Uutiset

Kesäkoulusta tuoretta näkökulmaa kestävän kehityksen teemoihin

Aalto-yliopiston kesäkoulu sekä Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun oma kesäkoulu tarjoavat tänä vuonna kesäkursseja ajankohtaisista aiheista muotoilun ja arkkitehtuurin alalla. Kesäkoulujen hakuajat ovat käynnissä. Tutustu kurssitarjontaan!
Kaksi mies- ja yksi naisopiskelija seisoo Väre-rakennuksen edessä. Miehillä on polkupyörät.

Keskeisiä teemoja kesän kurssitarjonnassa ovat kestävä kehitys ja kiertotalous, biomateriaalit sekä ilmastonmuutoksen vaikutukset rakennettuun ympäristöön ja terveyteen. Kestävän kehityksen ympärille teemoitettu kurssitarjonta lisää ymmärrystä aikamme suurimmista haasteista ja siitä, miten muutos voidaan toteuttaa eri alojen yhteistyönä.

Kurssisisällöt auttavat opiskelijoita kehittämään kansainvälisessä ympäristössä tarvittavaa osaamista ja valmiuksia. Aalto yliopiston kesäkoulun kurssit tarjoavat tuoretta näkökulmaa ajankohtaisiin kysymyksiin myös jo työelämässä eri asiantuntijarooleissa toimiville osaajille.

Kesäkoulu on ainutlaatuinen tilaisuus oppia ja kehittää ideoita kansainvälisessä, monitieteisessä kontekstissa sekä työskennellä laadukkaissa laboratorioissa ja työpajoissa Aalto-yliopiston kampuksella.

Laaja-alaista yhteistyötä säätiön tuella

Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun kesäkoulu on saanut Jane ja Aatos Erkko -säätiöltä lähes 950 000 euron tuen vuosille 2022–2024. Kesäkoulu kokoaa yhteen kansainvälisiä professoreita, opiskelijoita ja eri alojen asiantuntijoita ratkomaan yhdessä aikamme suurimpia haasteita.

Aalto ARTS kesäkoulu on osa Aalto-yliopiston strategiatyötä ja sen tavoitteena on lisätä osaamista luovien alojen välisessä yhteistyössä sekä radikaalin luovuuden hyödyntämisessä. Tavoitteena on tarjota uudenlaisia avauksia, joiden myötä yhä useampi opiskelija voi kasvattaa valmiuksiaan toimia kansainvälisessä ympäristössä.

Aalto ARTS kesäkoulun kurssien sisältö suunnitellaan vuosittain yhteistyössä kansainvälisten tutkijoiden kanssa. Yhteistyökumppaneita ovat The New School: Parsons School of Design (Yhdysvallat), The Oslo School of Architecture and Design (Norja), Singapore University of Technology and Design (Singapore), Tecnológico de Monterrey (Meksiko), Politecnico di Milano (Italia) ja Delft University of Technology (Alankomaat).

Kesän 2022 kursseja:

Aalto ARTS kesäkoulu:

(haku auki 31.3.2022 asti)
Kurssi tarjoaa lisää ymmärrystä kiertotalouteen siirtymisen tärkeydestä ja valmiuksia kestävämpien tuotteiden suunnitteluun.

Aalto-yliopiston kesäkoulu:

Nordic Biomaterials (haku auki 31.5.2022 asti)
Kurssilla luodaan uusia konsepteja kestävää materiaalikehitystä varten yhdistämällä muotoilua, teknologiaa ja luonnonmateriaalitiedettä.

Climate, Health and Architecture (haku auki 10.5.2022 asti)
Kurssi on intensiivinen johdatus kestävään rakentamiseen, ilmastonmuutoksen vaikutuksiin ja terveyteen.

Löydä lisää kursseja:

Aalto-yliopiston kesäkoulu (englanniksi)

Lue lisää:

Kaksi opiskelijaa kävelemässä Kauppakorkeakoulun ulkopuolella.

Aalto-yliopiston kesäkoulu järjestää viisi monitieteellistä akateemista kesäkurssia vuonna 2022

Aalto-yliopiston kesäkoulu julkaisi kurssitarjonnan kesälle 2022. Hakuaika on käynnissä.

Uutiset
Arkkitehti Mirkka Rekola sai kesäkurssilta työhönsä uutta näkökulmaa ilmastonmuutoksen vaikutuksista

Aalto-yliopiston kesäkoulun opit tukevat kestävää rakentamista

Arkkitehti Mirkka Rekola sai kesäkurssilta uutta näkökulmaa työhönsä.

Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulu
People reading at Aalto University

Elämänlaajuinen oppiminen (ulkoinen linkki)

Kaikille avointa koulutusta, yksittäisistä kursseista koulutusohjelmiin.

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

People with laptops having a meeting around a table.
Opinnot Julkaistu:

Aallon uusi First time manager -koulutus tarjoaa kattavat eväät aloittelevalle esihenkilölle

Koulutus pureutuu siihen, millaisia asioita ensimmäistä kertaa vastuutehtävässä työskentelevän henkilön tulisi osata.
men talking
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Korjausrakentaminen on riskialtista - Nyt tutkimus esittää keinoja sen parempaan hallintaan

Energiaremontit, modernisointi ja käyttötarkoituksen muutokset lisäävät korjausrakentamisen tarvetta. Korjausrakentaminen on kuitenkin tunnetusti riskialtista liiketoimintaa. Building 2030 konsortion tutkimus tutki, miten esivalmistus ja digitaalinen tiedonhallinta voisivat tehdä siitä hallitumpaa.
Leevi Hormaluoma Sähkötekniikan päivä -tapahtumassa. Kuva: Filmbutik.
Opinnot Julkaistu:

Opiskelija Leevi Hormaluoma: Tekniikan alalla polkuja on niin monta kuin tekijöitäkin

Informaatioteknologiaa opiskeleva Leevi on ollut aktiivisesti mukana opiskelijaelämässä, mikä antaa hänen mukaansa hyvää vastapainoa opiskelulle. "Yhtenä päivänä saatan koodata koulutehtäviä kotona ja seuraavana olla mukana järjestämässä ilmaisfestareita tuhannelle osallistujalle", hän kertoo.
Alustatalouden faktat ja myytit jakso 8 studiossa Annukka Berg, Juhani Järvensivu, William von der Pahlen ja Robin Gustafsson
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Olisiko alustataloudesta hävikinpoistajaksi? Alustatalouden F&M -podcast pureskelee kiertotalouden kysymyksiä

Alustataloudella voisi olla ratkaisun avaimia kiertotalouden tehostamiseksi, mutta niiden hyödyntämisessä ollaan vielä kaukana.