Uutiset

Kauppakorkeakoulun professorit vaikuttavat akateemisten lehtien toimitusneuvostoissa

Journaalin toimitusneuvostoon kutsutuksi tuleminen on arvostuksen osoitus kyseisen professorin työlle.
Kaide Chydenia-rakennuksessa Töölössä
Toimitusneuvostoissa vaikuttaminen on arvokasta palvelua kansainväliselle akateemiselle yhteisölle.

Kymmenillä Kauppakorkeakoulun professoreilla on erilaisia merkittäviä rooleja akateemisissa journaaleissa. Näitä rooleja ovat esimerkiksi Associate Editorin, Senior Editorin ja Editorial Board Memberin roolit. Henri Weijo ja Nina Granqvist kuuluvat heihin, joilla on jo vuosien kokemus toimitusneuvoon kuulumisesta ja siitä, miten siinä tehtävässä pääsee vaikuttamaan omalla tieteenalallaan.

Henri Weijo

Markkinoinnin professori Henri Weijo on kuulunut Journal of Consumer Research -lehden (JCR) toimitusneuvostoon tammikuusta 2021 lähtien. JCR on kuluttajatutkimuksen alan johtava tieteellinen julkaisu. Se on myös FT50-julkaisu eli yksi 50:stä Financial Timesin listaamista parhaista kauppatieteiden alan tieteellisistä lehdistä. Journal of Consumer Research kattaa laajasti kuluttajakäyttäytymisen alan tutkimuksen, kuten psykologian, markkinoinnin, sosiologian, taloustieteen, antropologian ja viestinnän.

“Kutsu näin merkittävän lehden toimituskuntaan oli suuri kunnia ja tärkeä mahdollisuus sekä minulle henkilökohtaisesti että markkinoinnin laitokselle. Toimitusneuvoston jäsenyys on merkittävä näköalapaikka. Saan tietoa lehteä koskevista uudistuksista ja trendeistä ensimmäisten joukossa ja pääsen vaikuttamaan uusien linjausten valmisteluun. Toimitusneuvoston jäsenyys on myös eräänlainen arvonimi, joka tuo merkittävää kansainvälistä arvostusta”, Henri Weijo sanoo.

Portrait of Aalto University Associate Professor Nina Granqvist

Johtamisen professori Nina Granqvist on kuulunut puolestaan Organization Studies -lehden toimituskuntaan vuodesta 2019 lähtien. Lehti on organisaatio- ja johtamistutkimuksen tärkeimpiä lehtiä ja on niin ikään FT-50 julkaisu. Organization Studies julkaisee tutkimuksia organisaatioiden ja organisoitumisen teemoista yhteiskuntatieteiden näkökulmasta.

”Arvostetun näköalapaikan ohella toimitusneuvoston jäsenyys mahdollistaa osallistumisen akateemisen tutkimuksen suunnan määrittämiseen. Työssä voi myös tukea tutkimuspapereiden kehittymistä pitkäjänteisesti – on aina palkitsevaa nähdä paperi valmiina julkaisuna. Toimitusneuvostojen jäsenet ovat myös jatkuvasti erilaisten nousevien ideoiden äärellä, mikä avartaa näkemystä uusista suuntauksista. Viimeaikaiset keskustelut liittyvät esimerkiksi tekoälyn rooliin ja rajoihin akateemisessa tutkimuksessa”, Nina Granqvist kertoo.

Kauppakorkeakoulun tutkimuksesta ja kansainvälisestä yhteistyöstä vastaavan varadekaanin Virpi Tuunaisen  mukaan listan kokoaminen koulun akateemisten rooleista journaalien toimitusneuvostoissa ja hallituksissa oli silmiä avaavaa. 

“Saimme erinomaisen kokonaiskuvan siitä, miten paljon professorimme pääsevät vaikuttamaan tätä kautta. Kutsun saaminen näihin tehtäviin, joita voi tosiaan pitää kunniatehtävinä ja varsin työläinäkin sellaisina, on arvostuksen osoitus kyseisen professorin työlle. Toimitusneuvostoissa vaikuttaminen on arvokasta palvelua kansainväliselle akateemiselle yhteisölle”, varadekaani Virpi Tuunainen sanoo.

Laitokset ja tutkimus

Meillä tehdään korkealaatuista ja monialaista kauppatieteellistä tutkimusta, joka käsittelee yhteiskunnallisesti merkityksellisiä aiheita. Tältä sivulta löydät viimeaikaisia FT-julkaisujamme, linkit laitossivuillemme, uusien professoreidemme tervetuliaisvideoita ja tutkimusuutisia.

Lue lisää
Illustrative picture: woman and a laptop
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Lara Ejtehadian, Patrick Rinke, and Ilari Lähteenmäki sitting with coffee mugs and smiling to the camera.
Palkinnot ja tunnustukset, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Aalto-yliopiston avoimen tieteen palkinnon 2023 voittaja – Aalto Materials Digitalization Platform (AMAD)

Haastattelimme Aallon ensimmäisen avoimen tieteen palkinnon voittajia AMAD-tiimistä.
People at the campus
Yhteistyö, Tutkimus ja taide Julkaistu:

CESAER Task Force Openness of Science and Technology vierailee Aallossa

Aalto-yliopisto järjestää CESAER Task Force Openness of Science and Technologyn tapaamisen 16.–17.4.2024.
Kesäinen Otaniemen rantanäkymä, jossa Aalto-yliopiston logo ja tapahtuman nimi sekä VTT:n ja Avoimen tieteen logot.
Kampus, Yhteistyö, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Avoimen tieteen ja tutkimuksen kesäpäivät 2024 järjestetään Aalto-yliopistossa

Aalto-yliopisto järjestää Avoimen tieteen ja tutkimuksen kesäpäivät 2024 yhdessä Avoimen tieteen ja tutkimuksen kansallisen koordinaation ja Teknologian tutkimuskeskus VTT:n kanssa.
Jukka Pekola, kuva: Riitta Supperi, Suomen Kulttuurirahasto
Palkinnot ja tunnustukset Julkaistu:

Jukka Pekolalle Suomen Kulttuurirahaston palkinto – ”kvantti kiinnostaa tiede- tai scifi-maailmaa laajemmin”

Professori Jukka Pekola saa Suomen Kulttuurirahaston palkinnon kvanttiteknologiatutkimuksen pitkäaikaisesta edistämisestä ja osallistumisesta ihmiskunnan haasteiden ratkaisemiseen.