kiina-hankkeista: Johtaja, prof. Riitta Kosonen, [email protected], ja tutkimuspäällikkö Erja Kettunen-Matilainen, [email protected].

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Kaksi mieshenkilöä juhlapuvuissa kiltalippujen edessä
Palkinnot ja tunnustukset, Yliopisto Julkaistu:

68 tohtoria ja viisi kunniatohtoria – katso kuvat tekniikan alan tohtoripromootiosta

Vuoden 2024 tekniikan alan juhlallinen tohtoripromootio järjestettiin pe 14.6. Dipolissa.
Harald Herlin Learning Center
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Oppimiskeskuksessa pilotoidaan 19.8.2024 alkaen uusia aukioloaikoja

Opiskelijoiden ja henkilöstön mahdollisuudet käyttää tiloja ja kokoelmia laajentuvat.
Fajr Asghar vasemmalla ja Vilma Svynarenko oikealla
Yliopisto Julkaistu:

TET-harjoittelijat Fajr Asghar ja Vilma Svynarenko tutustuivat Aallossa kaikkeen aurinkokennoista Täffän spagettiin

Fajr Asghar ja Vilma Svynarenko laskivat ensin aurinkokennojen hyötysuhdetta ja kirjoittivat sitten artikkelin uusiutuvasta energiasta.
Joukko ihmisiä kävelee Lehmuskujaa pitkin kesällä
Tutkimus ja taide, Yliopisto Julkaistu:

Vahva kokonaistulos: Suomen Akatemialta 27,5 miljoonaa euroa tutkimukseen

Akatemiatutkija- ja akatemiahankerahoituksen sai yhteensä 52 aaltolaista. Aalto-yliopistolle myönnetty rahoitus on kokonaisuudessaan 27,5 miljoonaa euroa.