Uutiset

Kauppakorkeakoulun lahjoittajatarinoita: Lisa Schröder

"Säilyköön Aalto-yliopisto edistyksellisenä, voimaannuttavana ja jatkuvasti kehittyvänä instituutiona, jossa minulla oli etuoikeus opiskella!"
Lisa Schröder
Kauppakorkeakoulun alumni Lisa Schröder.

Kertoisitko itsestäsi

Hei, nimeni on Lisa Schröder. Aloitin syksyllä 2016 yrittäjyyden ja innovaatiojohtamisen maisteriopinnot Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulussa. Aallossa opiskellessani sain mahdollisuuden olla mukana ’The Missing Entrepreneurs 2017’ -tutkimusraportin tekemisessä. Tätä yrittäjyyskäytäntöjen ja -toimintaperiaatteiden tarpeettomuuksiin ja päällekkäisyyksiin liittyvää Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun tutkimushanketta käytettiin OECD:n raportissa ’Policies for Inclusive Entrepreneurship’. Lisäksi osana Aallon yrittäjyysosaston tiimiä tein tutkimusta Saksan käytännöistä työttömyyden vähentämiseksi yrittäjyyden avulla.

Suoritin myös vuonna 2017 Sveitsissä kesäharjoittelun eräässä rahoitusteknologian alan yrityshautomossa/kiihdyttämössä, ja sen jälkeen minulle tarjottiin samasta hautomosta ohjelmapäällikön tehtävää Zürichissä, ja muutin sinne vuonna 2018. Hautomossa minusta tuli osa startup -yritysten, yrityskumppaneiden, mentoreiden ja sijoittajien verkostoa, ja löysin oman paikkani innovaattorina heidän joukossaan!

Zürichistä käsin vuonna 2019 tein loppuun maisterintutkielmani aiheesta ‘The Journey is the Reward: Internationalization as a Strategy for the Development of Startup Support Organisations’. Polkuni opiskelijasta täysipäiväiseksi työntekijäksi yritysmaailmaan on siis ollut sujuva, ja olen kiitollinen Aallon tarjoamasta joustavuudesta. Akateeminen ohjaus antoi minulle mahdollisuuden tutkia ja luoda omia mahdollisuuksiani yliopistoelämän ulkopuolella.

Nykyään työskentelen sveitsiläisessä startupissa Singaporessa, johon törmäsin työskennellessäni aikaisemmin mainitsemassani rahoitusteknologia-alan yrityshautomossa ja -kiihdyttämössä. Koska Aalto-yliopisto on käytäntöön keskittyvä koulu, pystyn hyödyntämään työssäni yliopistosta saamiani oppeja. Tietyt kurssit, kuten dataan perustuva liiketoiminta, yrittäjien markkinoillepääsystrategiat tai yritysideointi, tarjosivat täydellisen mahdollisuuden kokeilla eri teorioita käytännössä, ja näitä hyödynnän edelleen työssäni. Suurin osa kursseistani sisälsi ryhmätyöprojekteja, joiden kokemuksista hyödyn edelleen työssäni projektipäällikkönä, jossa tehtävänäni on perustaa kokonaan uutta toimistoa Aasiassa.

Aalto-yliopiston opinnot valmistivat minut todella hyvin työhöni yrittäjyyden ja innovaatioiden maailmassa valitsemallani toimialalla – rahoituksen alalla – enkä olisi voinut valita parempaa maisteriohjelmaa työelämään valmistautumisen ja uran kannalta.

Toivon voivani olla mukana vaikuttamassa monin tavoin Aallon kasvuun tulevaisuudessa.

Lisa Schröder, Kauppakorkeakoulun alumni ja lahjoittaja.

Kerro opiskeluajoistasi, millaista oli opiskella Kauppakorkeakoulussa?

Aikani Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulussa oli verrattain lyhyt – kaksivuotisesta maisteriohjelmasta vietin vain 12 kuukautta Helsingissä, koska olin yhden lukukauden Pariisissa vaihdossa, tein kesäharjoittelun Sveitsissä yrityshautomossa, ja tein loppuun maisterintutkielmani Sveitsistä käsin sen jälkeen, kun olin suorittanut kaikki kurssit Suomessa. Otin Kauppakorkeakoulun dekaanin tervetulopuheen sanat ​​varmaan hieman liian vakavasti. Hän sanoi: ”Et ole täällä opiskelemista varten; olet täällä valmistautumassa elämään. Hanki ystäviä, laajenna verkostoasi, keskity kiinnostuksen kohteisiisi ja syvennä ja/tai laajenna osaamistasi.” No, taisin tehdä juuri niin kuin dekaani kehotti; venytin henkilökohtaisia rajojani ja mukavuusaluettani, kun asuin ja työskentelin erilaisissa kulttuuriympäristöissä. Kiitos siis, dekaani!

Helsingissä viettämäni aika oli uskomatonta! Uuden opiskelijajohtoisen organisaation perustaminen opiskelutovereiden kanssa (180 Degrees Consulting), työskentely opiskelijaryhmissä suomalaisten yritysten kanssa strategiaprojekteissa, vapaaehtoistyö Slushissa tai yksinkertaisesti suomalaisen elämäntavan omaksuminen (sauna ja mökki) – minulla on niin paljon hyviä muistoja että en pystyisi luettelemaan niitä kaikkia!

Mikä inspiroi sinua lahjoittamaan Kauppakorkeakoululle?

Mahdollisuuksia, joita Aalto tarjoaa opiskelijoilleen, on lukuisia, ja aikani tässä yliopistossa on muokannut omaa polkuani monissa ilmeisissä (yrittäjyys) ja vähemmän näkyvissä asioissa. Kiitollisuuteni siitä hienosta työstä, jota kaikki Aallon työntekijät ja professorit tekevät, on rajatonta, ja toivon voivani olla mukana vaikuttamassa monin tavoin Aallon kasvuun tulevaisuudessa.

Terveisesi 110-vuotiaalle Aalto-yliopiston kauppakorkeakoululle?

Hyvää syntymäpäivää, Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulu!

Säilyköön Aalto-yliopisto edistyksellisenä, voimaannuttavana ja jatkuvasti kehittyvänä instituutiona, jossa minulla oli etuoikeus opiskella!

Terveisesi Kauppakorkeakoulun muille alumneille ja opiskelijoille?

Onnea olla osa suurta joukkoa yrittäjiä, suunnittelijoita, ekonomeja, teknologiaosaajia ja yksinkertaisesti uskomattomia yksilöitä, jotka uskaltavat vaikuttaa! Parannetaan jatkuvasti itseämme ja ympäröivää maailmaa. 

Lämpimät kiitokset sinulle Lisa koulumme tukemisesta ja tarinasi jakamisesta!

Lue lisää lahjoittamisesta

Kauppakorkeakoulun entinen päärakennus Töölössä Kauppis 110 -logolla

Kauppis 110 vuotta

Tule mukaan juhlistamaan 110-vuotiasta Kauppakorkeakoulua! Lahjoittamalla olet mukana varmistamassa, että Kauppakorkeakoulu on elinvoimainen myös sadan vuoden päästä.

Kauppakorkeakoulu
Kauppakorkeakoulun rakennuksen pohjakerros, Kylteri-kahvila vasemmalla.

Kauppakorkeakoulu – tulevaisuutta rakentamassa

Me Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulussa teemme työtä paremman liiketoiminnan ja yhteiskunnan puolesta kouluttamalla tulevaisuuden osaajia.

Kauppakorkeakoulu
Aaltoy-yliopisto / Unto Rautio

Kauppakorkeakoulun alumnitarinoita

Täältä löydät Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun alumnitarinoita. Tarinoista löydät esimerkkejä koulumme alumnien urapoluista. Alumnitarinat on jaoteltu pääaineen mukaan. Uusimmat julkaisut ovat pääaineryhmissä ensimmäisinä.

Kauppakorkeakoulu
Kauppakorkeakoulun alumnit
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

Henri Salomaa
Yhteistyö, Opinnot Julkaistu:

Kauppakorkeakoulun alumnitarina: Henri Salomaa

”Työelämässä on tärkeää halu oppia, sillä osaaminen ja ammattitaito kehittyvät suurilta osin vasta käytännössä”, kertoo alumnimme Henri Salomaa, joka työskentelee Deloittella tilintarkastuksen Traineena ja samanaikaisesti opiskelee viimeistä vuotta laskentatoimen maisteriohjelmassa.
Picture: Topias Dean / Sitra.
Yhteistyö Julkaistu:

Selvitys: Rakentava vuorovaikutus ratkaisee pelin etätiimeissä

Kun etätiimeissä ratkaistaan haastavia ja monimutkaisia ongelmia, korostuvat yksilön kyvyt sanoittaa ajatuksiaan ja luoda sanallista yhteyttä muiden ajatuksiin. Tasapuolisesti osallistuvat tiimit rakensivat toistensa välille liittymäpintoja pohtivien puheenvuorojen ja avointen kysymysten avulla.
CYBER_Aki-Pekka_Sinikoski010.jpg
Yhteistyö, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Perustieteiden korkeakoulun tutkijoita mukana nyt yhteensä viidessä tutkimuksen huippuyksikössä

Suomen Akatemia on valinnut yhteensä 11 uutta huippuyksikköä. Perustieteiden korkeakoulun tutkijat ovat mukana ottamassa selvää keinotekoisesti älykkäistä materiaaleista, matematiikan viimeisimpien edistysaskeleiden sovelluksista sekä ilmakehän molekyyliprosesseísta.
Opiskelijoita laboratoriossa
Yhteistyö Julkaistu:

Aalto-yliopiston ja ABB:n yhteistyö tuottaa uraauurtavia kestävän kehityksen innovaatioita

Aalto-yliopisto ja ABB kehittävät yhdessä maailmanluokan teknologioita, kun merenkulussa siirrytään sähköisiin, autonomisiin ja päästöttömiin ratkaisuihin. Yhteistyö on tiivistä myös sähkökäyttöjen digitaalisten kaksosten sekä sähköverkon 5G-ratkaisujen parissa. Taustalla on energiamurroksen vauhdittama sähköistyminen.