Uutiset

Kauppakorkeakoulun opiskelijatarina: Nikolai Andriakov

Nikolai Andriakovilla on jo kandidaatin tutkinto konetekniikasta Power Mechanical Engineering -alalta. International Business -kandidaattiohjelman opinnot tarjoavat hänelle nyt lisätaitoja, joita työelämässä tarvitaan: “Teknisesti suuntautuneena henkilönä haluan kehittää kvantitatiivisia taitojani, ja BScBA-ohjelmassa on useita kursseja, jotka auttavat rakentamaan vahvan osaamispohjan kvantitatiivisilta aloilta.”
2nd year student of the BScBA Programme Nikolai Andriakov is standing outside in sunny weather

Olen Nikolai Andriakov, toisen vuosikurssin opiskelija. Olen 23-vuotias ja kotoisin Venäjältä.

Ennen Suomeen muuttamista olen asunut koko ikäni Venäjällä. Synnyin Arkangelissa, joka on pieni kaupunki Pohjois-Venäjällä Vienanmeren rannikolla. Kahdeksantena kouluvuotenani muutin Pietariin, ja valmistuin siellä lukiosta. Tämän jälkeen opiskelin Baltic State Technical University -yliopistossa ja suoritin kandidaatin tutkinnon konetekniikasta Power Mechanical Engineering -alalta. Opintojen aikana olin kaksi kertaa työharjoittelussa Nissanilla harjoittelijainsinöörinä, ja olenkin ollut koko ikäni erittäin kiinnostunut tekniikasta.

Miten ja miksi valitsit BScBA-kandidaattiohjelman?

Rajasin eri opiskeluvaihtoehdot kansainvälisen liiketoiminnan alaan varsin nopeasti. Näitä opintoja tarjoavista yliopistoista Aallolla oli paras yhdistelmä etuja: se on sijoittunut hyvin rankingeissa, saanut hyvää palautetta sekä tarjonnut parhaat ennakko-odotukset. Lisäksi äitini oli asunut Helsingissä useita vuosia ennen kuin hain yliopistoon, ja hänen avullaan minun oli helpompi sopeutua uuteen maahan.

Mitä Mikkelissä oppimiasi taitoja pidät tärkeinä?

Tekniikasta kiinnostuneena halusin erityisesti kehittää kvantitatiivisia taitojani, joita tarvitaan nykyisin työelämässä, ja ohjelma tarjoaa siihen useita kursseja. Esim. kurssit rahoituksesta, kirjanpidosta, markkinointianalytiikasta ja tiedonhallinnasta auttavat rakentamaan vahvan osaamispohjan kvantitatiivisilta aloilta.

BScBA-ohjelma on erinomainen sekä akateemisesta että sosiaalisesta näkökulmasta.

Nikolai Andriakov, BScBA-ohjelman opiskelija

Kuka on ollut suosikkiopettajasi?

Lempiopettajani on ollut Roman Stepanov. Tilastotieteen ja Excelin kursseillaan hän onnistui opettamaan yleensä tylsinä pidettyjä aineita erittäin opiskelijaystävällisesti. Maltan tuskin odottaa hänen seuraavaa kurssiaan.

Miten opinnot Aalto-yliopistossa ja elämä Mikkelissä ovat muovanneet sinua ihmisenä?

Tänne tultuani minusta on tullut sosiaalisempi ja ulospäinsuuntautuneempi. Olen oppinut toimimaan erilaisista taustoista ja kulttuureista tulevien ihmisten kanssa. Myös johtamistaitoni ovat kehittyneet sekä opintojen parissa että koulun ulkopuolisessa toiminnassa. Parasta on ollut se, että olen voittanut julkisen puhumisen pelkoni, ja nykyisin minun on paljon helpompaa puhua ihmisten edessä.

Suosittelisitko BScBA-ohjelmaa muille?

Suosittelisin ehdottomasti tätä ohjelmaa, sillä se on ainutlaatuinen ja unohtumaton kokemus. BScBA-ohjelma on erinomainen sekä akateemisesta että sosiaalisesta näkökulmasta. Parhaat opettajat ja opiskelijat eri puolilta maailmaa luovat hyvin kansainvälisen yhteisön pienessä kaupungissa keskellä Suomea. Aktiiviset opiskelijajärjestöt ja lukuisat tapahtumat pitävät huolen siitä, että kukaan ei pitkästy vapaa-ajallakaan. Ja elinikäiset ystävät jokaiselta maailman mantereelta on asia, jonka kaikki haluavat kokea elämässään.

Aalto University International Business -kandidaattiohjelma.jpg

International Business, kauppatieteiden kandidaatti (BScBA, Mikkeli) ja kauppatieteiden maisteri (Otaniemi)

International Business -kandidaattiohjelma (BScBA Program) tarjoaa opiskelijoille laaja-alaista osaamista ja kykyä rakentaa, kehittää ja johtaa yrityksiä kansainvälisellä asenteella. Kansainvälisesti suuntautunut kauppatieteiden kandidaatin tutkinto liiketoiminnan alalta avaa monenlaisia yksityisen ja julkisen sektorin uramahdollisuuksia useilla aloilla ympäri maailman.

Koulutustarjonta

Löydä lisää mielenkiintoista sisältöä sosiaalisen median kanavistamme

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

An EU flag with the text European Universities Community, the voice of European students.
Opinnot Julkaistu:

Haku avoinna vuoden 2024 European Student Assemblyyn

Joka vuosi eurooppalaisten yliopistoallianssien opiskelijat kokoontuvat keskustelemaan ajankohtaisista kysymyksistä ja laatimaan poliittisia suosituksia Euroopan tulevaisuudesta. Hae 5. marraskuuta mennessä.
Shcool of Business alumna Riikka Davidkin
Yhteistyö, Opinnot Julkaistu:

Alumni Riikka Davidkin: Vaikuttavuus on työni keskiössä – emme tee mitään, jos sillä ei ole mahdollista ensisijaisesti saada aikaan positiivista vaikutusta yhteiskunnassa

Alumnimme Riikka Davidkin haaveili jo lapsena kansainvälisestä urasta. Nyt New Yorkissa Social Financella impact-rahastoihin sijoittavan tiimin vetäjänä hän kokee suurta merkityksellisyyttä työssään, sillä kokee, että juuri rahoitussektori on parhaiten asemoitunut vaikuttamaan aikamme isojen ongelmien ratkaisemiseen.
Students sitting at Aalto University School of Business
Yhteistyö, Opinnot Julkaistu:
Opinnot Julkaistu:

Uusi 3:n op:n kurssi Mind & Study - hyvinvoivan opiskelijan työkalupakki tulossa 2. periodissa

Aallon opintopsykologien kehittämä kaikille avoin opintopisteytetty ryhmämuotoinen verkkokurssi alkaa loppusyksystä!