Uutiset

Kauppatieteiden suomenkielisen kandidaattiohjelman opinnot ovat monipuoliset

Yhteishaku Otaniemessä järjestettäviin opintoihin on 16.–30.3.2022.
Kolme opiskelijaa istuu rennosti rupattelemassa Kauppakorkeakoululla
Kauppiksen opiskelijoita eli kyltereitä Kauppakorkeakoululla Ekonominaukio 1:ssä. Kuva: Aalto-yliopisto / Roope Kiviranta

Hakuaika syksyllä 2022 alkaviin kauppatieteiden kandidaattiopintoihin lähestyy. Hakuaikaa on vain kaksi viikkoa, joten jos on kiinnostunut hakemaan opiskelupaikkaa Otaniemessä, on toimittava maaliskuussa.

Kauppatieteiden kandidaattiohjelmassa opiskelija pääsee oppimaan paljon ja laaja-alaisesti. Opinnot perehdyttävät liiketoiminnan ja talouden perusteisiin. Kursseilta saa hyvät valmiudet analysoida ja kehittää organisaatioiden toimintaa kestävällä tavalla.

”Ohjelmassa myös opetellaan viestintä- ja vuorovaikutustaitoja, projektitaitoja ja itsensä johtamista ja johtamista muutenkin. Muutosta ei kukaan pysty tekemään yksin, joten opimme työskentelemään myös yhdessä muiden kanssa. Kaiken kaikkiaan opinnot opettavat tieteellistä ajattelua ja tieteellisiä työskentelytapoja, olemmehan yliopistossa”, Kauppatieteiden kandidaattiohjelman johtaja, professori Juuso Liesiö kertoo.

Kauppatieteiden kandidaattiohjelma on kolmivuotinen. Suomenkielisen kandidaattiohjelman ensimmäisen vuoden opetus on suomeksi, mutta kahden seuraavan vuoden opinnot ovat useassa pääaineessa englanninkieliset. Kauppakorkeakoulussa on paljon myös ulkomaalaisia professoreita ja lehtoreita.

”Kandiopintojemme rakenne on sellainen, että ensimmäinen lukuvuosi opiskellaan kaikille yhteisiä opintoja ja ensimmäisen vuoden keväällä valitaan pääaine. Pääainevaihtoehdot ovat johtaminen, laskentatoimi, markkinointi, rahoitus, taloustiede, tieto- ja palvelujohtaminen ja yritysjuridiikka”, kertoo puolestaan Kauppatieteiden kandidaattiohjelman varajohtaja, vanhempi yliopistonlehtori Johanna Bragge.

Kaksi usein kysyttyä kysymystä ja vastaukset niihin

Miten on Juuso ja Johanna, joskus kuulee sellaista, että henkilö miettii, että haluaisi tulevaisuudessa auttaa muita ja tehdä hyvää. Onkohan silloin Kauppakorkeakoulu hyvä opinahjo?

”Kyllä on, ilman muuta. Useat opiskelijamme ovat kertoneet, että he ovat valinneet Kauppakorkeakoulun, jotta he pääsevät valmistuttuaan vaikuttamaan ylimmän johdon päätöksentekoon esimerkiksi kestävän kehityksen saralla”, sanoo Juuso Liesiö.

Entä mitä ajattelette Johanna ja Juuso siitä, kun jotkut miettivät, että täytyykö matematiikassa olla erittäin hyvä voidakseen hakea Kauppakorkeakouluun.

”Matemaattiset perustaidot ovat hyödyllisiä kaikille kauppislaisille, ja niitä harjoitellaan muutamalla kurssilla heti ensimmäisenä vuonna. Pääaineen valinnalla voi sitten vaikuttaa siihen, haluaako jatkossa opiskella enemmän vai vähemmän matemaattisia kursseja”, Johanna Bragge kommentoi.

Lopuksi Juuso Liesiö ja Johanna Bragge vielä kannustavat kaikkia hakemaan opiskelemaan sitä alaa ja siihen yliopistoon tai muuhun oppilaitokseen, joka itseä kiinnostaa eniten.

”Kauppakorkeakoulun laaja-alaiset opinnot on hyvä vaihtoehto, ja työllistyminen opintojen jälkeen on yleisesti ottaen helppoa. Toivomme Kauppikseen monenlaisia hakijoita, koska uskomme siihen, että erilaisuus rikastuttaa yhdessä tekemistä.”

Alla on tallenne Lähtölaskenta yhteishakuun -webinaarista 7.3.2022. Kannattaa kuunnella, jos haluat saada lisätietoa Kauppis-opinnoista. Tallenteella kolme opiskelijaamme kertoo omista opinnoistaan ja muusta opiskelijaelämästä.

Opiskele kauppatieteitä

Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulussa voi opiskella kauppatieteitä kandidaattitasolta tohtorintutkintoon asti kansainvälisessä ja monitieteisessä ympäristössä. Aallon kauppis on Suomen ja Pohjoismaiden johtavia kauppakorkeakouluja.

Lue lisää
Three students walking and talking in a school corridor
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Opinnot Julkaistu:

Uusi 3:n op:n kurssi Mind & Study - hyvinvoivan opiskelijan työkalupakki tulossa 2. periodissa

Aallon opintopsykologien kehittämä kaikille avoin opintopisteytetty ryhmämuotoinen verkkokurssi alkaa loppusyksystä!
Welcome Evenig 2023 panel discussion.
Yhteistyö, Opinnot Julkaistu:

Uudet Kauppiksen opiskelijat tapasivat alumneja Welcome Evening -tapahtumassa

Uudet Kauppiksen opiskelijat saivat tietoa työelämästä alumneilta Welcome Evening -tapahtumassa.
Graduation party
Opinnot Julkaistu:

Uusia valmistuneita Kemian tekniikan korkeakoulusta

Koulussamme jaettiin yhteensä 86 tutkintotodistusta 27.9.2023.
Lennart Engels, Karolin Kull, Ágnes László, Julia Postrzech and Valenti Soler won the Habitare Design competition 2023.
Palkinnot ja tunnustukset, Tutkimus ja taide, Opinnot, Yliopisto Julkaistu:

Aalto-yliopiston sisustusarkkitehtuurin ja nykymuotoilun opiskelijatiimi voitti Habitare-suunnittelukilpailun 2023

Habitare-suunnittelukilpailu on tarkoitettu taiteen, muotoilun ja arkkitehtuurin opiskelijoille Suomessa. Tämän vuoden teemana kilpailussa oli ”Yhteisöllisyyden työkalut”. Teeman tarkoituksena oli rohkaista kilpailijoita muotoilemaan ja toteuttamaan uudenlaisia tapoja edistää yhdessäoloa ja vuorovaikutusta ihmisen mittakaavassa tai laajemminkin