Uutiset

Kaukokartoitustutkijat kokoontuvat Otaniemessä

MicroRad 2016 -konferenssi järjestetään 11.–14. huhtikuuta.

MicroRad 2016 -konferenssi (The 14th Specialist Meeting on Microwave Radiometry and Remote Sensing of the Environment) järjestetään 11.–14. huhtikuuta Otaniemessä. Konferenssin isäntänä toimii Aalto-yliopiston sähkötekniikan korkeakoulun radiotieteen ja -tekniikan laitos.

Aikaisemmat MicroRad-kokoukset on pidetty vuorotellen Yhdysvallloissa ja Italiassa. MicroRad-konferenssissa esitellään tuloksia viimeisimmistä satelliittimissioista, raportoidaan edistyksestä instrumentoinnissa ja keskustellaan alan uusimmista innovaatioista. Radiometrien käytöstä erilaisiin sovelluksiin on lukuisia esitelmiä, aiheina muun muassa globaali maankosteus ja kasvillisuus, valtamerten dynamiikka ja suolaisuus, kylmien alueiden kartoitus mukaan lukien lumi ja merijää ja ilmakehän luotaus. Kutsuttuja esitelmiä pitävät NASA JPL:n, Euroopan avaruusjärjestön, ja Kiinan tiedeakatemian edustajat.

Konferenssin General Chair Martti Hallikainen ja Technical Chair Jaan Praks iloitsevat laajasta osanotosta.

– Pidämme ensimmäisen Italian ulkopuolisen MicroRad-konferenssin järjestämistä Otaniemessä kunnianosoituksena alan tutkimukselle Aalto-yliopistossa. Ja konferenssin jälkeen tapahtuva vierailu Aalto-yliopiston laboratorioihin näyttää kiinnostavan konferenssivieraita paljon enemmän kuin luulimme, professori Jaan Praks kertoo. 

MicroRad 2016 -konferenssin sponsorit ovat Geoscience and Remote Sensing Society (GRSS), Institute of Electrical and Electronics Engineers (IEEE), Aalto-yliopisto, Centro di Telerilevamento a Microonde (CeTeM), ja International Union of Radio Science (URSI).

Lisätietoa: www.microrad2016.org

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Ahomansikka
Kampus Julkaistu:

Ihmisten, kasvien ja pölyttäjien kampus

Aalto-yliopiston kampusluontoa hoidetaan monimuotoisuus ja luontotyyppien ominaislajisto huomioiden.
Kampus, Yhteistyö, Yliopisto Julkaistu:

HR palvelupisteen kesätauko ja uudet aukioloajat 6.8.2024 alkaen

HR palvelupiste on kesätauolla 28.6 - 5.8.2024. Uudet aukioloajat 6.8.2024 alkaen ovat tiistai - torstai klo 12.00 - 15.00. Huom! aukioloajat muuttuvat 6.8.2024 alkaen.
Aalto Space mockup ravintolatarjonnasta
Kampus, Yliopisto Julkaistu:

Ravintolapalvelut Aalto Spaceen - testaa ja voita!

Testaa, löydätkö kampuksen ravintolat Aalto Space -sovelluksesta ja voita kesäisiä palkintoja.
Aalto Digital Creatives visual image
Kampus, Yhteistyö Julkaistu:

Haku Aalto-yliopiston luovien alojen esihautomo-ohjelmaan on auki – hakuaikaa on 16.9.2024 asti

Aalto Digital Creatives -esihautomon kuudes kierros alkaa lokakuussa. Hae mukaan nyt!