Uutiset

Kela on lähettänyt noin 47 000 opintotuen takaisinperinnän ehdotusta

Noin 47 000 opintotuen saajan tulot ylittivät vuositulorajan vuonna 2021, ja Kela on lähettänyt heille päätösehdotuksen tuen takaisinperinnästä. Ehdotusten määrä on tänä vuonna suurempi kuin vuosi sitten.

Vuosituloraja määräytyy sen mukaan, kuinka monelta kuukaudelta opiskelija on nostanut opintotukea. Jos opiskelija nosti tukea 9 kuukaudelta vuonna 2021, hänellä sai olla muita tuloja enintään 12 498 euroa.

Keskimäärin opiskelijan pitää maksaa opintotukea takaisin 976 euroa. Päätösehdotusten mukaan opintotukea oltaisiin perimässä takaisin yhteensä 45,8 milj. euroa. Vuonna 2021 opintotukea sai yhteensä noin 320 860 opiskelijaa.

Vuosi sitten Kela lähetti päätösehdotuksen 40 946 opiskelijalle eli päätösehdotuksen saaneita on 6 003 enemmän kuin viime vuonna.

Nyt tehtävä vuositulovalvonta koskee vain opintotukea eli opintorahaa ja opintotuen asumislisää. Valvonta ei koske yleistä asumistukea.

Uudelleenkäsittelypyyntö täytyy tehdä viimeistään maaliskuun puolivälissä

Jos opiskelija on saanut päätösehdotuksen, hän voi tehdä Kelalle uudelleenkäsittelypyynnön. Se pitää tehdä viimeistään 16.3.2023.

Uudelleenkäsittelypyyntö kannattaa tehdä, jos opiskelija on vuoden 2021 aikana aloittanut opintonsa, valmistunut tai käyttänyt enimmäistukiaikansa loppuun. Jos vuositulorajan ylitys johtuu muista kuin opiskeluaikana saaduista tuloista, takaisin maksettava määrä voi pienentyä tai maksettavaa ei tule lainkaan. Päätösehdotuksessa on ohjeet siitä, miten opiskelija voi tehdä uudelleenkäsittelypyynnön tai sopia maksujärjestelyistä.

Lue lisää (epressi.com)

Anna palautetta sivusta

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Opiskelijan opas uutinen, kuvitus
Opinnot Julkaistu:

Mentorihaku: Myötätuntomentorointia vertaisryhmissä tohtoriopiskelijoille syksyllä 2024

Haemme tohtoriopiskelijoita mentoreiksi myötätuntomentorointiryhmiin.
Tulevaisuuden uran pohtimisessa käytetään luovuutta.
Opinnot Julkaistu:

Uramuotoilukurssilla pysähdytään oppimaan itsestä ja pohtimaan tulevaisuutta

Career Design Lab tukee opiskelijoiden siirtymää työelämään. Avain kestävään tulevaisuuden työhön on ennakkoluuloton ja luova tapa muotoilla uraa.
Piano Top Loungessa
Kampus, Yhteistyö, Opinnot, Yliopisto Julkaistu:

Opiskelijat päättivät: kaksi yhteiskäyttöistä pianoa saapui kampukselle

Aalto-yliopiston opiskelijoiden osallistavan budjetoinnin projektin voittajaksi nousi yhteiskäyttöinen piano.
Student Guide illustration, news items
Opinnot Julkaistu:

Hae apurahaa kesäopintoihin ulkomailla (ELEC)

Sähkötekniikan korkeakoulu myöntää kandi- ja maisteriopiskelijoilleen apurahoja kesällä 2024 järjestettäviä kesäkouluja varten.