Uutiset

Kesäkoulun alumnitarina: Self Leadership -kurssin avulla kohti sisäistä motivaatiota ja henkilökohtaista kasvua

Kesäkoulun alumni Christina Malikiosi pohtii polkuaan kohti sisäistä motivaatiota ja henkilökohtaista kasvua Self Leadership -kurssilla.
Christina Malikiosi työstämässä tehtävää oppitunnilla.
Christina (keskellä) tekemässä harjoitusta Self Leadership -kurssilla. Kuva: Laura Lumijärvi / Aalto-yliopisto.

Inspiroituneena suomalaisesta koulutusjärjestelmästä, Christina Malikiosi matkusti Kreikasta osallistumaan Self Leadership -kurssille kesällä 2023. Kotiyliopistossaan Christina opiskelee kreikan- ja latinankielistä kirjallisuutta sekä kielitieteitä. Hän unelmoi opettajan ammatista jakaakseen nuorille akateemisen osaamisen lisäksi myös tärkeitä arvoja ja tukea. 

Kesäkoulu oli Christinalle erityinen kokemus, sillä Aalto-yliopisto tarjosi hänelle ainutlaatuisen näkymän Kreikassa ihailtavaan suomalaiseen koulutusjärjestelmään. “Suomalaista koulutusjärjestelmää pidetään yhtenä maailman parhaista”, Christina painottaa. “Kreikassa suomalaiset koulut ja yliopistot nostetaan aina positiivisiksi esimerkeiksi vertailussa. Kahden viikon kesäkurssin jälkeen voin vahvistaa, miksi suomalaiset yliopistot ovat tunnettuja maailmanlaajuisesti; Aallon erinomainen toiminta ja organisaatio, tilat ja sijainti kauniin luonnon ympäröimänä sekä opettajien ja opiskelijoiden avoimuus ja halu auttaa meitä ja saada meidät viihtymään ovat vain osa syistä.”

Christina raising her hand during one of the Self Leadership sessions.
Christina kurssin viimeisenä päivänä. Kuva: Tommi Byman / Aalto Ventures Program.

Motivaatio ja empaattinen kuuntelu tärkeinä oppeina kurssilta

Self Leadership -kurssilla keskityttiin muun muassa siihen, miten löytää tasapaino strategisten tavoitteiden saavuttamisen ja kestävän ajanhallinnan välillä. Opiskelijoita rohkaistiin pohtimaan motivaationsa lähteitä, ja Christina korostaakin ulkoista ja sisäistä motivaatiota tärkeinä poimintoina kurssilta. Kesäkurssilla hän huomasi, että monia hänen tekojaan ajaa haaveet ulkoisista palkinnoista. Tämän oivalluksen myötä Christina haluaakin jatkossa löytää sisäisiä motivaatiotekijöitä inspiraatiokseen. 

Christinan kokemusta rikastutti kesäkurssin kansainvälisyys, joka korostui erityisesti lukuisten kurssitehtävien myötä. “Erityisesti empaattista kuuntelua opettavat keskustelut ja aktiviteetit olivat minulle hyödyllisiä”, Christina toteaa. “Tunnen olevani vähemmän itsekäs ja enemmän empaattinen kuuntelija. Yksin empaattisen kuuntelun harjoitteleminen kurssilla ei kuitenkaan vaikuttanut tähän, vaan opin paljon myös keskustellessani muiden kurssin osallistujien kanssa.”

Monet kesäkoulun alumnit ovat kohdanneet kommunikaatiohaasteita monikulttuurisessa ryhmässä, mutta Christina kokee päinvastoin: “Kansainvälinen ryhmä oikeastaan helpotti keskusteluita, sillä kaikki halusivat tutustua toistensa kotimaihin, kulttuuriin ja perinteisiin.” Kurssin monikulttuurinen ympäristö oli Christinan suosikkiosa koko kesäkoulua. 

Ainutlaatuinen tilaisuus työstää henkilökohtaisia haasteita

Christina kuvailee itseään perfektionistiksi ja itsekriittiseksi ihmiseksi, mitä on ollut vaikeaa muttaa. Self Leadership -kurssi osoittautui kuitenkin erinomaiseksi tilaisuudeksi työstää näitä haasteita. “Minulla oli mahdollisuus kehittää itsetuntoani ja itsevarmuuttani sekä hyväksyä haavoittuvaiset ja epätäydelliset puoleni”, hän kuvailee. “Tajusin, että perfektionismi on epärealistista ja henkisesti raastavaa. Tulevaisuudessa aion kehittää itseäni, askel kerrallaan.” Christina oppikin, että tavoitteita kannattaa asettaa itsetietoisuuden ja optimistisen realismin puitteissa epärealistisen positiivisuuden sijaan. 
 

Christina pelaamassa Mölkkyä muiden kesäkoululaisten kanssa.
Christina (toinen vasemmalta) ja muita kesäkoululaisia pelaamassa Mölkkyä tervetulotapahtumassaan. Kuva: Laura Lumijärvi / Aalto-yliopisto.

Ota kokemuksesta kaikki irti

Christina neuvoo kesäkoulua harkitsevia rohkaisevasti: “Ota riski, et tule katumaan sitä! Kurssikaverini tulivat toiselta puolelta maailmaa ja todistivat, ettei kaukaakaan matkustamista tarvitse epäröidä.” 

Ennen kurssille tuloa Christinaa hermostutti puhua englantia, sillä se ei ole hänen äidinkielensä. Kesäkoulussa luokkahuone oli kuitenkin turvallinen paikka, jossa kaikki saattoivat ilmaista itseään vapaasti ilman tuomitsemisen pelkoa. Christina toivoo, että tulevat kesäkoululaiset muistaisivat, ettei yksikään kommentti ole huono, vaan keskusteluihin osallistuminen voi olla hyvin antoisaa. “Kaikista tärkeintä on olla oma itsensä kesäkoulun aikana. Näytä luonteesi rohkeasti ja ota kokemuksesta kaikki irti!” 

Lue lisää kesäkoulun uutisia

Summer School students chatting during a networking event in Helsinki
Opinnot Julkaistu:

Aalto-yliopiston kesäkoulu sai ennätykselliset 803 hakemusta vuoden 2024 kesäkursseille

Aalto-yliopiston kesäkoulun hakuaika kesän 2024 kursseille päättyi toukokuun lopussa.
Header photo of close-up photo of a student in yellow t-shirt.
Opinnot Julkaistu:

Hakuaika Aalto-yliopiston kesäkoulun 2024 kursseille on alkanut

Aalto-yliopiston kesäkoulu lanseerasi tulevalle kesälle toistaiseksi laajimman kurssitarjontansa.
Examples of the new open-source Inter and Besley font families
Aalto-yhteisölle Yliopisto Julkaistu:

Valmis - Aallon tietokoneilla nyt käytössä avoimen lähdekoodin fontit

Aalto-yliopisto käyttää nyt avoimen lähdekoodin fontteja Inter and Besley. Niitä käytetään erityisesti graafisessa suunnittelussa.
Ilona Jääskeläinen
Yliopisto Julkaistu:

Kesäkoulun Program Assistant Ilona Jääskeläinen: “tunsin aina olevani osa tiimiä.”

Ilona Jääskeläisestä tuli nopeasti korvaamaton osa kesäkoulun tiimiä kesällä 2023.
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Kaksi mieshenkilöä juhlapuvuissa kiltalippujen edessä
Palkinnot ja tunnustukset, Yliopisto Julkaistu:

68 tohtoria ja viisi kunniatohtoria – katso kuvat tekniikan alan tohtoripromootiosta

Vuoden 2024 tekniikan alan juhlallinen tohtoripromootio järjestettiin pe 14.6. Dipolissa.
Fajr Asghar vasemmalla ja Vilma Svynarenko oikealla
Yliopisto Julkaistu:

TET-harjoittelijat Fajr Asghar ja Vilma Svynarenko tutustuivat Aallossa kaikkeen aurinkokennoista Täffän spagettiin

Fajr Asghar ja Vilma Svynarenko laskivat ensin aurinkokennojen hyötysuhdetta ja kirjoittivat sitten artikkelin uusiutuvasta energiasta.
Joukko ihmisiä kävelee Lehmuskujaa pitkin kesällä
Yhteistyö, Tutkimus ja taide, Yliopisto Julkaistu:

Vahva kokonaistulos: Suomen Akatemialta 27,5 miljoonaa euroa tutkimukseen

Akatemiatutkija- ja akatemiahankerahoituksen sai yhteensä 52 aaltolaista. Aalto-yliopistolle myönnetty rahoitus on kokonaisuudessaan 27,5 miljoonaa euroa.
Ukrainalaisia lukiolaisia tekemässä biomuovia mikrossa Aalto-yliopisto Juniorin ohjeilla.
Yliopisto Julkaistu:

Rajat ylittävää tiedekasvatusta Otaniemestä Ukrainaan

Aalto-yliopisto Junior järjesti keväällä sarjan etätyöpajoja Kryvyi Rihin kouluihin Ukrainaan. Paikalliset lukiolaiset ja heidän opettajansa pääsivät tutustumaan Aalto-yliopisto Juniorin monialaisiin työpajoihin sekä Aalto-yliopiston toimintaan.