Uutiset

Kari Tammi on nimitetty Insinööritieteiden korkeakoulun vaikuttavuudesta vastaavaksi varadekaaniksi

Hän on yliopiston Vaikuttavuuden ohjausryhmän (ISG) jäsen ja tulee toimimaan yhteyshenkilönä ohjausryhmän ja korkeakoulun johtoryhmän välillä.
Professori Kari Tammi
Professori Kari Tammi

Aalto-yliopiston rehtori Ilkka Niemelä on nimittänyt Insinööritieteiden korkeakoulun vaikuttavuudesta vastaavaksi varadekaaniksi professori Kari Tammen. Hänen kolmivuotiskautensa alkaa 1.1.2022.

Tammesta tulee Aalto-yliopiston Vaikuttavuuden ohjausryhmän (ISG) jäsen ja hän toimii yhteyshenkilönä ohjausryhmän ja korkeakoulun johtoryhmän välillä. Tammi aloittaa myös Insinööritieteiden korkeakoulun tenure track -toimikunnan jäsenenä ja työskentelee tiiviissä yhteistyössä opetuksesta ja tutkimuksesta vastaavien varadekaanien kanssa.

”Kari Tammi on taitava johtaja ja hänellä on vankka kokemus tutkimuksesta ja tohtorikoulutuksesta. Uudessa tehtävässään hän tulee edistämään koulumme monipuolista vaikuttavuutta, johon myös opiskelijat, opettajat ja henkilökunta osallistuvat”, sanoo dekaani Gary Marquis.

Kari Tammi nimitettiin vakinaiseen associate professor -tehtävään Aalto-yliopiston konetekniikan laitokselle 1.2.2020. Hänen professuurinsa ala on mekatronisten koneiden suunnittelu. Hänen tutkimusalueitaan ovat mekatroniikka, hybridienergiajärjestelmät ja autonomiset järjestelmät.

Tammen tutkimusryhmä tähtää koneiden korkeampaan energiatehokkuuteen ja matalampiin elinkaarikustannuksiin digitalisaation, teollisen internetin ja muiden modernien työkalujen avulla. Professori Tammen näkemyksen mukaan monien koneiden energia- ja ympäristötehokkuutta voidaan parantaa kehittämällä niiden ohjaus- ja voimansiirtojärjestelmiä.

Tammi väitteli automaatio- ja systeemitekniikasta Teknillisestä korkeakoulusta vuonna 2007. Hän työskenteli tutkimusprofessorina VTT:llä ennen siirtymistään konetekniikan laitokselle vuonna 2015.

Uudessa, laaja-alaisessa konetekniikan maisteriohjelmassa (Master's Programme in Mechanical Engineering) hän vastaa Mechatronic Machine Design ja Vehicle Mechatronics -kursseista. Hän on julkaissut yli 90 tieteellistä artikkelia ja valvonut kymmenen väitöstutkimusta sekä yli 60 diplomityötä.

 

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

Matti Hämäläinen
Nimitykset Julkaistu:

Harvardista Aaltoon – Matti Hämäläinen aloitti Neurotieteen ja lääketieteellisen tekniikan laitoksen johtajana

Hämäläinen on uranuurtaja aivotoiminnan tutkimuksessa kuvantamismenetelmin. Nyt hän haluaa kannustaa laitoksensa tutkimusryhmiä yhteistyöhön ja edistää keskinäistä luottamusta.
Jarkko Koskinen, Vuoden alumni 2021
Nimitykset Julkaistu:

Jarkko Koskinen: Mihin geoinformatiikkaa tarvitaan

Paikkatietoala on juuri nyt valtavan kehityksen keskiössä ja alan työnäkymät ovat valtavat, kertoo Insinööritieteiden korkeakoulun Vuoden alumni, Jarkko Koskinen.
Kuvassa näkyy työelämäprofessori Peter Sarlin, joka katsoo ikkunan läpi ulos.
Nimitykset Julkaistu:

Peter Sarlin työelämäprofessoriksi Aalto-yliopistoon

Tavoitteena on edistää tekoälyn ja koneoppimisen soveltamista osana tutkimusta, opetusta ja yritysyhteistyötä sekä auttaa uudesta Business Analytics -maisteriohjelmasta valmistuvia asemoitumaan työmarkkinoilla.
Ilkka Tomperi
Nimitykset Julkaistu:

Ilkka Tomperi on nimitetty Aalto-yliopiston kiinteistösijoittamisen työelämäprofessoriksi

"Kiinteistöala ja kiinteistösijoittamisen kenttä ovat murrosvaiheessa, mikä tekee tehtävästä erityisen mielenkiintoisen”, sanoo Ilkka Tomperi.