Uutiset

Kesäkoulun alumnitarina: Circular Economy -kurssi avarsi liike-elämän näkökulmia kohti kestävämpiä ratkaisuja

Circular Economy -kurssi avasi Dominika Kwaskován silmät uusille näkökulmille kiertotalouden ja liike-elämän risteyksessä. Kesäkoulun monikulttuurinen ympäristö mahdollisti myös yhä innovatiivisempien ja luovempien ratkaisujen syntymisen.
Dominika ja hänen ryhmänsä pitämässä esitelmää kurssin viimeisenä päivänä
Dominika (oikealla) pitämässä esitelmää ryhmänsä kanssa kurssin viimeisenä päivänä. Kuva: Laura Lumijärvi / Aalto-yliopisto

Dominika Kwasková on markkinoinnin ja taidejohtamisen opiskelija Tšekin tasavallasta. Hän työskentelee täysipäiväisesti data-analyytikkona kerätäkseen arvokasta työkokemusta opintojen ohella. Kesällä 2023 Dominika osallistui Aalto-yliopiston Circular Economy -kesäkurssille kartuttaakseen osaamistaan aivan uudella tavalla. 

Harkitessaan kesäkursseja, Dominikaa kiinnosti ensisijaisesti liiketaloutta ja dataa käsittelevät opinnot. Aalto-yliopiston kurssitarjonta yllätti hänet kuitenkin positiivisesti – hän löysi mielenkiintoisia aiheita, joita ei ollut aikaisemmin harkinnutkaan. “Lopulta päädyin valitsemaan Circular Economy -kurssin, sillä riippumatta siitä millä alalla tulen työskentelemään, ympäristöasiat on otettava huomioon”, hän toteaa. 

Kesäkurssi opetti osallistujille kiertotalouden keskeisistä konsepteista, rohkaisten heitä katsomaan liiketaloudellisia asioita uudesta, kestävämmästä näkökulmasta. Kurssin aikana opiskelijat kävivät lukuisia keskusteluja kiertotalouden teemoihin liittyen. Dominika yllättyi näiden keskusteluiden rehellisyydestä ja suoruudesta. “Oli virkistävää nähdä, että on mahdollista puhua suurista ratkaisuista ja suurista haasteista yhdenvertaisesti”, hän kuvailee. 

Kesäkoulun keskiössä on myös monikulttuurisessa ympäristössä työskenteleminen. Dominikan mukaan kurssilla haastavinta oli keskustella monimutkaisista asioista lukuisista eri näkökulmista. Toisaalta kulttuurien rikkaus tarjosi kurssin osallistujille mahdollisuuden harkita uusia näkökulmia sekä keskustella haastavista aiheista rakentavalla tavalla. 

Monikulttuurinen ryhmä toimi sekä haasteena että etuna. “Välillä oli vaikeaa päästä yhteisymmärrykseen, mutta lopulta erilaiset kokemuksemme mahdollistivat yhä luovempien ja innovatiivisempien ratkaisujen luomisen”, Dominika kuvailee. Akateemisten ja liiketaloudellisten oivallusten lisäksi hän oppi kansainvälisiltä kurssitovereiltaan myös lukuisista eri kulttuureista. 

Oli virkistävää nähdä, että on mahdollista puhua suurista ratkaisuista ja suurista haasteista yhdenvertaisesti.

Dominika Kwasková

Yksi kurssin tavoitteista oli inspiroida opiskelijoita siitä, miten kiertotalouden teemoja voidaan soveltaa liike-elämässä. Tavoite korostui kurssin eri vierailuissa, jotka Dominika nimeääkin suosikkiosakseen kesäkoulua. Hän mainitsee erityisesti vierailun Aalto-yliopiston tutkimuslaboratorioon: “On yksi asia lukea ja oppia erilaisista innovaatioista kuin nähdä ne omin silmin ja puhua ihmisille niiden takana – se on täysin toisenlainen kokemus.”

Dominika oppi kurssilla erityisesti siitä, kuinka talouden, ympäristön ja yhteiskunnan hyvinvointi kulkevat käsi kädessä. Hänen mukaansa kurssilta saatu laaja perspektiivi tulee olemaan hänelle etu tulevaisuuden haasteissa, kuten uusien ratkaisujen ja niiden seurausten pohtimisessa. 

Dominikalle Aalto-yliopiston keskeinen sijainti oli yksi keskeisistä syistä hakea kesäkouluun. Hän kuvailee, kuinka mahdollisuus tutustua Helsinkiin kurssin ohella teki valinnasta hänelle selkeän. Jälkeenpäin pohtiessaan Dominika myöntää, että luennolle osallistuminen ja kaupungin tutkiminen samana päivänä osoittautui yllättävän raskaaksi. Toimiva päivärytmi löytyi kuitenkin pian ja Dominika yllättyi siitä, kuinka paljon hän ehtikin lopulta nähdä.

Photo of the sunset taken by Dominika
Dominikan ottama kuva auringonlaskusta kesäkoulun ensimmäisenä päivänä. Kuva: Dominika Kwasková

Lopuksi Dominika jakaa parhaan muistonsa kurssin ajalta. Hänen tarinansa kiteyttää hyvin kokemuksen, jonka kesäkoulu tarjoaa: “Minulla on ihania muistoja koko kahden viikon ajalta, joten on vaikeaa valita vain yksi. Muistan iltapäivän ensimmäisen luentomme jälkeen. Tutustuin muutamaan luokkatoveriini ja päätimme mennä nauttimaan kauniista säästä yhdelle Helsingin monista rannoista. Meren äärellä istuskelu, kavereiden kanssa juttelu ja hitaan auringonlaskun seuraaminen oli rentouttavaa.”

Lue lisää kesäkoulun alumnitarinoita

Nidhi ja muita Digital Business -opiskelijoita istumassa yhdessä luokkahuoneessa

Kesäkoulun alumnitarina: kohti liike-elämän digitaalisten työkalujen hallintaa monikulttuurisessa ympäristössä

Kesäkoulun Digital Business -kurssi rikastutti opiskelijoita digitaalisilla liike-elämän taidoilla sekä kulttuurisilla kokemuksilla.

Uutiset
Photo of Julia Zambrzycki

Kesäkoulun alumnitarina: Leading Transformation -kurssi paljasti vuorovaikutuksen muotoilun, sopeutumiskyvyn ja visionäärisen johtajuuden välillä

Julia Zambrzycki kertoo, kuinka Leading Transformation -kurssi voi auttaa meitä kasvamaan visionääriksi johtajiksi jatkuvan muutoksen keskellä.

Uutiset
Four students taking a look at one's coursework, plant based biomaterials

Kesäkoulun alumnitarina: Nordic Biomaterials -kesäkurssi on ihanteellinen inspiraation ja uusien ideoiden lähde työprojekteihin tai tutkielman aiheen löytämiseksi

Nordic Biomaterials -kurssi kannustaa yhdistämään muotoilua ja materiaalitieteitä uusien selluloosaan perustuvien ideoiden kehittämiseksi.

Uutiset

Lisätietoa kesäkoulusta

Students in front of Väre building of Aalto University campus

Aalto-yliopiston kesäkoulu

Aalto-yliopiston kesäkoulu tarjoaa korkealaatuisia akateemisia kesäkursseja ja -ohjelmia Aalto-yliopistossa.

Three persons in yellow, red and blue jackets walking through a field.

Circular Economy

Kestävä kehitys edellyttää perustavanlaatuista muutosta siinä, miten resursseja käytetään talousjärjestelmässämme. Opiskelijat oppivat, miten kiertotalouden liiketoimintamalleja suunnitellaan ja miten ne luovat arvoa asiakkaalle.

Aalto-yliopiston kesäkoulu
A smiling Aalto student in a yellow Aalto University t-shirt sitting on the shoulders of another student.

Aalto-yliopiston kesäkoulun kurssit

Tutustu Aalto-yliopiston kesäkoulun kurssivalikoimaan

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Piano Top Loungessa
Kampus, Yhteistyö, Opinnot, Yliopisto Julkaistu:

Opiskelijat päättivät: kaksi yhteiskäyttöistä pianoa saapui kampukselle

Aalto-yliopiston opiskelijoiden osallistavan budjetoinnin projektin voittajaksi nousi yhteiskäyttöinen piano.
kuva break prosta eri laitteilla
Kampus, Yliopisto Julkaistu:

Break Pro -taukoliikuntaohjelmisto lisää liikettä arkeen – valikoimassa nyt uusia videoita!

Päivitetyssä versiossa paljon uusia toimintoja ja taukoliikuntavideoita.
White A! logo standing on the ground with A-bloc and Väre in the background.
Tutkimus ja taide, Yliopisto Julkaistu:
Luku 21 visualisoituna
Yliopisto Julkaistu:

Aalto hyppäsi sijalle 21 maailmassa nuorten yliopistojen vertailussa

Times Higher Educationin ranking arvioi maailman parhaat alle 50-vuotiaat yliopistot.