Uutiset

Kiina-yhteistyötä IPR:n ja kauppasuhteiden saralla

CEMATin aktiivinen Kiina-yhteistyö jatkui toukokuussa, kun professori, dekaani Zhang Min vieraili CEMATssa 7.5.–7.6.2011.

CEMATin aktiivinen Kiina-yhteistyö erityisesti IPR:n ja EU-Kiina -taloussuhteiden saralla jatkui toukokuussa, kun professori, dekaani Zhang Min Kiinan yhteiskuntatieteiden akatemian (Chinese Academy of Social Sciences, CASS) Eurooppa-tutkimusinstituutin Tiede- ja teknologiaosastolta vieraili CEMATssa 7.5.–7.6.2011. Vierailu oli jatkoa CEMATin ja CASSin jo aiemmin käynnistyneelle yhteistyölle CEMATin tutkimushankkeessa ”Globalization and International Management: Successful Governance of Intercultural Communication in Finnish-Chinese Business Operations”, jonka Suomen Akatemia ja CASS rahoittivat vuosina 2008–2010.

Prof. Zhang Minin erityisalaa ovat EU-Kiina -taloussuhteet sekä Euroopan innovaatio- ja teknologiapolitiikka, ja lisäksi hän on tutkinut mm. eurooppalaisia työmarkkinoita ja Etelä-Euroopan maiden talouskehitystä. Prof. Zhang tekee yhteistyötä CEMATn kanssa mm. EU:n ja Kiinan välisiin IPR -kysymyksiin liittyen.

Lisätietoa CEMATn Kiina-hankkeista: Johtaja, prof. Riitta Kosonen, [email protected], ja tutkimuspäällikkö Erja Kettunen-Matilainen, [email protected].

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

Äiti-nukkehahmo istuu pöydän ääressä lavastetussa ympäristössä matkapuhelin kädessään
Palkitut Julkaistu:

Kaikki äitini puhelut on paras lyhytelokuva

Parhaan lyhytelokuvan Jussi-palkinto myönnettiin toista kertaa peräkkäin Aalto-yliopistosta valmistuneen ohjaajan elokuvalle.
Tauluja taidemuseon seinällä, kuvituskuva tutkimusuutiseen, joka paljastaa kuinka kuvataiteen katselu vaikuttaa tunteisiin
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Taide herättää kehon tuntemaan

Turun yliopiston ja Aalto-yliopiston tutkimus paljastaa, että taide vaikuttaa voimakkaasti ihmisten kehoon ja tunteisiin.
VCD students collaborating with Yle
Opinnot Julkaistu:

YLE ja Aalto-yliopisto konseptoivat yhteistyössä tulevaisuuden suoratoistopalvelua lapsille ja nuorille

Aalto-yliopisto ja YLE ovat yhteistyössä kehittäneet ja suunnitelleet ideoita uudesta lapsille ja nuorille suunnatusta brändätystä suoratoistopalvelusta.
Tummaan paitaan pukeutunut vaalea lyhyttukkainen nainen seisoo kädet ristissä rinnan edessä, taustalla korkeakoulun tiloja
Nimitykset, Tutkimus ja taide, Yliopisto Julkaistu:

Professori Arja Karhumaa: ”Meidän on ymmärrettävä paremmin, kuinka tekstejä katsotaan”

Vakinaistetut professorit esittäytyvät: visuaalisen viestinnän muotoilun professori Arja Karhumaa tutkii kielen ja tekstin visuaalisen muodon välistä suhdetta eli miltä teksti kulloinkin näyttää, ja miten se vaikuttaa meihin ihmisinä.