Uutiset

Kauppakorkeakoulun lahjoittajatarinoita: Krista Kuuttiniemi

”Yliopistoelämä oli arvokasta aikaa, jota muistelen lämmöllä. Lahjoitus tuntui mielestäni oikealta tavalta osoittaa arvostustani Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulua kohtaan.”
Krista Kuuttiniemi.
Kauppakorkeakoulun alumni Krista Kuuttiniemi.

Kertoisitko itsestäsi? 

Olen Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun alumni ja työskentelen taloustieteen konsultoinnissa analyytikkona. Aloitin opintoni vuonna 2014 ja valmistuin kauppatieteiden maisteriksi taloustieteen pääaineesta vuonna 2019. Sivuaineinani suoritin yritysjuridiikan opinnot, Information Technology Programme (ITP) -ohjelman ja kansainvälisen sivuaineen eli vaihto-opintojakson.

Kertoisitko opiskeluajoistasi: millaista oli opiskella Kauppakorkeakoulussa?

Opiskeluaikani oli todella antoisaa. Olin aktiivisena monessa eri opiskelijajärjestössä (muun muassa NESU, Slush, Aaltoes, Aalto Economics), ja opinnot olivat kiinnostavia. Koen, että opiskeluaikana on mahdollista rakentaa hyvin monipuolinen ja omannäköinen yliopistokokemus. Oli palkitsevaa haastaa itseään kurssien parissa, pohtia yhdessä ystävien kanssa kurssien vaikeita aiheita, rakentaa jotain hyödyllistä järjestötoiminnan kautta ja nauttia riemukkaista tapahtumista. 

Mieleenpainuvia muistoja yliopistoelämästä on useita. Tärkeimmät muistoni liittyvät kuitenkin tilanteisiin, joissa olen ollut silloiseen kokemukseeni suhteutettuna hieman liian suurissa saappaissa rakentamassa jotain sellaista, jonka olen kokenut merkitykselliseksi ja jännittäväksi. Koenkin, että eniten iloa järjestötoiminnasta saa siten, että on itsekin valmis antamaan toiminnalle paljon. Mielestäni on hienoa, miten paljon vastuuta ja vaikuttamismahdollisuuksia opiskelijajärjestöissä voi saada, jos näitä on valmis ottamaan vastaan.

Alumneille suosittelisin lämpimästi alumnitoimintaan osallistumista itselle sopivalla tavalla.

Krista Kuuttiniemi, Kauppakorkeakoulun alumni ja lahjoittaja.

Kertoisitko urastasi ja siitä millaisia eväitä sait opinnoista urallesi?

Valmistumiseni jälkeen olen toiminut taloustieteen konsultoinnin tehtävissä, ja toki tällä alalla taloustieteen pääaineopinnoista on ollut suuresti hyötyä. Taloustieteen laitoksen tuottama laadukas opetus, mielenkiintoiset kurssit ja avuliaat professorit ovat varmasti osaltaan myös ohjanneet uravalintaani. Lisäksi koen, että yliopiston virikkeellisellä ilmapiirillä ja sen tarjoamalla joustavuudella on ollut suuresti vaikutusta, sillä näiden ansiosta minulla oli mahdollisuuksia ja aikaa kehittyä sekä löytää mielekkäitä tavoitteita. 

Mikä inspiroi sinua lahjoittamaan Kauppakorkeakoululle? 

Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulu ja opiskeluaikani ovat pitkälti muovanneet polkuani ja olen kiitollinen yliopistolleni sekä ihmisille, jotka ovat minua siellä auttaneet. Yliopistoelämä oli arvokasta aikaa, jota muistelen lämmöllä. Lahjoitus tuntui mielestäni oikealta tavalta osoittaa arvostustani Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulua kohtaan.

Onnittelusi 110 vuotta täyttävälle Kauppakorkeakoululle?

Onnea Kauppakorkeakoululle kunnioitettavasta 110 vuoden iästä! Uskon, että Kauppakorkeakoulu on vaikuttanut positiivisesti monen elämään, sekä Kauppakorkeakoulun sisällä että myös yhteiskunnassamme laajemmin. Olen luottavainen, että jatkatte hyvää työtänne Kauppakorkeakoululla tulevaisuudessakin.

Terveisesi Kauppakorkeakoulun alumneille ja nykyisille opiskelijoille?

Opiskelijoita haluaisin rohkaista kokeilemaan itseä kiinnostavia asioita, oli kyse sitten kurssivalinnoista, opiskelijajärjestötoiminnasta tai tapahtumiin osallistumisesta. Pandemia-aika on varmasti muovannut etenkin viime vuosina aloittaneiden opiskelijoiden kokemuksia yliopistoelämästä. Haluan rohkaista kaikkia opiskelijoita, mutta etenkin heitä, jotka eivät ole ehtineet vielä kunnolla nauttimaan opiskelijaelämästä, lähtemään elämän normalisoituessa rakentamaan haluamaansa yliopistokokemusta. 

Alumneille taas suosittelisin lämpimästi alumnitoimintaan osallistumista itselle sopivalla tavalla, joko Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun tai opiskelija/alumnijärjestöjen kautta. Muistan itse opiskelijana olleeni todella innoissani mahdollisuudesta tavata alumneja ja oppia heiltä, ja uskon että moni nykyinen opiskelija kokee samoin.

Lämpimät kiitokset sinulle Krista koulumme tukemisesta ja tarinasi jakamisesta!

Lue lisää lahjoittamisesta

Kauppakorkeakoulun rakennus ulkoa kuvattuna

Lahjoittajaterveiset

Kauppakorkeakoulun lahjoittajien tervehdyksiä Kauppakorkeakoululle.

Kauppakorkeakoulu
Kauppakorkeakoulun opiskelijoita koulun edustalla

Kauppakorkeakoulu – tulevaisuutta rakentamassa

Me Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulussa teemme työtä paremman liiketoiminnan ja yhteiskunnan puolesta kouluttamalla tulevaisuuden osaajia.

Kauppakorkeakoulu
Aaltoy-yliopisto / Unto Rautio

Kauppakorkeakoulun alumnitarinoita

Täältä löydät Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun alumnitarinoita. Tarinoista löydät esimerkkejä koulumme alumnien urapoluista. Alumnitarinat on jaoteltu pääaineen mukaan. Uusimmat julkaisut ovat pääaineryhmissä ensimmäisinä.

Kauppakorkeakoulu
Kauppakorkeakoulun alumneille
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Women in Finance -tilaisuus, Annukka Paloheimo
Yhteistyö Julkaistu:

Pehmeitä taitoja kannattaa vahvistaa – ne ovat kovaa valuuttaa työmarkkinoilla

Kauppakorkeakoulu antaa valmiudet toimia niin ekstroverteille kuin introverteille sopivissa tehtävissä.
Students sitting together on stairs.
Yhteistyö, Opinnot Julkaistu:

Teamwork First-Aid Kit tukee projektikurssien opiskelijoita

Verkkosivusto tarjoaa työkaluja opiskelijatiimien tukemiseen koko projektikurssin ajan.
Camilla Hollanti, photo: Lasse Lecklin.
Palkinnot ja tunnustukset Julkaistu:

Camilla Hollanti Suomalaisen Tiedeakatemian uudeksi jäseneksi

Camilla Hollanti johtaa merkittävää algebran ja lukuteorian sovellusten tutkimusryhmää. Hänen tutkimustensa punaisena lankana on soveltaa viestintäsovelluksissa vastaan tulleiden ongelmien käsittelyssä algebran ja lukuteorian tarjoamia menetelmiä. Tutkimusten sovelluskohteena on esimerkiksi turvallinen langaton viestintä ja hajautettu laskenta.
Metallikuutio, jota kädet koskettaa
Tutkimus ja taide Julkaistu:

IoT Paja Säätiö lahjoittaa miljoona euroa Insinööritieteiden korkeakoululle

Lahjoitus on kohdennettu teollisen internetin ja digitaalisten kaksosten tutkimukseen ja opetukseen.