Uutiset

Kestävän liiketoiminnan kurssi Sustainability in Business alkaa helmikuussa 2021 Aalto-yliopiston Avoimessa yliopistossa

Kurssi käsittelee kestävän kehityksen ja liiketoiminnan monitasoista suhdetta.
Sustainability day

Kurssi käsittelee kestävän kehityksen ja liiketoiminnan monitasoista suhdetta. Keskeisiä tavoitteita kurssilla on syventää ymmärrystä liiketoimintojen vaikutuksesta yhteiskuntaan ja ympäristöön sekä pohtia millaisia rooleja organisaatioilla voi olla kestävän kehityksen haasteisiin vastaamisessa. Kurssi keskittyy jännitteisiin tuottavan liiketoiminnan harjoittamisen ja maapallon elinkelpoisuuden ylläpitämisen välillä. Nämä jännitteet voivat liittyä esimerkiksi yrityksen sidosryhmien ristiriitaisiin tavoitteisiin tai toimitusketjujen kustannusten hallintaan ja työntekijöiden kunnollisten elinolosuhteiden takaamiseen. Yritykset saattavat kohdata vaikeita päätöksiä pyrkiessään sovittamaan liiketoimintamallejaan kiertotalouden, kestävyysmurrosten tai kasvun vähentämisen tavoitteisiin. Kurssi tarjoaa opiskelijoilleen käsitteellisiä työkaluja ja analyyttisiä keinoja ymmärtää yritysten kohtaamien jännitteiden luonnetta sekä luovia tapoja kehittää vastuullisia liiketoimintastrategioita ja -toimintoja. Tutkivaa oppimista ja monipuolisia verkko-oppimisen metodeja hyödyntäen kurssin vastuuopettajat Meri Jalonen TkT ja Allu Pyhälammi KTM kannustavat opiskelijoita perehtymään aiheeseen eri näkökulmista sekä niiden kyseenalaistamiseen.

TkT Meri Jalonen tutkii kestävien innovaatioiden kehittämistä. Jalosen väitöstyö seurasi uudenlaisen ruokapakkauksen innovaatioprosessia, joka käsitti tuotteen, valmistusteknologioiden ja tuotantotapojen rinnakkaisen kehittämisen. Parhaillaan Jalonen tutkii kestävien innovaatioiden tosielämän kokeiluja, jotka pyrkivät edistämään tuotanto- ja kulutuskäytäntöjen kestävää kehitystä. Tutkimus keskittyy yksittäisten toimijoiden näkökulmien ja käyttäytymisen sijaan kollektiivisen toiminnan muutokseen. Tutkimusyhteistyö erityisesti tuotantoyritysten kanssa on saanut Jalosen kehittämään ymmärrystään liiketoiminnoista ja niiden jännitteistä. Hän uskoo kestävyysmuutosten edellyttävän sekä arkielämän ja yritysten toimintojen että poliittisten ja taloudellisten järjestelmien uudelleenorganisointia.

KTM Allu Pyhälammi on kiinnostunut kestävän kehityksen roolista ihmisten arkielämässä, sekä sen vaikutuksista ihmisten tunteisiin ja hyvinvointiin. Hiljattain julkaistun energia-alan kyvykkyyksiä käsittelevän pro gradu -työnsä jälkeen Pyhälammi jatkaa tutkimusta tunteista ja työhyvinvoinnista konsulttityössä. Viestintäopintojen ja energia-alan työkokemuksensa pohjalta hän käsittelee myös kestävään kehitykseen liittyvää viestintää ja siirtymää kohti kestävämpää yhteiskuntaa.

Ilmoittautuminen kurssille Sustainability in Business on auki 25.1.2021 asti. Kurssin tarkemmat tiedot ja ilmoittautuminent täältä:
https://studyinfo.fi/app/?fbclid=IwAR2tMGAoZRFosKzZKJnuiBXjleDUcu-hj7gpxpeCqSLIg2JKiGhd9rerL1M#!/koulutus/1.2.246.562.17.20652974666

Aalto-yliopiston avoin yliopisto

Avoin yliopisto on olemassa kaikille. Avoin yliopisto mahdollistaa opintoihin osallistumisen kaikille Aalto-yliopiston tieteenaloista ja opetuksesta kiinnostuneille. Opintotarjonta koostuu eri oppiaineiden kursseista ja opintokokonaisuuksista.

Lue lisää
Wide Open Uni
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Ihminen, joka katsoo kohti tulevaisuutta
Opinnot, Yliopisto Julkaistu:

Viisi vinkkiä, joilla voit kehittää luovuuttasi tänä keväänä ja kesänä

YK viettää Maailman luovuuden ja innovaatioiden päivää 21. huhtikuuta. Kokosimme vinkkejä luovuuden oppimiseen.
Tundramaisema, jossa maassa yläosastaan avoimia tutkimuskammioita.
Mediatiedotteet Julkaistu:

Tutkimus selvitti ilmastonmuutoksen vaikutusta tundralla: lämpeneminen voi lisätä hiilen vapautumista hälyttävästi

Ilman ja maaperän lämpeneminen sekä maaperän kuivuminen lisäsi hiilen vapautumista tundran ekosysteemistä.
People registration to SSD
Mediatiedotteet Julkaistu:

Vuoden suurimman kestävyystapahtuman ohjelma julkaistu - mukana muun muassa taloustieteilijä Kate Raworth ja presidentti Tarja Halonen

Aalto-yliopiston ja Helsingin yliopiston Sustainability Science Days -tapahtuma yhdistyy tänä vuonna maailman suurimman kestävyys- ja innovaatiokonferenssin kanssa. Tapahtumassa 2000 asiantuntijaa kokoontuu ratkaisemaan kestävyyshaasteita.
Kaksi tummiin pukeutunutta miestä istuu suunnittelemiensa huonekalujen keskellä
Tutkimus ja taide, Opinnot Julkaistu:

Aaltolaisten muotoilua esillä Milanon huonekalumessuilla

Italialaisen muotoilijan ja japanilaisen arkkitehdin suomalaisesta kulttuurista inspiroitunutta yhteistyötä nähdään Salone del Mobile -messuilla Milanossa huhtikuussa. INTERDEPENDENCE-näyttelyssä on esillä myös muita projekteja Aallosta.