Uutiset

Kauppakorkeakoulun Alumni Advisory Board -jäsenen alumnitarina: Norbert Juhász

Kauppakorkeakoulun Alumni Advisory Boardin jäsen Norbert Juhász opiskeli International Business- ja CEMS MIM -maisteriohjelmissa. Aallon opiskelijayhteisö, case-kilpailut opiskelutovereiden kanssa sekä mahdollisuus toimia täysin englannin kielellä Suomessa ovat jääneet lähtemättömästi hänen mieleensä opiskeluajoilta. ”Alumnius merkitsee minulle yhteisöön kuulumista ja sen yhteisön jaettuun historiaan kuulumista.”
Norbert Juhász, member of the School of Business Alumni Advisory Board

Milloin ja mitä opiskelit Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulussa? 

Opiskelin International Business -maisteriohjelmassa vuosina 2010-2013 sekä CEMS MIM -ohjelmassa vuosina 2011-2013. 

Millaisissa tehtävissä olet toiminut työurasi aikana? 

Ennen kuin aloitin maisteriopintoni Aallossa, olin tehnyt kuukauden mittaisen markkinoinnin harjoittelun Kanadassa sekä yhdeksän kuukauden mittaisen työharjoittelun liiketoiminta-analyytikkona Iso-Britanniassa. 

Työskentelin Suomessa opintojeni aikana osa-aikaisena tutkimusapulaisena kuuden kuukauden ajan Kauppakorkeakoulun johtamisen laitoksella kansainvälisen liiketoiminnan yksikössä. Opintojeni loppupuolella pääsin KONEen International Trainee Program (ITP) -ohjelmaan Quality and Finance Traineeksi osana Major Projects -yksikköä Hyvinkäällä. Valmistumiseni jälkeen siirryin Espoon toimistolle Delivery Process Specialist -rooliin, jossa vastuualueisiini kuuluivat mittaus- ja analytiikka -asiat. Työskentelin KONEella yhteensä 4,5 vuotta, jonka jälkeen siirryin Fiskars Groupille Business Intelligence Manageriksi, jossa työskentelen nykyäänkin. 

Miten opinnot ovat hyödyttäneet työelämääsi? Mikä merkitys pääaineella on? 

Ensinnäkin maisteriopintojeni myötä sain syvempää liiketoimintaosaamista sekä omaksuin kriittisen ajattelutavan asioihin. Lisäksi maisterintutkinto vaaditaan moniin työpaikkoihin. Toinen, konkreettisempi asia on se, että CEMS yritysprojektin aikana opin käytännön kokemusta eräästä Business Intelligence -työkalusta, joka loi pohjaa sille, että sain KONEen harjoittelupaikan. Näiden asioiden myötä urani Suomessa alkoi suuntautua datan ja analytiikan alalle.   

Ulkomaalaiselle, suomea keskitasolla opettelevalle ja englanninkielistä työpaikkaa etsivälle vastavalmistuneelle uramahdollisuudet Suomessa ovat huomattavasti kapeammat verrattuna suomenkielisiin opiskelijoihin. Jos minulla olisi ollut mahdollisuus vapaasti valita urapolku Suomessa (jonne halusin jäädä siihen aikaan), olisin luultavasti päätynyt työskentelemään jollekin muulle liiketoiminnan alueelle. 

Monien työpaikkojen rekrytoinneissa tutkinnolla tai edes yhtäläisillä mahdollisuuksilla tulla valituksi ei tunnu olevan suurta vaikutusta käytännössä, ainakaan sen mukaan mitä itse olen nähnyt. Jos valmistumiseni jälkeen olisin ollut suomea äidinkielenäni puhuva henkilö, olisin luultavasti innostuneempi opintojeni yleisestä hyödyllisyydestä, koska minulle olisi varmasti ollut tarjolla enemmän mahdollisia avoimia urasuuntia. 

Alumnius merkitsee minulle yhteisöön kuulumista ja sen yhteisön jaettuun historiaan kuulumista.

Kauppakorkeakoulun Alumni Advisory Boardin jäsen Norbert Juhász

Jaa joku mieleenpainuva muisto opinnoistasi. 

Tähän kysymykseen liittyen mieleeni tulee heti kolme asiaa. Ensinnäkin opiskeluelämä; oli upea kokemus olla osa Aallon opiskelijayhteisöä. Opiskelija-asuntolassa, jossa asuin, oli hyvin elävää, aktiivista ja kansainvälistä opiskelijatoimintaa. Täytyy sanoa, että tuo ajanjakso on monella tapaa yksi elämäni parhaimmista ajanjaksoista tähän mennessä. Toiseksi, pidin todella paljon case-kilpailuihin osallistumisesta yhdessä opiskelutovereideni kanssa. Tätä kautta tutustuin muutamaan hyvään ystävääni. Oli mahtavaa matkustaa ja työskennellä casejen parissa. Kolmanneksi, se, että olin opiskelija Suomessa ja että pystyin tekemään kaiken englannin kielellä, on aika käsittämätöntä. Arvostan Suomea todella paljon sen monikielisyydestä /monikielisyyden takia: suomi ja ruotsi ovat virallisia kieliä, mutta käytännössä myös englanti on kolmas operatiivinen kieli. Tämä kokemus on minulle ikimuistoinen varmasti taustani takia. 

Miten nykyisten opiskelijoiden kannattaisi ottaa yritysmaailman tapahtumat ja muutokset huomioon omassa opiskelussaan?

On tiettyjä tärkeitä trendejä, joihin kannattaa mielestäni kiinnittää jatkossakin huomiota. Näillä trendeillä on tulevaisuudessa vaikutuksia yhteiskuntiin ja näin ollen ne kannattaa jollain tavalla kytkeä opintoihin. Tällaisia trendejä ovat esimerkiksi kestävä kehitys ja sen yhä suurempi merkitys (esimerkiksi kiihdyttämään liiketoiminnan vastausta ilmastonmuutoksen pysäyttämiseksi), tekoäly ja digitalisaatio (esimerkiksi auttamaan sen varmistamisessa, että korkeampi tuottavuus vähentää tulojen epätasaista jakautumista) sekä monimuotoisuus ja inklusiivisuus (esimerkiksi auttamaan tasa-arvon edistymistä käytännössä eikä vain tasa-arvoa markkinointikeinona ja brändihyötynä), muiden muassa. 

Olet tällä hetkellä Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun Alumni Advisory Boardin jäsen. Mitä alumnius sinulle merkitsee? 

Minulle oli suuri kunnia, että minut kutsuttiin mukaan Alumni Advisory Boardiin. Olen todella iloinen, että taustani nähtiin arvokkaana Kauppakorkeakoulun kehitykseen vaikuttamiseen tällä tavalla. Alumnius merkitsee minulle yhteisöön kuulumista ja sen yhteisön jaettuun historiaan kuulumista. Alumnius yhdistyy perusmääritelmään siitä, kuka minä olen ja miten minusta on tullut tämä henkilö. 

Onko jotain muuta, mitä haluaisit mainita?

Haluan kiittää Aalto-yliopistoa opinnoista sekä kokonaisvaltaisesta kokemuksesta. Sain mahdollisuuden oppia monilta poikkeuksellisilta professoreilta, ja laajensin maailmakuvaani heidän kauttaan. Olen iloinen kuuluessani Aallon alumniyhteisöön. 

School of Business Alumni Advisory Board 2019. From the left: Ingmar Björkman, Jonna Söderholm, Mika Raulas, Juho Tuovinen, Terttu Sopanen, Elisa Liekkilä, Jaakko Eteläaho, Elina Björklund, Pasi Torppa, Arttu Aine, Norbert Juhász, Niklas Wasenius and Emilia Nevalainen.

Kauppakorkeakoulun Alumni Advisory Board

Yksi Kauppakorkeakoulun alumniyhteistyön muodoista on alumniohjausryhmä - Alumni Advisory Board. Se käy keskustelua alumnitoiminnasta, koulun ulkoisista suhteista sekä varainhankinnasta.

Kauppakorkeakoulu
In the picture, there are some of the School of Business Alumni Ambassadors

Kauppakorkeakoulun Alumnisuurlähettiläät

Kauppakorkeakoulun Alumnisuurlähettiläät koostuu laajemmasta joukosta aktiivisia alumneja, joista kukin edustaa liike-elämän eri osa-alueita, koulumme eri koulutusohjelmia sekä tietenkin omaa vuosikurssiaan. Alumnisuurlähettiläät tukevat kouluamme alumnitoiminnan kehittämisessä ja toimivat siltana opiskelijoiden, koulun ja liike-elämän välillä.

Kauppakorkeakoulu
Aaltoy-yliopisto / Unto Rautio

Kauppakorkeakoulun alumnitarinoita

Täältä löydät Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun alumnitarinoita. Tarinoista löydät esimerkkejä koulumme alumnien urapoluista. Alumnitarinat on jaoteltu pääaineen mukaan. Uusimmat julkaisut ovat pääaineryhmissä ensimmäisinä.

Kauppakorkeakoulu
School of Business Management and International Business

Master's Programme in Management and International Business

HUOM! TÄMÄ KOULUTUSOHJELMA LAKKAUTETAAN EIKÄ OHJELMAAN VOI HAKEA ENÄÄ SEURAAVASSA AALTO-YLIOPISTON MAISTERIHAUSSA. Management and International Business -koulutusohjelman tilalle tulevat uudet ohjelmat, Strategic Management in a Changing World sekä People Management and Organizational Development. Tietoa uusista ohjelmista päivitetään sivuille pian.

Management and International Business maisteriohjelma (MIB) antaa opiskelijoille valmiudet toimia globaalien organisaatioiden asiantuntija- ja johtotehtävissä. Ohjelma tarjoaa opiskelijoille kokonaisvaltaisen käsityksen liiketoiminnan haasteista globaalissa taloudessa sekä tiedot ja taidot, joita tulevaisuuden johtajilta edellytetään. Opiskelijoilla on myös ainutlaatuinen mahdollisuus suorittaa kaksoistutkinto joko Queenslandin tai Etelä-Carolinan yliopistossa. Ohjelma kouluttaa avoimia ja pystyviä ammattilaisia, joilla on analyyttiset, käsitteelliset, viestinnälliset ja kulttuuriset taidot toimia menestyksekkäästi nopeasti muuttuvassa liiketoimintaympäristössä.

Koulutustarjonta
CEMS students in Helsinki

Master's Programme in Global Management (including CEMS MIM)

Global Management (GM)/CEMS -maisteriohjelma soveltuu määrätietoisille opiskelijoille, jotka haluavat saada valmiudet päästä vaikutusvaltaiseen asemaan kansainvälisissä organisaatioissa. Ohjelmaan valituille opiskelijoille kehittyy globaali maailmankatsomus ja hyvät johtajuustaidot, kun he osana omistautunutta opiskelijayhteisöä tekevät tiivistä yhteistyötä CEMS-yrityskumppaneiden kanssa ja opiskelevat lisäksi yhden lukukauden ajan ulkomailla opiskelijavaihdossa. Ohjelmasta valmistuvista opiskelijoista tulee aidosti globaalin CEMS-verkoston elinikäisiä jäseniä. Verkostossa on 14 400 alumnia, jotka edustavat 108 kansallisuutta ja johtavat maailmaa yli 75 maassa.

Koulutustarjonta
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

Waterborne
Yhteistyö Julkaistu:

Uusi eurooppalainen kumppanuus tähtää vesiliikenteen nollapäästöihin vuoteen 2050 mennessä

Horisontti Eurooppa -ohjelmaan liittyvä yhteistyösopimus etsii päästöttömiä ratkaisuja kaikille tärkeimmille laivatyypeille ja alan palveluille vuoteen 2030 mennessä. Tämä mahdollistaa päästöttömän vesiliikenteen ennen vuotta 2050.
Business students in the front of the School of Business
Yhteistyö Julkaistu:
Tatu Pohjola
Yhteistyö Julkaistu:

Kauppakorkeakoulun lahjoittajatarinoita: Tatu Pohjola

Parasta oli yhteisö, johon pääsin: iloinen, kannustava, loppuelämän kantava suuri ihmisjoukko, jonka ydintä on uteliaisuus uuteen ja pyrkimys parempaan.
kuule minä sävellän_työpaja_arkkitehtuurin laitos
Yhteistyö, Yliopisto Julkaistu:

Arkkitehtuuri innosti nuoria säveltäjiä

Musiikkitoimijoiden kanssa toteutettu yhteistyöhanke yhdistää arkkitehtuuria ja musiikkia.