Uutiset

Kesäkoulun alumnitarina: kohti liike-elämän digitaalisten työkalujen hallintaa monikulttuurisessa ympäristössä

Digital Business -kurssin päättyessä opiskelijat olivat oppineet soveltamaan digitaalisia työkaluja liike-elämässä. Nidhi Chandralle merkittävää oli myös mahdollisuus opiskella kansainvälisessä ympäristössä ja tutustua ihmisiin eri kulttuureista.
Nidhi ja muita Digital Business -opiskelijoita istumassa yhdessä luokkahuoneessa
Nidhi Chandra (keskellä) projektiryhmänsä kanssa kurssin ensimmäisenä päivänä. Kuva: Laura Lumijärvi / Aalto-yliopisto

Digital Business -kurssin päättyessä opiskelijat olivat oppineet soveltamaan digitaalisia työkaluja liike-elämässä.Nidhi Chandralle merkittävää oli myös mahdollisuus opiskella kansainvälisessä ympäristössä ja tutustua ihmisiin eri kulttuureista

Vuoden 2023 Digital Business -kurssi tarjosi osallistujilleen unohtumattomia kokemuksia ja mahdollisuuden syventyä digitaalisten työkalujen soveltamiseen liike-elämässä. Kahden viikon kesäkurssin aikana opiskelijat syventyivät tutkimaan, miten teknologiaa voi käyttää työkaluna yrityksen rakentamisessa. Opetukseen kuului luentojen lisäksi yritysprojekti, jossa opiskelijat pääsivät soveltamaan taitojaan ja ratkomaan paikallisten yritysten tämänhetkisiä digihaasteita.

Nidhi Chandra, kesän 2023 Digital Business -alumni, matkusti Australiasta saakka osallistuakseen Aalto-yliopiston kesäkouluun. Nidhi oli motivoitunut laajentamaan osaamistaan alallaan, minkä lisäksi häntä kiehtoi Aallon kansainvälinen ympäristö. Reflektoidessaan kokemustaan Nidhi toteaa: "Kesäkoulu korosti kurssin osallistujien monimuotoisuutta. Aalto-yliopisto ylitti kaikki odotukseni."

Digital Business -kurssin monimuotoisuus oli huomattavaa, sillä opiskelijat edustivat yli kymmentä eri maata; opiskelijoita tuli esimerkiksi Japanista ja Argentiinasta. Nidhi oli erityisen vaikuttunut yliopiston vastaanottavasta ilmapiiristä ja näki osallistujien monet kulttuuriset taustat rikkautena. "Yliopiston monimuotoisuus, kampus sekä kurssien hämmästyttävä diversiteetti yllättivät minut täysin", Nidhi kertoo.

Opiskelijoiden erilaiset taustat voivat asettaa haasteita ryhmätyöskentelyyn. Nidhi kertoi oppineensa eniten siitä, miten kommunikoida yhtenäisesti monimuotoisessa ryhmässä. Eri maat, kulttuurit ja ammatilliset taustat johtivat usein pitkiin keskusteluihin ennen yhteisymmärryksen saavuttamista. Tästä huolimatta kokemus osoittautui palkitsevaksi. Se tarjosi korvaamattomia oppitunteja ryhmätyöstä ja kulttuurien välisestä viestinnästä, jotka ovatkin tärkeitä taitoja globalisoituneessa maailmassa.

Digital Business -kurssin opiskelijat seurustelemassa tervetulotapahtumassaan
Digital Business -kurssin opiskelijat pääsivät tutustumaan toisiinsa kurssin tervetulotapahtumassa.

Akateemisten hyötyjen lisäksi kesäkoulun opiskelijat pääsivät kokemaan lukuisia kulttuuriperinteitä. Heillä oli mahdollisuus tutustua suomalaiseen kulttuuriin vierailemalla paikallisissa ravintoloissa ja julkisissa saunoissa. Yksi Nidhin unohtumattomimmista muistoista on kurssin jäähyväispäivällinen, jossa ranskalaiset opiskelijat juhlivat Bastille-päivää laulamalla La Marseillaisea, kansallishymniään. Nidhin muisto kuvastaa hyvin kurssin opiskelijoiden kokemaa monikulttuurisuutta.

Digital Business -kesäkurssin vaikutus ulottuu akateemisen maailman ulkopuolelle, edistäen kulttuurista ymmärrystä ja valmistaen osallistujia menestykseen dynaamisessa ja digitaalisessa liiketoimintaympäristössä. Alumnien palatessa kotiin eri puolille maailmaa, he kantavat mukanaan paitsi uusia taitoja digitaalisista ratkaisuista, myös tärkeitä muistoja opettavaisesta ja valaisevasta kokemuksesta Aalto-yliopistossa.

Yliopiston monimuotoisuus, kampus sekä kurssien hämmästyttävä diversiteetti yllättivät minut täysin.

Nidhi Chandra, Digital Business -alumni

Minkä ohjeen Nidhi antaisi Digital Business -kurssia harkitseville tuleville hakijoille? "Ole avoin työskentelemään kaikenlaisista taustoista tulevien ihmisten kanssa, puhuttiin sitten kansallisuudesta, iästä, sukupuolesta tai ammatillisesta kokemuksesta”, hän neuvoo. monimuotoisuuden vastaanottaminen rikastaa oppimiskokemusta, vaikka toimivien kommunikaatiotapojen luominen monikulttuurisessa ryhmässä voikin vaatia enemmän aikaa.

Aalto-yliopiston kesäkoulun kurssit olivat käynnissä heinäkuun alusta aina elokuun loppuun, toivottaen tervetulleiksi kandidaatti- ja maisteritason opiskelijoita ympäri maailmaa. Jos jäit paitsi tämän vuoden kursseista, pidäthän silmät auki seuraavaa hakuaikaa varten. Parhaiten ajan tasalla pysyt tilaamalla uutiskirjeemme.

Kesäkoulun uutiskirje

Lue lisää kesäkoulun uutisia

Header photo of close-up photo of a student in yellow t-shirt.
Opinnot Julkaistu:

Hakuaika Aalto-yliopiston kesäkoulun 2024 kursseille on alkanut

Aalto-yliopiston kesäkoulu lanseerasi tulevalle kesälle toistaiseksi laajimman kurssitarjontansa.
Ilona Jääskeläinen
Yliopisto Julkaistu:

Kesäkoulun Program Assistant Ilona Jääskeläinen: “tunsin aina olevani osa tiimiä.”

Ilona Jääskeläisestä tuli nopeasti korvaamaton osa kesäkoulun tiimiä kesällä 2023.
Christina Malikiosi työstämässä tehtävää oppitunnilla.
Yliopisto Julkaistu:

Kesäkoulun alumnitarina: Self Leadership -kurssin avulla kohti sisäistä motivaatiota ja henkilökohtaista kasvua

Kesäkoulun alumni Christina Malikiosi pohtii polkuaan kohti sisäistä motivaatiota ja henkilökohtaista kasvua Self Leadership -kurssilla.
Woman is sitting next to a table, looking at a tablet while smiling.
Aalto-yhteisölle Opinnot, Yliopisto Julkaistu:

Elämänlaajuiselle oppimiselle oma organisaatio ja palvelusivusto

Elämänlaajuisen oppimisen palvelusivusto palvelee erityisesti opetushenkilökuntaa.
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Neljä iloista henkilöä juo kahvia ulkona ja heiluttaa kameralle.j
Kampus, Yliopisto Julkaistu:

Kahvia kiltahuoneella ja chattia Telegramissa – Pienet teot voivat auttaa psykologisesti turvallisen ilmapiirin luomisessa

Psykologisen turvallisuuden luominen ei ole pelkästään hyödyllistä – se on elintärkeää.
palkalaskija
Yliopisto Julkaistu:

Nokian Renkaat lahjoittaa 200 000 euroa Kauppakorkeakoululle

Lahjoitus on kohdennettu käytettäväksi Nokian Renkaiden ja Jukka Moision stipendeinä ulkomaisiin vaihto-ohjelmiin lähteville maisteriopiskelijoille.
Anton Jantunen Aberdare vuorilla Keniassa.
Yhteistyö, Opinnot Julkaistu:

Alumni Anton Jantunen: Työssäni erityisen hyödyllisiä taitoja ovat analyyttisyys ja isojen kokonaisuuksien ja eri asioiden keskinäisten yhteyksien ymmärtäminen

Anton Jantusen polku vei isojen konsulttiyritysten ja startupien kautta töihin Nairobiin YK:n sanitaatioon, hygieniaan ja kuukautisterveyteen keskittyvään rahastoon, missä hän keskittyy innovatiivisten rahoitusmallien kehittämiseen.
Liituraitapukuinen mies seisoo betoniseinän edessä kädet taskuissa
Yliopisto Julkaistu:

Vesa Kemppainen: ”Työelämässä tärkeä ominaisuus on mielenkiinto uusia asioita kohtaan”

Alumnitarina: Fiskars Groupin Art Director Vesa Kemppainen pitää tärkeänä työelämätaitona luovuutta ja kykyä luovaan päätöksentekoon. Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun alumnilla on tapana sanoa uusille asioille mieluummin kyllä kuin ei.