Uutiset

Kiina-yhteistyötä IPR:n ja kauppasuhteiden saralla

CEMATin aktiivinen Kiina-yhteistyö jatkui toukokuussa, kun professori, dekaani Zhang Min vieraili CEMATssa 7.5.–7.6.2011.

CEMATin aktiivinen Kiina-yhteistyö erityisesti IPR:n ja EU-Kiina -taloussuhteiden saralla jatkui toukokuussa, kun professori, dekaani Zhang Min Kiinan yhteiskuntatieteiden akatemian (Chinese Academy of Social Sciences, CASS) Eurooppa-tutkimusinstituutin Tiede- ja teknologiaosastolta vieraili CEMATssa 7.5.–7.6.2011. Vierailu oli jatkoa CEMATin ja CASSin jo aiemmin käynnistyneelle yhteistyölle CEMATin tutkimushankkeessa ”Globalization and International Management: Successful Governance of Intercultural Communication in Finnish-Chinese Business Operations”, jonka Suomen Akatemia ja CASS rahoittivat vuosina 2008–2010.

Prof. Zhang Minin erityisalaa ovat EU-Kiina -taloussuhteet sekä Euroopan innovaatio- ja teknologiapolitiikka, ja lisäksi hän on tutkinut mm. eurooppalaisia työmarkkinoita ja Etelä-Euroopan maiden talouskehitystä. Prof. Zhang tekee yhteistyötä CEMATn kanssa mm. EU:n ja Kiinan välisiin IPR -kysymyksiin liittyen.

Lisätietoa CEMATn Kiina-hankkeista: Johtaja, prof. Riitta Kosonen, [email protected], ja tutkimuspäällikkö Erja Kettunen-Matilainen, [email protected].

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

Close-up of curly wood grain orientation of an old piece of wood
Opinnot Julkaistu:

Verkkokurssi “Wood material science” alkaa 10.1.2023

100% verkkokurssilla opitaan miten puun rakenne vaikuttaa sen fysikaalisiin ja mekaanisiin ominaisuuksiin.
President Ilkka Niemelä, Aalto University
Nimitykset Julkaistu:

Rehtori Ilkka Niemelä nimitetty Unite!-yliopistoallianssin varapuheenjohtajaksi

Eurooppalainen yliopistoallianssi Unite! vahvistaa johtoaan kahdella uudella varapuheenjohtajalla. Aalto-yliopisto on yksi vuonna 2019 perustetun allianssin yhdeksästä kumppaniyliopistosta. Unite! rakentaa uutta eurooppalaista yliopistomallia.
Sensual mathematics. Photo: Henri Vogt.
Opinnot Julkaistu:

Haku Kristallikukkia peilisalissa -kurssille on avattu - matematiikan, taiteiden ja arkkitehtuurin yhteiskeitos palaa Heurekaan

Kristallikukkia peilisaleissa –kurssi - MS-E1000 Crystal Flowers in Halls of Mirrors: Mathematics meets Art and Architecture - on avoin kaikille kandiopiskelijoista tohtorikoulutettaviin, matematiikan ja tekniikan aloista taiteisiin, muotoiluun, arkkitehtuuriin ja kemiasta liiketoimintaan. Kurssille otetaan korkeintaan 50 opiskelijaa motivaatiokirjeiden perusteella, ja haku on auki 10.1.2023 saakka. Kurssi on 15 opintopisteen suuruinen, ja se järjestetään joka toinen vuosi.
Anni Kaaria
Kampus Julkaistu:

Rakennusten aukioloajat vuodenvaihteessa 2022

Otaniemen kampuksen rakennusten sekä Aalto-yliopisto Töölön aukioloajoissa on muutoksia vuodenvaihteessa joulu-tammikuussa.