Uutiset

Kauppatieteiden suomenkielisen kandidaattiohjelman opinnot ovat monipuoliset

Yhteishaku Otaniemessä järjestettäviin opintoihin on 16.–30.3.2022.
Kolme opiskelijaa istuu rennosti rupattelemassa Kauppakorkeakoululla
Kauppiksen opiskelijoita eli kyltereitä Kauppakorkeakoululla Ekonominaukio 1:ssä. Kuva: Aalto-yliopisto / Roope Kiviranta

Hakuaika syksyllä 2022 alkaviin kauppatieteiden kandidaattiopintoihin lähestyy. Hakuaikaa on vain kaksi viikkoa, joten jos on kiinnostunut hakemaan opiskelupaikkaa Otaniemessä, on toimittava maaliskuussa.

Kauppatieteiden kandidaattiohjelmassa opiskelija pääsee oppimaan paljon ja laaja-alaisesti. Opinnot perehdyttävät liiketoiminnan ja talouden perusteisiin. Kursseilta saa hyvät valmiudet analysoida ja kehittää organisaatioiden toimintaa kestävällä tavalla.

”Ohjelmassa myös opetellaan viestintä- ja vuorovaikutustaitoja, projektitaitoja ja itsensä johtamista ja johtamista muutenkin. Muutosta ei kukaan pysty tekemään yksin, joten opimme työskentelemään myös yhdessä muiden kanssa. Kaiken kaikkiaan opinnot opettavat tieteellistä ajattelua ja tieteellisiä työskentelytapoja, olemmehan yliopistossa”, Kauppatieteiden kandidaattiohjelman johtaja, professori Juuso Liesiö kertoo.

Kauppatieteiden kandidaattiohjelma on kolmivuotinen. Suomenkielisen kandidaattiohjelman ensimmäisen vuoden opetus on suomeksi, mutta kahden seuraavan vuoden opinnot ovat useassa pääaineessa englanninkieliset. Kauppakorkeakoulussa on paljon myös ulkomaalaisia professoreita ja lehtoreita.

”Kandiopintojemme rakenne on sellainen, että ensimmäinen lukuvuosi opiskellaan kaikille yhteisiä opintoja ja ensimmäisen vuoden keväällä valitaan pääaine. Pääainevaihtoehdot ovat johtaminen, laskentatoimi, markkinointi, rahoitus, taloustiede, tieto- ja palvelujohtaminen ja yritysjuridiikka”, kertoo puolestaan Kauppatieteiden kandidaattiohjelman varajohtaja, vanhempi yliopistonlehtori Johanna Bragge.

Kaksi usein kysyttyä kysymystä ja vastaukset niihin

Miten on Juuso ja Johanna, joskus kuulee sellaista, että henkilö miettii, että haluaisi tulevaisuudessa auttaa muita ja tehdä hyvää. Onkohan silloin Kauppakorkeakoulu hyvä opinahjo?

”Kyllä on, ilman muuta. Useat opiskelijamme ovat kertoneet, että he ovat valinneet Kauppakorkeakoulun, jotta he pääsevät valmistuttuaan vaikuttamaan ylimmän johdon päätöksentekoon esimerkiksi kestävän kehityksen saralla”, sanoo Juuso Liesiö.

Entä mitä ajattelette Johanna ja Juuso siitä, kun jotkut miettivät, että täytyykö matematiikassa olla erittäin hyvä voidakseen hakea Kauppakorkeakouluun.

”Matemaattiset perustaidot ovat hyödyllisiä kaikille kauppislaisille, ja niitä harjoitellaan muutamalla kurssilla heti ensimmäisenä vuonna. Pääaineen valinnalla voi sitten vaikuttaa siihen, haluaako jatkossa opiskella enemmän vai vähemmän matemaattisia kursseja”, Johanna Bragge kommentoi.

Lopuksi Juuso Liesiö ja Johanna Bragge vielä kannustavat kaikkia hakemaan opiskelemaan sitä alaa ja siihen yliopistoon tai muuhun oppilaitokseen, joka itseä kiinnostaa eniten.

”Kauppakorkeakoulun laaja-alaiset opinnot on hyvä vaihtoehto, ja työllistyminen opintojen jälkeen on yleisesti ottaen helppoa. Toivomme Kauppikseen monenlaisia hakijoita, koska uskomme siihen, että erilaisuus rikastuttaa yhdessä tekemistä.”

Alla on tallenne Lähtölaskenta yhteishakuun -webinaarista 7.3.2022. Kannattaa kuunnella, jos haluat saada lisätietoa Kauppis-opinnoista. Tallenteella kolme opiskelijaamme kertoo omista opinnoistaan ja muusta opiskelijaelämästä.

Opiskele kauppatieteitä

Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulussa voi opiskella kauppatieteitä kandidaattitasolta tohtorintutkintoon asti kansainvälisessä ja monitieteisessä ympäristössä. Aallon kauppis on Suomen ja Pohjoismaiden johtavia kauppakorkeakouluja.

Lue lisää
Students outside School of Business / photographer Unto Rautio
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

Students
Opinnot Julkaistu:

Kemian tekniikan korkeakoulu avaa haun kesän 2023 kesätyöpaikkoihin tutkimusryhmissä

Etsimme innokkaita opiskelijoita liittymään joukkoomme ensi kesäksi. Yhteensä 24 paikkaa auki kaikilla laitoksillamme. Ihanteellinen hakija on erittäin motivoitunut ja kykenee esimerkiksi avustamaan ja suorittamaan erilaisia laboratoriotehtäviä, kokeita ja kehittämään omia tutkimustaitoja. Tämä on ainutlaatuinen tilaisuus saada käytännön kokemusta tutkimushankkeista ja työskennellä rinnakkain tohtoriopiskelijoiden ja post doc -tutkijoiden kanssa.
Risto Siilasmaa. Kuva: WithSecure
Yhteistyö Julkaistu:

Yrittäjä Risto Siilasmaa kannustaa opiskelijoita muuttamaan maailmaa

Aalto-yliopiston alumni, Risto Siilasmaa rohkaisi Aalto International Talent -ohjelman osallistujia muuttamaan maailmaa.
.
Yliopisto Julkaistu:

Aalto-yliopiston kesäkoulun hakuaika kesän 2023 kursseille alkaa

Kesäkoulun kurssivalikoimasta 2023 löytyy viisi kandidaattitason kurssia ja kolme maisterivaiheen kurssia, ja ne on suunnattu niin poikkitieteelliselle ja kansaiväliselle osallistujakunnalle.
Utuinen ihmishahmo näyttää kävelevän pois päin, varjo heijastuu vaalealle pinnalle
Tutkimus ja taide, Opinnot, Yliopisto Julkaistu:

Maisteriopiskelijoiden näyttely Suomen valokuvataiteen museossa

Valokuvataiteen pääaineen maisteriopiskelijoiden MoA in Photography 23 -näyttely on esillä 12. maaliskuuta asti.