Uutiset

Kaukokartoitustutkijat kokoontuvat Otaniemessä

MicroRad 2016 -konferenssi järjestetään 11.–14. huhtikuuta.

MicroRad 2016 -konferenssi (The 14th Specialist Meeting on Microwave Radiometry and Remote Sensing of the Environment) järjestetään 11.–14. huhtikuuta Otaniemessä. Konferenssin isäntänä toimii Aalto-yliopiston sähkötekniikan korkeakoulun radiotieteen ja -tekniikan laitos.

Aikaisemmat MicroRad-kokoukset on pidetty vuorotellen Yhdysvallloissa ja Italiassa. MicroRad-konferenssissa esitellään tuloksia viimeisimmistä satelliittimissioista, raportoidaan edistyksestä instrumentoinnissa ja keskustellaan alan uusimmista innovaatioista. Radiometrien käytöstä erilaisiin sovelluksiin on lukuisia esitelmiä, aiheina muun muassa globaali maankosteus ja kasvillisuus, valtamerten dynamiikka ja suolaisuus, kylmien alueiden kartoitus mukaan lukien lumi ja merijää ja ilmakehän luotaus. Kutsuttuja esitelmiä pitävät NASA JPL:n, Euroopan avaruusjärjestön, ja Kiinan tiedeakatemian edustajat.

Konferenssin General Chair Martti Hallikainen ja Technical Chair Jaan Praks iloitsevat laajasta osanotosta.

– Pidämme ensimmäisen Italian ulkopuolisen MicroRad-konferenssin järjestämistä Otaniemessä kunnianosoituksena alan tutkimukselle Aalto-yliopistossa. Ja konferenssin jälkeen tapahtuva vierailu Aalto-yliopiston laboratorioihin näyttää kiinnostavan konferenssivieraita paljon enemmän kuin luulimme, professori Jaan Praks kertoo. 

MicroRad 2016 -konferenssin sponsorit ovat Geoscience and Remote Sensing Society (GRSS), Institute of Electrical and Electronics Engineers (IEEE), Aalto-yliopisto, Centro di Telerilevamento a Microonde (CeTeM), ja International Union of Radio Science (URSI).

Lisätietoa: www.microrad2016.org

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

White Aalto logo with exclamation mark standing in the middle of Otaniemi campus in the summertime
Kampus, Yliopisto Julkaistu:

Aalto-korkeakoulusäätiö laskee liikkeeseen kaksi joukkovelkakirjalainaa yhteismäärältään 150 miljoonaa euroa

Joukkovelkakirjalainoista saatavat varat käytetään pääasiassa kiinteistöinvestointien rahoittamiseksi otettujen lainojen jälleenrahoitukseen sekä lisäksi yleisiin tarpeisiin.
Photo collage of some of the actions funded by the Sustainability Action Booster grant
Kampus, Yliopisto Julkaistu:

Aalto-yliopisto rahoittaa opiskelijoiden kestävyystoimia kymmenillä tuhansilla vuodessa - "Tällaista emme ole nähneet muualla"

Aalto-yliopiston Sustainability Action Booster on apuraha, joka tukee opiskelijoiden ideoimia kestävän kehityksen projekteja kampuksella ja sen ulkopuolella.
Otaparkki julkisivu
Kampus, Yliopisto Julkaistu:

Otaparkki tarjoaa helpon pysäköintimahdollisuuden kampusvieraille

Pysäköintitalo Otaparkki sekä muut kampuksen maksulliset pysäköintipaikat tarjoavat pysäköintimahdollisuuden kampukselle saapuville vieraille.
Aalto University Mechatroic Circus & Jari Vepsäläinen
Kampus Julkaistu:

Aalto-yliopiston laboratoriot muuttuvat Mekatroniikan Sirkukseksi – Tästä on kyse

Mekatroniikan Sirkuksessa pääsee tutustumaan yliopistolla tehtävään tutkimukseen sekä opiskelijoiden omiin projekteihin. Tutkimus tarjoaa ratkaisuja myös ympäristölle.