Uutiset

Aalto-yliopiston kesäkoulu järjestää viisi monitieteellistä akateemista kesäkurssia vuonna 2022

Aalto-yliopiston kesäkoulu julkaisi kurssitarjonnan kesälle 2022 ja hakuaika on käynnissä.
Kaksi opiskelijaa kävelemässä Kauppakorkeakoulun ulkopuolella.

Ensi kesä on loistava aika oppia uutta tai kehittää olemassa olevaa osaamista Aalto-yliopistossa. Haku Aalto-yliopiston kesäkoulun vuoden 2022 kursseille on nyt auennut. Tänä vuonna kesäkoulu tarjoaa viisi monitieteellistä akateemista kurssia, joiden aiheisiin kuuluvat digitaalinen liiketoiminta, arkkitehtuuri ja terveys, kestävät biomateriaalitieteet, kasvu- ja scaleup-yritysten johtaminen, sekä koneoppiminen.

Kesäkurssit antavat opiskelijoille ja elinikäisille oppijoille ympäri maailman mahdollisuuden tavata ja työskennellä yhdessä kansainvälisissä ja poikkitieteellisissä ryhmissä. Kurssin aikana opiskelijat tutustuvat opintosisällön lisäksi Aalto-yliopistoon ja Suomeen. Vuonna 2020 perustettu Kesäkoulu on tarjonnut kursseja jo yli 250:lle kansainväliselle opiskelijalle niin verkossa, kampuksella kuin osana räätälöityjä ohjelmia.

Kaikilla kursseilla opettajina toimivat omien alojensa asiantuntijat, ja ne järjestetään joko virtuaalisesti tai paikan päällä Aalto-yliopiston kampuksella Espoon Otaniemessä.

”Olemme innoissamme, kun saamme vihdoinkin toivottaa opiskelijat takaisin kampukselle sekä jatkaa virtuaalisten kurssiemme kehitystä. Opiskelu Aalto-yliopistossa antaa ainulaatuisen mahdollisuuden poikkitieteellisiin opintoihin ja haastepohjaiseen oppimiseen. Opintosuunnitelmamme pohjautuu yliopiston kolmeen keskeiseen lähestymistapaan: kestävän kehityksen ratkaisuihin, radikaaliin luovuuteen ja yrittäjämäiseen ajattelutapaan” kertoo kesäkoulun johtaja Laura Sivula.

Kaksi iloista naista uimassa Uspenski Katedraalin eedessä.
Photo: Helsinki Material Bank

Aalto-yliopiston kesäkoulu ei ole vain opiskelua, vaan myös sosiaalinen elämys. Suomalaisesta kesästä nauttiminen on paras tapa saada mahdollisimman paljon irti intensiivisistä opinnoista ja haastavista tehtävistä. Tästä syystä opiskelijat pääsevät joka vuosi nauttimaan kesäaktiviteeteista ja näkemään yhdessä kesäistä pääkaupunkiseutua. Pulahda meressä, tutki salaperäistä mutta kaunista Suomenlinnaa, tai lähde vaikka risteilylle Tallinnaan!

Tyler Spring seisoo rennosti meren edessä ja hymyilee kameralle.

”On harvinaista päästä viettämään kaksi viikkoa samanmielisten, ympäri maailmaa tulevien ihmisten kanssa. Opimme digitaalisista trendeistä ja uusista työskentelytavoista sekä luennoitsijoilta, että toistemme kokemuksista. Suomi oli korkealla omalla listallani paikoista, joihin halusin matkustaa. Ei ole parempaa tapaa tutustua uuteen paikkaan, kuin uppoutua kulttuuriin pitemmäksi aikaa” sanoo Tyler Spring, kesäkoulun alumni ja MBA-opiskelija Calgaryn yliopistosta.

Poikkitieteellinen kurssitarjonta vuodelle 2022

Digital Business

Haastepohjainen kurssi keskittyy digitaalisiin teknologioihin ja siihen, miten ne toimivat työkaluina yrityksille. Intensiivisen kurssin aikana opiskelijat työskentelevät kansainvälisissä ryhmissä ja kehittävät digitaalisia ratkaisuja yrityskumppaneiden oikeisiin haasteisiin.

Scale-Up Leadership

Yrityksen kasvattamisen ja tiimin johtamisen yhdistäminen ei aina ole helppoa. Scale-Up Leadership on interaktiivinen ja nopeatempoinen maisteritason kurssi, joka keskittyy johtajuuteen organisaation kasvuvaiheessa. Kurssi on suunnattu erityisesti aloitteleville johtajille ja yritysmaailmassa toimiville.

Nordic Biomaterials

Tämänhetkinen materiaalien käyttö ei ole kestävää ympäristölle eikä tulevaisuudelle. Opi luomaan uusia konsepteja kestävälle luonnonmateriaalien kehitykselle yhdistämälle muotoilua, teknologiaa ja materiaalitiedettä kiertotalouden raameissa.

Climate, Health and Architecture

Kuinka hyvin ymmärrämme ja hahmotamme ilmastonmuutoksen terveysvaikutukset? Tämä tulevaisuuteen katsova kurssi johdattaa opiskelijan pohtimaan ilmastonmuutosta ja sen vaikutusta ihmisten toimintaan, rakennettuun ympäristöön ja terveyteen. Kurssi antaa opiskelijalle valmiuden ja työkaluja toimimaan ilmastonmuutosta vastaan.

Human-centered Machine Learning
(Vain Aalto-yliopiston ja Unite!-verkoston opiskelijoille)

Tämä innovatiivinen ja käytännönläheinen intensiivikurssi keskittyy koneoppimisen teknologian, järjestelmien ja algoritmien perusteisiin. Hakuaika alkaa 1.3.2022.

Aalto-yliopiston kesäkoulu on avoin kaikille. Hyväksymme hakemuksia pitkin kevättä. Lue lisää ja hae osoitteessa https://www.aalto.fi/en/aaltosummer
 

Students in front of Väre building of Aalto University campus

Aalto-yliopiston kesäkoulu

Aalto-yliopiston kesäkoulu tarjoaa korkealaatuisia akateemisia kesäkursseja ja -ohjelmia Aalto-yliopistossa.

Students jumping for joy at the Amphitheater stairs.

Summer School Digital Brochure (ulkoinen linkki)

Explore the Aalto University Summer School courses and learn more about our challenge-based approach.

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

Eero Eloranta
Tutkimus ja taide, Yliopisto Julkaistu:

Uusi kirja tuotantotalouden kehittymisestä tieteenalana Suomessa ja kansainvälisesti

Eero Elorannan kirja kuvaa tuotantotalouden kehitystä osana talouden muutosten ja tekniikan yliopistojen kehitystä.
Opiskelijoita kävelemässä vihreiden puiden alla
Opinnot Julkaistu:

Lahjoitukset mahdollistavat kaikille opiskelijoille opiskeluvaihtoon lähtemisen

Kansainvälinen opiskelijavaihto on oleellinen osa monen Kauppakorkeakoulun opiskelijan opintoja.
Illustration image of an early autumn day, depicting Otakaari 2B from the opposite side of Tietotie. Some leaves are on the ground, there are people walking on campus, undistinguishable faces.
Kampus, Yliopisto Julkaistu:

Ehdota uutta nimeä Otakaari 2B -rakennukselle

Lähetä oma nimiehdotuksesi viimeistään 14.6.!
Students Jenna Liinamaa, Pihla Päivänsalo and Teemu Koskiahde from the Prodeko Guild.
Yhteistyö, Opinnot Julkaistu:

Tuotantotalouden opiskelijat ja alumnit muodostavat ainutlaatuisen yhteisön

Tuotantotalouden opiskelijoiden, alumnien ja laitoksen tiivis yhteistyö huipentuu vuosittain Prodeko-seminaarissa.