Uutiset

Kaksi Kauppakorkeakoulun opiskelijaa auttoi OP Yrityspankkia vastaamaan leasing-markkinan kehitykseen

Opiskelijat myös tunnistivat uusia liiketoimintamalleja.
Kauppiksen opiskelijat Jani Ignatius ja Kalle Ahola Kauppakorkeakoulun edessä
Opiskelijat Kalle Ahola ja Jani Ignatius

Kauppakorkeakoulun maisteriopiskelijat Jani Ignatius ja Kalle Ahola toteuttivat yhdessä OP Yrityspankin kanssa laajan, tulevaisuuteen luotaavan katsauksen globaalin leasing-markkinan kehitykseen ja uusiin liiketoimintamalleihin. Räätälöidyn yritysprojektin tavoitteena oli kartoittaa OP:n mahdollisuuksia vastata alalla vallitseviin trendeihin ja samalla vahvistaa OP:ssa aiemmin toteutettua tutkimustyötä. Kesällä 2021 toteutettu markkinatutkimus esiteltiin OP:n liiketoimintayksikön johdolle ja leasing-toiminnasta vastaaville asiantuntijoille. 

“Teemme OP:lla jatkuvasti töitä pysyäksemme kehityksen aallonharjalla, emmekä voi tyytyä jo olemassa olevaan ymmärrykseen markkinoiden kehityksestä. Tästä syystä halusimme saada yliopisto-opiskelijoilta nuorekkaan ja innovatiivisen näkemyksen siitä, mitä trendejä leasing-rahoituksen saralla on käynnissä ja minkälaisia liiketoimintamalleja alalle on odotettavissa, sanoo OP Yrityspankin Business Lead Antti Niemelä.

“Markkinatutkimuksen toteuttamisen lisäksi opiskelijat saivat ideoida omia ehdotuksiaan leasing-toimintamme kehittämiseksi. Ideat saivat meillä positiivisen vastaanoton, ja seuraavaksi alammekin tutkia niiden kaupallisia mahdollisuuksia”, Niemelä jatkaa.

Opiskelijat saivat projektin tekemisessä melko vapaat kädet ja pääsivät itse rajaamaan sitä haluttuun suuntaan. Välipalavereissa OP:n edustajat ja projektin vastuuhenkilöt Aalto-yliopistosta pääsivät haastamaan opiskelijoiden näkemyksiä ja esittämään lisäkysymyksiä.

“Jani ja Kalle suoriutuivat yritysprojektista kaiken kaikkiaan erittäin hyvin. Lyhyissä välikatsauksissa pystyimme varmistamaan, että projekti etenee haluttuun suuntaan. Yhteistyö ja kommunikaatio oli läpi kesän sujuvaa, vaikka pojat hoitivatkin projektia hyvin itseohjautuvasti”, sanoo projektin akateemisena ohjaajana toiminut, vieraileva apulaisprofessori Joni Kokkonen Kauppakorkeakoulun rahoituksen laitokselta.

Opiskelijat saivat runsaasti oppia leasing-maailmasta ja työelämätaidoista

Opiskelijat totesivat projektin olleen hyvin antoisa ja antaneen valmiuksia myös työelämään siirtymiseen.

Jani Ignatius kertoo, että vaikka rahoitusmarkkinat ovat tulleet opintojen myötä hyvinkin tutuiksi, oli leasing-rahoitus itsessään lopulta todella monisyinen aihealue.

“Kun meidät valittiin työstämään projektia, uskoin, että meillä on Kallen kanssa jo vahvat pohjatiedot ja ymmärrys aiheesta, mutta heti ensimmäisen OP:n kanssa pidetyn palaverin jälkeen totesimme, että aihe onkin paljon laajempi kuin olimme odottaneet. Tämä oli lopulta hieno asia, ja koen, että ammatillinen osaamiseni on taas mennyt uudella tavalla eteenpäin. OP oli mahtava kumppani projektille ja uskon, että hyvä oppimiskokemus oli molemminpuolinen.”

Kalle Ahola vuorostaan korostaa tällaisten projektien merkitystä teoreettisemman opiskelun vastapainoksi.

“Vaikkakin meillä molemmilla alkaa yliopisto-opinnot olla loppusuoralla, projekti tarjosi meille vielä erinomaisen mahdollisuuden haastaa itseämme ja käyttää yliopistossa oppimiamme taitoja tosielämän liiketoiminnan kehittämiseksi. Uskon, että tällainen vastapaino enemmän teoriaan painottuville kursseille on tärkeä kokonaisvaltaisen oppimisprosessin kannalta. Lisäksi projektin vetäminen sekä viestinnästä eri sidosryhmien välillä vastaaminen lisäsivät merkittävästi johtamis- sekä vuorovaikutustaitojamme, jotka ovat äärimmäisen arvokkaita sekä opiskeluaikana että työuralla.”

“Kiitokset OP:lle ja Aalto-yliopistolle mahtavasta projektista. Suosittelemme vahvasti räätälöityjä yritysprojekteja myös muille opiskelijoille.”

Finanssipalvelukonserni OP Yrityspankki Oyj on OP Osuuskunnan merkittävin tytäryhtiö. Se palvelee koko Suomessa suuria yrityksiä ja pääkaupunkiseudulla (Helsinki, Espoo, Vantaa) kaikenkokoisia yrityksiä. OP Yrityspankki tukee asiakkaidensa kansainvälistymistä. Se vastaa ryhmässä Baltian liiketoiminnasta eli toimii suurten yritysten pankkina sekä harjoittaa rahoitusyhtiöliiketoimintaa Virossa, Latviassa ja Liettuassa. OP Yrityspankki toimii myös OP Ryhmän keskuspankkina.

Räätälöidyt opiskelijoiden yritysprojektit / Customized Student Business Projects

Kauppakorkeakoulun Räätälöidyt opiskelijoiden yritysprojektit -konsepti on suunniteltu yrityksille tehtäviä tutkimus- ja selvitysprojekteja varten ja sen lähtökohtana ovat yrityksen tarpeet.

Lue lisää
Opiskelijoita Kauppakorkeakoululla. Kuva: Aalto-yliopisto / Unto Rautio
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Nuoret arkkitehdit istuvat ulkoportaikossa ja hymyilevät
Yhteistyö Julkaistu:

Ella Kaira ja Matti Jänkälä kuratoivat Suomen paviljongin vuoden 2025 näyttelyn Venetsiassa

Arkkitehtikaksikon näyttelykonseptin tematiikka on modernin arkkitehtuurin säilyttäminen.
Nanoselluloosaa
Yhteistyö, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Aalto panostaa sellututkimukseen edistääkseen siirtymää kohti vähähiilistä taloutta

Useat yliopistot, tutkimusorganisaatiot ja yritykset perustavat uraauurtavan EFP-tutkimusohjelman (Emission Free Pulping) perinteisten sellunvalmistusprosessien uudistamiseksi. Ohjelman teollisen mittakaavan merkityksellisyys edellyttää tutkijoiden ja teollisuuden kansainvälistä yhteistyötä.
Nainen seisoo ulkona kädet levitettynä sivuille. Taustalla näkyy kaupunki, merta ja vuoria.
Opinnot Julkaistu:

Fia Hedman pääsi kehittämään taitojaan ja oppi valtavasti uutta korkeakouluharjoittelijana Kauppakorkeakoulun ulkoisten suhteiden yksikössä

Bella-Fia Hedman työskenteli syksyllä 2023 neljän kuukauden ajan viestinnän ja markkinoinnin harjoittelijana Kauppakorkeakoulun ulkoisten suhteiden yksikössä.
KPMG:n räätälöity projekti, tiimi koolla
Yhteistyö, Opinnot Julkaistu:

Opiskelijaprojektissa analysoitiin KPMG:n asemaa Suomen nopeasti kasvavilla konsultointimarkkinoilla

Tutkimuksen mukaan konsultointimarkkinat ovat kasvaneet poikkeuksellisen paljon viimeisten viiden vuoden aikana. Teknologiakonsultointi on viitoittanut kasvua ja se muodostaa suurimman osan markkinoista.