Uutiset

Kari Tammi on nimitetty Insinööritieteiden korkeakoulun vaikuttavuudesta vastaavaksi varadekaaniksi

Hän on yliopiston Vaikuttavuuden ohjausryhmän (ISG) jäsen ja tulee toimimaan yhteyshenkilönä ohjausryhmän ja korkeakoulun johtoryhmän välillä.
Professori Kari Tammi
Professori Kari Tammi

Aalto-yliopiston rehtori Ilkka Niemelä on nimittänyt Insinööritieteiden korkeakoulun vaikuttavuudesta vastaavaksi varadekaaniksi professori Kari Tammen. Hänen kolmivuotiskautensa alkaa 1.1.2022.

Tammesta tulee Aalto-yliopiston Vaikuttavuuden ohjausryhmän (ISG) jäsen ja hän toimii yhteyshenkilönä ohjausryhmän ja korkeakoulun johtoryhmän välillä. Tammi aloittaa myös Insinööritieteiden korkeakoulun tenure track -toimikunnan jäsenenä ja työskentelee tiiviissä yhteistyössä opetuksesta ja tutkimuksesta vastaavien varadekaanien kanssa.

”Kari Tammi on taitava johtaja ja hänellä on vankka kokemus tutkimuksesta ja tohtorikoulutuksesta. Uudessa tehtävässään hän tulee edistämään koulumme monipuolista vaikuttavuutta, johon myös opiskelijat, opettajat ja henkilökunta osallistuvat”, sanoo dekaani Gary Marquis.

Kari Tammi nimitettiin vakinaiseen associate professor -tehtävään Aalto-yliopiston konetekniikan laitokselle 1.2.2020. Hänen professuurinsa ala on mekatronisten koneiden suunnittelu. Hänen tutkimusalueitaan ovat mekatroniikka, hybridienergiajärjestelmät ja autonomiset järjestelmät.

Tammen tutkimusryhmä tähtää koneiden korkeampaan energiatehokkuuteen ja matalampiin elinkaarikustannuksiin digitalisaation, teollisen internetin ja muiden modernien työkalujen avulla. Professori Tammen näkemyksen mukaan monien koneiden energia- ja ympäristötehokkuutta voidaan parantaa kehittämällä niiden ohjaus- ja voimansiirtojärjestelmiä.

Tammi väitteli automaatio- ja systeemitekniikasta Teknillisestä korkeakoulusta vuonna 2007. Hän työskenteli tutkimusprofessorina VTT:llä ennen siirtymistään konetekniikan laitokselle vuonna 2015.

Uudessa, laaja-alaisessa konetekniikan maisteriohjelmassa (Master's Programme in Mechanical Engineering) hän vastaa Mechatronic Machine Design ja Vehicle Mechatronics -kursseista. Hän on julkaissut yli 90 tieteellistä artikkelia ja valvonut kymmenen väitöstutkimusta sekä yli 60 diplomityötä.

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Jukka Pekola, kuva: Riitta Supperi, Suomen Kulttuurirahasto
Palkinnot ja tunnustukset Julkaistu:

Jukka Pekolalle Suomen Kulttuurirahaston palkinto – ”kvantti kiinnostaa tiede- tai scifi-maailmaa laajemmin”

Professori Jukka Pekola saa Suomen Kulttuurirahaston palkinnon kvanttiteknologiatutkimuksen pitkäaikaisesta edistämisestä ja osallistumisesta ihmiskunnan haasteiden ratkaisemiseen.
Cone Calorimeter Testing
Tutkimus ja taide Julkaistu:

BIOSUOJA-hanke pelastaa ihmishenkiä kehittämällä biopohjaisia palonestopinnoitteita

Lahjakas ryhmä nuoria tutkijoita pyrkii tekemään puusta myrkyttömiä palonestoaineita.
Sandra Kaabel
Nimitykset Julkaistu:

Sandra Kaabel on nimitetty määräaikaiseen apulaisprofessorin tehtävään Kemian ja materiaalitieteen laitokselle

Ph.D. Sandra Kaabel on nimitetty Aalto-yliopiston Kemian ja materiaalitieteen laitokselle tenure track -urapolulle viiden vuoden määräaikaiseen apulaisprofessorin tehtävään 1.4.2024 alkaen. Professuurin ala on Orgaaninen synteesiteknologia.
Siavash Khajavi
Nimitykset Julkaistu:

Siavash Khajavi nimitetty operatiivisen johtamisen apulaisprofessoriksi

Siavash Khajavi aloittaa apulaisprofessorina 15. helmikuuta 2024.