Uutiset

Kauppakorkeakoulun professorit vaikuttavat akateemisten lehtien toimitusneuvostoissa

Journaalin toimitusneuvostoon kutsutuksi tuleminen on arvostuksen osoitus kyseisen professorin työlle.
Kaide Chydenia-rakennuksessa Töölössä
Toimitusneuvostoissa vaikuttaminen on arvokasta palvelua kansainväliselle akateemiselle yhteisölle.

Kymmenillä Kauppakorkeakoulun professoreilla on erilaisia merkittäviä rooleja akateemisissa journaaleissa. Näitä rooleja ovat esimerkiksi Associate Editorin, Senior Editorin ja Editorial Board Memberin roolit. Henri Weijo ja Nina Granqvist kuuluvat heihin, joilla on jo vuosien kokemus toimitusneuvoon kuulumisesta ja siitä, miten siinä tehtävässä pääsee vaikuttamaan omalla tieteenalallaan.

Henri Weijo

Markkinoinnin professori Henri Weijo on kuulunut Journal of Consumer Research -lehden (JCR) toimitusneuvostoon tammikuusta 2021 lähtien. JCR on kuluttajatutkimuksen alan johtava tieteellinen julkaisu. Se on myös FT50-julkaisu eli yksi 50:stä Financial Timesin listaamista parhaista kauppatieteiden alan tieteellisistä lehdistä. Journal of Consumer Research kattaa laajasti kuluttajakäyttäytymisen alan tutkimuksen, kuten psykologian, markkinoinnin, sosiologian, taloustieteen, antropologian ja viestinnän.

“Kutsu näin merkittävän lehden toimituskuntaan oli suuri kunnia ja tärkeä mahdollisuus sekä minulle henkilökohtaisesti että markkinoinnin laitokselle. Toimitusneuvoston jäsenyys on merkittävä näköalapaikka. Saan tietoa lehteä koskevista uudistuksista ja trendeistä ensimmäisten joukossa ja pääsen vaikuttamaan uusien linjausten valmisteluun. Toimitusneuvoston jäsenyys on myös eräänlainen arvonimi, joka tuo merkittävää kansainvälistä arvostusta”, Henri Weijo sanoo.

Portrait of Aalto University Associate Professor Nina Granqvist

Johtamisen professori Nina Granqvist on kuulunut puolestaan Organization Studies -lehden toimituskuntaan vuodesta 2019 lähtien. Lehti on organisaatio- ja johtamistutkimuksen tärkeimpiä lehtiä ja on niin ikään FT-50 julkaisu. Organization Studies julkaisee tutkimuksia organisaatioiden ja organisoitumisen teemoista yhteiskuntatieteiden näkökulmasta.

”Arvostetun näköalapaikan ohella toimitusneuvoston jäsenyys mahdollistaa osallistumisen akateemisen tutkimuksen suunnan määrittämiseen. Työssä voi myös tukea tutkimuspapereiden kehittymistä pitkäjänteisesti – on aina palkitsevaa nähdä paperi valmiina julkaisuna. Toimitusneuvostojen jäsenet ovat myös jatkuvasti erilaisten nousevien ideoiden äärellä, mikä avartaa näkemystä uusista suuntauksista. Viimeaikaiset keskustelut liittyvät esimerkiksi tekoälyn rooliin ja rajoihin akateemisessa tutkimuksessa”, Nina Granqvist kertoo.

Kauppakorkeakoulun tutkimuksesta ja kansainvälisestä yhteistyöstä vastaavan varadekaanin Virpi Tuunaisen  mukaan listan kokoaminen koulun akateemisten rooleista journaalien toimitusneuvostoissa ja hallituksissa oli silmiä avaavaa. 

“Saimme erinomaisen kokonaiskuvan siitä, miten paljon professorimme pääsevät vaikuttamaan tätä kautta. Kutsun saaminen näihin tehtäviin, joita voi tosiaan pitää kunniatehtävinä ja varsin työläinäkin sellaisina, on arvostuksen osoitus kyseisen professorin työlle. Toimitusneuvostoissa vaikuttaminen on arvokasta palvelua kansainväliselle akateemiselle yhteisölle”, varadekaani Virpi Tuunainen sanoo.

Laitokset ja tutkimus

Meillä tehdään korkealaatuista ja monialaista kauppatieteellistä tutkimusta, joka käsittelee yhteiskunnallisesti merkityksellisiä aiheita. Tältä sivulta löydät viimeaikaisia FT-julkaisujamme, linkit laitossivuillemme, uusien professoreidemme tervetuliaisvideoita ja tutkimusuutisia.

Lue lisää
Illustrative picture: woman and a laptop
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Niskanen and Otsuka
Yhteistyö Julkaistu:

Kurkistus funktionaalisten polysakkaridijohdannaisten elektrospinning-tutkimukseen

Meillä oli kunnia isännöidä vierailevaa puhujaa, tutkija Issei Otsukaa Grenoble Alpesin yliopistosta "Kahvia ja tiedettä" -tapahtumassamme. Otsuka vierailee Suomessa Researcher Short Mobility -ohjelmassa, jonka tarkoituksena on edistää Ranskan ja Suomen välisiä tieteellisiä kumppanuuksia.
Ville Miikkulainen
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Tutustu meihin: Apulaisprofessori Ville Miikkulainen

Ville Miikkulainen siirtyy professoriksi Aalto-yliopiston yliopistonlehtorin tehtävästä.
Havainnekuva puisesta lavarakenteesta torimaisemassa
Yhteistyö, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Wood Programin 30-vuotisjuhlaprojekti nousee Kuhmon torille

Aalto-yliopiston puuarkkitehtuuriin erikoistuvat opiskelijat toteuttavat joka vuosi Wood Program -projektin. Opintokokonaisuuden 30-vuotisjuhlavuonna yhteistyökumppanina toimii Kuhmon kaupunki. Toteuttava kohde on Kuhmon torille nouseva torilava.
Two students and a professor sitting around a table, talking and looking at laptop screen.
Tutkimus ja taide, Opinnot Julkaistu:

Tule uusien tohtoriopiskelijoiden tutoriksi kesäkuussa 2024

lmoittaudu uusien tohtoriopiskelijoiden tutoriksi kesäkuun orientaatiopäiville!