Uutiset

Kieliä, kulttuuria ja viestintää V periodissa

Koko tarjonnan näet Sisusta, mutta tässä joitakin tärppejä.

Muistathan, että kurssi-ilmoittautumisesi Sisussa voidaan hyväksyä vain, kun lisäät opintojakson HOPSiisi tai vaihdat opintojakson version! (Jos vaihdat version sen jälkeen, kun olet jo yrittänyt ilmoittautua kurssille, ilmoittautuminen ei päivity automaattisesti, vaan sinun täytyy käydä rekisteröitymässä kurssille uudelleen.)

Alla näet Aallon oman kieli- ja viestintätarjonnan, mutta myös joitakin KiViTa-kursseja. KiViTa on pääkaupunkiseudun korkeakoulujen kielten ja viestinnän yhteistyöhanke, jonka kieli- ja viestintätarjottimelta löydät joitakin Aallon mutta myös muiden pk-seudun korkeakoulujen järjestämiä kursseja, joille voit osallistua! Lisätietoja osoitteesta kivita.fi.

Englanti

LCA-1001 Expressing your idea 23.4.- 4.6. avoinna ARTSin kandiopiskelijoille

Espanja

Viidennessä periodissa espanjan kielessä olisi tarjolla mm.:

LC-2300 Espanja - Johdatus espanjankielisten maiden kulttuuriin, Luento-opetus 22.4.–3.6.2024

Intercultural Communication 

LC-0610 Intercultural Communication 25.4.-6.6.

This course is for all those who want to build up critical awareness and effective communication skills to become an ethical intercultural communicator working in a diverse workplace.

LC-0614 Developing Global Competence: Working in an International Virtual Team

Unite! online course: How to work effectively in global virtual teams?

Course AD on Aalto.fi: https://www.aalto.fi/en/events/unite-online-course-how-to-work-effectively-in-global-virtual-teams

The capacity to communicate and work effectively and appropriately together with people from different backgrounds is increasingly seen as a vital core competence for graduates. 

This course will enable you to establish relevant knowledge and communication skills to work effectively in Global Virtual Teams (GVTs). You will be working in small teams with students from different Unite! universities to complete the coursework. This will give you exciting learning opportunities to link the course materials with authentic teamwork experiences.

Key topics to be covered in the course

  • Key characteristics of Global Competence & Global Virtual Teams (GVTs)
  • Identifying common communication challenges (e.g. workflow, technological, and interpersonal challenges) in GVTs
  • Effective use of ‘metacommunication (i.e. communication about communication)’ in GVTs
  • Effective use of technologies in GVTs

When? 

The online course takes place Tuesdays between 23 April to 28 May 2024 at EET 10:15-12:30.  

Ruotsi

Hej! 

V periodissa ja kesäkaudella 2024 jatketaan ruotsin opiskelemista työelämän tarpeisiin. Valitse itsellesi sopivin toteutustapa ja opit kommunikoimaan suullisesti ja kirjallisesti ruotsiksi. Vi ses på kurserna!

Aloita tekemällä lähtötasotesti sinulle sopivan opintojakson ja toteutustavan kartoittamiseksi. Huomaathan, että lähtötasotestin voit tehdä vain kerran, joten tee testi kerralla alusta loppuun ja huolellisesti. Lähtötasotestistä saamasi pistemäärä määrittää sen, minkä pituiselle ja tyyppiselle kurssitoteutukselle sinut ohjataan.

Lähtötasotesti löytyy MyCoursesista hakusanoilla "Ruotsin lähtötasotesti + ENG, CHEM, ELEC, SCI, ARTS tai BIZ" omasta koulutusalastasi riippuen. Huomaathan, että kurssien ja tenttien vastuuopettajat tarkistavat pistemääräsi todenmukaisuuden MyCoursesista ennen kurssi- ja tentti-ilmoittautumisten hyväksymistä. Ilmoita siis Sisussa ja MyCossa lähtötasotestistä saamasi pistemäärä rehellisesti resurssien säästämiseksi!

Yhden periodin pituiset perustason opintojaksot, lähtötasotestistä pisteitä 25+

Kaikkien korkeakoulujen opiskelijoille suunnatut opintojaksot

Venäjä

Viidennen periodin itseopiskelukurssit:

LC-8501Venäjän alkupalat (itseopiskelukursssi) 22.4.–2.6.2024

LC-8502Venäjä 2 - kertaava verkkokurssi (itseopiskelukurssi) 22.4.–2.6.2024

Viestintä ja vuorovaikutus: 

UUSI kurssi! LC-0350 Kuunteleminen (tämä ryhmä englanniksi) 14.-28.5.2024  

Tiesitkö, että kuuntelemisella on selkeä yhteys niin yksilön kuin organisaatioiden hyvinvointiin? Tule mukaan tälle kuuntelemiseen keskittyvälle täsmäkurssille ja kehitä osaamistasi tämän vuorovaikutuksen supertaidon osalta. 

UUSI kurssi! LC-0351 Nonverbaalinen viestintä (tämä ryhmä englanniksi) 8.5.-22.5.2024 

Tällä kurssilla pääset oivaltamaan ja havainnoimaan nonverbaalisen viestinnän erityispiirteitä osana vuorovaikutusta. Sillä, miten kohtaamme toisiamme ja millaista ilmapiiriä toiminnallamme tuotamme, on merkitystä. 

LC-0530 Esiintyminen ja jännityksen hallinta (tämä ryhmä englanniksi) 26.4.-7.6.2024 

Miten kanavoida jännitys energiabuustiksi esiintymistilanteissa? Tämä esiintymiskurssi on tarkoitettu erityisesti sellaisille opiskelijoille, jotka kokevat jännittämisen ongelmallisena tai ovat muuten kiinnostuneita aiheesta. 

LC-0520 Vaikuttaminen ja argumentointi (tämä ryhmä englanniksi) 17.4-29.5.2024  

Miten muotoilla ajatuksesi tai ideasi vaikuttaviksi ja vakuuttaviksi? Entä miten valmistautua esimerkiksi paneelikeskusteluun? Näitä ja muita vaikuttamiseen ja argumentointiin liittyviä aiheita käsitellään tällä kurssilla, hyppää mukaan! 

LC-0320 Esiintymistaito (tämä ryhmä suomeksi) 6.5.-3.6.2024 

Tule kehittämään esiintymistaitojasi rennossa ja kannustavassa ilmapiirissä! Paljon käytännön harjoituksia improsta akateemiseen esitykseen ja muun muassa pitchaukseen. 
 

LC-0340 Työelämän vuorovaikutusosaaminen (tämä ryhmä suomeksi) 29.4.-3.6.2024 

Hyvät viestintä- ja vuorovaikutustaidot ovat olennaisia (työ)elämätaitoja. Luvassa muun muassa neuvottelu- ja kokoustaitoja sekä ongelmanratkaisuun ja päätöksentekoon liittyviä harjoituksia.

Anna palautetta sivusta

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Kuva opiskelijoista juttelemassa
Opinnot Julkaistu:

Tauolta tutkintoon - Back on track –työpajasarja 8.10. & 29.10.2024

Aallon opintopsykologit ja opinto-ohjaaja järjestävät kahden kerran mittaisen workshopsarjan opintoihin palaaville tai viimeisen vuoden aikana hyvin vähän opiskelleille syksyllä 2024 englanniksi.
Two students and a professor sitting around a table, talking and looking at laptop screen.
Tutkimus ja taide, Opinnot Julkaistu:

Tule uusien tohtoriopiskelijoiden tutoriksi kesäkuussa 2024

lmoittaudu uusien tohtoriopiskelijoiden tutoriksi kesäkuun orientaatiopäiville!
Otakaari 1 kyltti Y-siipi
Kampus, Opinnot Julkaistu:

Maarintalon toiminnot siirtyvät Kandidaattikeskukseen

Maarintalo suljetaan toukokuun lopussa.
EU parlamentti
Yhteistyö, Opinnot Julkaistu:

Milja Mieskolainen: Euroopan Parlamentin Schuman-harjoittelu ylitti odotukseni

Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun laskentatoimen maisteriopiskelija Milja Mieskolainen oli jo aiemmin pohtinut hakemista harjoitteluun Euroopan Unioniin, mutta oli ajatellut harjoittelupaikan saamisen olevan liian haastavaa. Keväällä 2023 hän kuitenkin huomasi ilmoituksen harjoittelupaikoista ja päätti kokeilla hakemista, sillä avoinna oli kiinnostava paikka talouden hallinnan ja EMUn valvontayksikössä. Hakeminenkaan ei osoittautunut vaikeaksi. Milja haki paikkaa, sai sen ja harjoittelu Euroopan Parlamentissa alkoi lokakuussa.