Uutiset

Kauppatieteiden suomenkielisen kandidaattiohjelman opinnot ovat monipuoliset

Yhteishaku Otaniemessä järjestettäviin opintoihin on 16.–30.3.2022.
Kolme opiskelijaa istuu rennosti rupattelemassa Kauppakorkeakoululla
Kauppiksen opiskelijoita eli kyltereitä Kauppakorkeakoululla Ekonominaukio 1:ssä. Kuva: Aalto-yliopisto / Roope Kiviranta

Hakuaika syksyllä 2022 alkaviin kauppatieteiden kandidaattiopintoihin lähestyy. Hakuaikaa on vain kaksi viikkoa, joten jos on kiinnostunut hakemaan opiskelupaikkaa Otaniemessä, on toimittava maaliskuussa.

Kauppatieteiden kandidaattiohjelmassa opiskelija pääsee oppimaan paljon ja laaja-alaisesti. Opinnot perehdyttävät liiketoiminnan ja talouden perusteisiin. Kursseilta saa hyvät valmiudet analysoida ja kehittää organisaatioiden toimintaa kestävällä tavalla.

”Ohjelmassa myös opetellaan viestintä- ja vuorovaikutustaitoja, projektitaitoja ja itsensä johtamista ja johtamista muutenkin. Muutosta ei kukaan pysty tekemään yksin, joten opimme työskentelemään myös yhdessä muiden kanssa. Kaiken kaikkiaan opinnot opettavat tieteellistä ajattelua ja tieteellisiä työskentelytapoja, olemmehan yliopistossa”, Kauppatieteiden kandidaattiohjelman johtaja, professori Juuso Liesiö kertoo.

Kauppatieteiden kandidaattiohjelma on kolmivuotinen. Suomenkielisen kandidaattiohjelman ensimmäisen vuoden opetus on suomeksi, mutta kahden seuraavan vuoden opinnot ovat useassa pääaineessa englanninkieliset. Kauppakorkeakoulussa on paljon myös ulkomaalaisia professoreita ja lehtoreita.

”Kandiopintojemme rakenne on sellainen, että ensimmäinen lukuvuosi opiskellaan kaikille yhteisiä opintoja ja ensimmäisen vuoden keväällä valitaan pääaine. Pääainevaihtoehdot ovat johtaminen, laskentatoimi, markkinointi, rahoitus, taloustiede, tieto- ja palvelujohtaminen ja yritysjuridiikka”, kertoo puolestaan Kauppatieteiden kandidaattiohjelman varajohtaja, vanhempi yliopistonlehtori Johanna Bragge.

Kaksi usein kysyttyä kysymystä ja vastaukset niihin

Miten on Juuso ja Johanna, joskus kuulee sellaista, että henkilö miettii, että haluaisi tulevaisuudessa auttaa muita ja tehdä hyvää. Onkohan silloin Kauppakorkeakoulu hyvä opinahjo?

”Kyllä on, ilman muuta. Useat opiskelijamme ovat kertoneet, että he ovat valinneet Kauppakorkeakoulun, jotta he pääsevät valmistuttuaan vaikuttamaan ylimmän johdon päätöksentekoon esimerkiksi kestävän kehityksen saralla”, sanoo Juuso Liesiö.

Entä mitä ajattelette Johanna ja Juuso siitä, kun jotkut miettivät, että täytyykö matematiikassa olla erittäin hyvä voidakseen hakea Kauppakorkeakouluun.

”Matemaattiset perustaidot ovat hyödyllisiä kaikille kauppislaisille, ja niitä harjoitellaan muutamalla kurssilla heti ensimmäisenä vuonna. Pääaineen valinnalla voi sitten vaikuttaa siihen, haluaako jatkossa opiskella enemmän vai vähemmän matemaattisia kursseja”, Johanna Bragge kommentoi.

Lopuksi Juuso Liesiö ja Johanna Bragge vielä kannustavat kaikkia hakemaan opiskelemaan sitä alaa ja siihen yliopistoon tai muuhun oppilaitokseen, joka itseä kiinnostaa eniten.

”Kauppakorkeakoulun laaja-alaiset opinnot on hyvä vaihtoehto, ja työllistyminen opintojen jälkeen on yleisesti ottaen helppoa. Toivomme Kauppikseen monenlaisia hakijoita, koska uskomme siihen, että erilaisuus rikastuttaa yhdessä tekemistä.”

Alla on tallenne Lähtölaskenta yhteishakuun -webinaarista 7.3.2022. Kannattaa kuunnella, jos haluat saada lisätietoa Kauppis-opinnoista. Tallenteella kolme opiskelijaamme kertoo omista opinnoistaan ja muusta opiskelijaelämästä.

Opiskele kauppatieteitä

Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulussa voi opiskella kauppatieteitä kandidaattitasolta tohtorintutkintoon asti kansainvälisessä ja monitieteisessä ympäristössä. Aallon kauppis on Suomen ja Pohjoismaiden johtavia kauppakorkeakouluja.

Lue lisää
Students outside School of Business / photographer Unto Rautio
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

Kaksi ihmistä kävelee käytävällä ja puhuu keskenään.
Opinnot Julkaistu:

Hae nyt FITechin syksyn kursseille

FITech-verkostoyliopisto tarjoaa tulevana syksynä runsaasti mielenkiintoista opiskeltavaa eri tarpeisiin.
Nuori mies istuu rakennuksen kiviportailla ja selailee puhelintaan.
Opinnot Julkaistu:

FITechin opintotarjonnassa maksuttomia opintoja toisen asteen opiskelijoille

Aalto-yliopiston kurssien aiheina mm. ohjelmoinnin ja mobiilisovellusten perusteita, Python-ohjelmointia sekä koneoppimista.
The Ocean’s Curtain is inspired by the way the surface of water looks when viewed from the seabed. Kurotuksia - Higher Powers exhibition. Photo: Mikko Raskinen.
Mediatiedotteet Julkaistu:

Matematiikkaa ja taiteita sulauttava Kurotuksia – Higher Powers avautuu Heurekassa tänään – jättimäisiä limasieniteoksia on esillä jopa kaksin kappalein

Aalto-yliopiston poikkitieteellinen ”Kristallikukkia peilisaleissa: Matematiikka kohtaa taiteen ja arkkitehtuurin” -kurssi huipentuu tänään tiedekeskus Heurekassa avattavaan Kurotuksia – Higher Powers -loppunäyttelyyn. Se juhlistaa kurssin kymmenvuotista taivalta monialaisen vuorovaikutuksen lisäämiseksi, ja on samalla kurssin toinen näyttely Heurekassa.
Sofia Guridi pictured in a lab setting.
Tutkimus ja taide, Opinnot Julkaistu:

Sofia Guridi muotoilee maailmaa paremmaksi älykkäiden tekstiilien avulla

Aalto-yliopiston Bioinnovaatiokeskuksen tohtoriopiskelija Sofia Guridi haluaa luoda bio-pohjaisia älytekstiilejä, jotka auttavat ihmisten arjen parantamisessa.