Uutiset

Kauppatieteiden suomenkielisen kandidaattiohjelman opinnot ovat monipuoliset

Yhteishaku Otaniemessä järjestettäviin opintoihin on 16.–30.3.2022.
Kolme opiskelijaa istuu rennosti rupattelemassa Kauppakorkeakoululla
Kauppiksen opiskelijoita eli kyltereitä Kauppakorkeakoululla Ekonominaukio 1:ssä. Kuva: Aalto-yliopisto / Roope Kiviranta

Hakuaika syksyllä 2022 alkaviin kauppatieteiden kandidaattiopintoihin lähestyy. Hakuaikaa on vain kaksi viikkoa, joten jos on kiinnostunut hakemaan opiskelupaikkaa Otaniemessä, on toimittava maaliskuussa.

Kauppatieteiden kandidaattiohjelmassa opiskelija pääsee oppimaan paljon ja laaja-alaisesti. Opinnot perehdyttävät liiketoiminnan ja talouden perusteisiin. Kursseilta saa hyvät valmiudet analysoida ja kehittää organisaatioiden toimintaa kestävällä tavalla.

”Ohjelmassa myös opetellaan viestintä- ja vuorovaikutustaitoja, projektitaitoja ja itsensä johtamista ja johtamista muutenkin. Muutosta ei kukaan pysty tekemään yksin, joten opimme työskentelemään myös yhdessä muiden kanssa. Kaiken kaikkiaan opinnot opettavat tieteellistä ajattelua ja tieteellisiä työskentelytapoja, olemmehan yliopistossa”, Kauppatieteiden kandidaattiohjelman johtaja, professori Juuso Liesiö kertoo.

Kauppatieteiden kandidaattiohjelma on kolmivuotinen. Suomenkielisen kandidaattiohjelman ensimmäisen vuoden opetus on suomeksi, mutta kahden seuraavan vuoden opinnot ovat useassa pääaineessa englanninkieliset. Kauppakorkeakoulussa on paljon myös ulkomaalaisia professoreita ja lehtoreita.

”Kandiopintojemme rakenne on sellainen, että ensimmäinen lukuvuosi opiskellaan kaikille yhteisiä opintoja ja ensimmäisen vuoden keväällä valitaan pääaine. Pääainevaihtoehdot ovat johtaminen, laskentatoimi, markkinointi, rahoitus, taloustiede, tieto- ja palvelujohtaminen ja yritysjuridiikka”, kertoo puolestaan Kauppatieteiden kandidaattiohjelman varajohtaja, vanhempi yliopistonlehtori Johanna Bragge.

Kaksi usein kysyttyä kysymystä ja vastaukset niihin

Miten on Juuso ja Johanna, joskus kuulee sellaista, että henkilö miettii, että haluaisi tulevaisuudessa auttaa muita ja tehdä hyvää. Onkohan silloin Kauppakorkeakoulu hyvä opinahjo?

”Kyllä on, ilman muuta. Useat opiskelijamme ovat kertoneet, että he ovat valinneet Kauppakorkeakoulun, jotta he pääsevät valmistuttuaan vaikuttamaan ylimmän johdon päätöksentekoon esimerkiksi kestävän kehityksen saralla”, sanoo Juuso Liesiö.

Entä mitä ajattelette Johanna ja Juuso siitä, kun jotkut miettivät, että täytyykö matematiikassa olla erittäin hyvä voidakseen hakea Kauppakorkeakouluun.

”Matemaattiset perustaidot ovat hyödyllisiä kaikille kauppislaisille, ja niitä harjoitellaan muutamalla kurssilla heti ensimmäisenä vuonna. Pääaineen valinnalla voi sitten vaikuttaa siihen, haluaako jatkossa opiskella enemmän vai vähemmän matemaattisia kursseja”, Johanna Bragge kommentoi.

Lopuksi Juuso Liesiö ja Johanna Bragge vielä kannustavat kaikkia hakemaan opiskelemaan sitä alaa ja siihen yliopistoon tai muuhun oppilaitokseen, joka itseä kiinnostaa eniten.

”Kauppakorkeakoulun laaja-alaiset opinnot on hyvä vaihtoehto, ja työllistyminen opintojen jälkeen on yleisesti ottaen helppoa. Toivomme Kauppikseen monenlaisia hakijoita, koska uskomme siihen, että erilaisuus rikastuttaa yhdessä tekemistä.”

Alla on tallenne Lähtölaskenta yhteishakuun -webinaarista 7.3.2022. Kannattaa kuunnella, jos haluat saada lisätietoa Kauppis-opinnoista. Tallenteella kolme opiskelijaamme kertoo omista opinnoistaan ja muusta opiskelijaelämästä.

Opiskele kauppatieteitä

Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulussa voi opiskella kauppatieteitä kandidaattitasolta tohtorintutkintoon asti kansainvälisessä ja monitieteisessä ympäristössä. Aallon kauppis on Suomen ja Pohjoismaiden johtavia kauppakorkeakouluja.

Lue lisää
Abhiteg Jammu working with other students
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Summer School students chatting during a networking event in Helsinki
Opinnot Julkaistu:

Aalto-yliopiston kesäkoulu sai ennätykselliset 803 hakemusta vuoden 2024 kesäkursseille

Aalto-yliopiston kesäkoulun hakuaika kesän 2024 kursseille päättyi toukokuun lopussa.
Valmistujaisjuhla 2024
Opinnot Julkaistu:

Tutkintotodistusten jakotilaisuus 12.06.2024

Kemian tekniikan korkeakoulu onnittelee lämpimästi kaikkia keväällä 2024 valmistuneita!
Kiia Einola hymyilee kameralle. Otaniemen amfiteatteri taustalla.
Yhteistyö Julkaistu:

Kiia Einolan mielestä rakennusten tulisi tukea meidän kaikkien hyvinvointia

Kiia Einolan opintomatka Aalto-yliopistossa ulottuu kandiopinnoista aina väitöskirjatutkijaksi asti. Maisteriopintojen aikaiset kesätyöt herättivät Kiian kiinnostuksen talotekniikan tutkimuksesta. Hän työstää tällä hetkellä väitöskirjaansa älyrakennusten tohtoriopiskelijana yhteistyössä sähkötekniikkaan erikoistuneen yrityksen Helvarin kanssa.
Nainen punasävyisissä vaatteissa katsoo suoraan kameraan, taustalla metsäluontoa
Opinnot, Yliopisto Julkaistu:

Reetta Ranta: "Pyrin miettimään kaikessa sitä, miten tehdä maailmaa paremmaksi”

Alumnitarina: Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun alumni Reetta Rannan mukaan kaikessa tekemisessä pitäisi olla mukana eettinen pohdinta.