Uutiset

Kaksi Aalto ARTS Booksin kirjaa palkittiin kansainvälisessä kilpailussa

Aalto ARTS Books on kerännyt palkintoja kansainvälisessä luovan median kilpailussa ICMA:ssa (International Creative Media Award). Molemmat voitot tulivat sarjassa, jossa palkittiin tiede- ja oppikirjoja: Juuso Koposen ja Jonatan Hildénin teos Data Visualization Handbook sai sarjassaan kultaa. Pasi Räbinän Kauneuden paino, The Print of Beauty sai ”Award of Excellence” -kunniamaininnan, joka myönnetään erinomaisesta suorituksesta.
Data Visualization Handbook sisäsivut Kuva: Mikko Raskinen
Data Visualization Handbook on alansa perusteos. Kuva: Mikko Raskinen

Palkintoja voidaan pitää osoituksena siitä, että Aalto ARTS Books on onnistunut ydintehtävässään julkaista teoksia, joissa korkealuokkaisen sisällön ja kauniin ulkoasun liitto on toteutettu onnistuneesti. Se myös osoittaa, että akateemiset julkaisut voivat olla näyttäviä – eivät vain sisällöllisesti huippuluokkaa.

Tänä vuonna kilpailuun osallistui 427 kirjaa ja julkaisua 26 maasta eri puolilta maailmaa, mm. Australiasta, Koreasta, Etelä-Afrikasta, Brasiliasta sekä monista Euroopan maista. Kilpailu on kasvanut vuosi vuodelta. Aalto ARTS Books on ainoa palkittu suomalainen kustantamo.

”Kilpailimme sarjassa, jossa on maailman hienoimmat taidekirjat ja visuaalisen alan kustantamot, kuten Museum of Modern of Art ja 5 Continent Editions, joten olemme hyvässä seurassa”, sanoo Aalto ARTS Booksin kustannuspäällikkö (vs.) Sanna Tyyri-Pohjonen.

ICMA-palkinnot jaettiin nyt kymmenennen kerran. Aalto ARTS Books on osallistunut kilpailuun kolme kertaa ja tullut aina palkituksi. Aikaisempien vuoden voitokkaat kirjat ovat olleen Maija Tammen Sick Photography (2018) ja Lost in the Woods (2017), jonka ovat toimittaneet Pirjo Kääriäinen ja Liisa Tervinen.

Palkinnot oli määrä jakaa 9.3. gaalaillallisen merkeissä Lontoossa, mutta tilaisuus jouduttiin perumaan koronavirustilanteen vuoksi.

Data Visualization Handbook

Data Visualization Handbook (2019) on perusteos tiedon kuvallisesta esittämisestä niin graafikoille, journalisteille, tieteentekijöille kuin alan opiskelijoillekin. Teos ilmestyi suomeksi nimellä Tieto näkyväksi vuonna 2016.

Kirjoittajat Jonatan Hildén ja Juuso Koponen ovat luoneet myös teoksen ulkoasun. 

Kuvat: Mikko Raskinen

  Data Visualization Handbook, kuva Mikko Raskinen

  Tiedon visualisointia opettava teos on myös tehty kauniisti.

  Data Visualization Handbook sisäsivut. Kuva: Mikko Raskinen

  Tiedon visualisointia opettava teos on myös tehty kauniisti.

  Data Visualization Handbook sisäsivut Kuva: Mikko Raskinen

  Tiedon visualisointia opettava teos on myös tehty kauniisti.

  Kauneuden paino

  Kauneuden paino, The Print of Beauty on kauniiden kuvien juhlaa! Teos kokoaa palkitun pukusunnittelijan Pasi Räbinän elämäntyötä yksiin kansiin. Muita kirjoittajia ovat Heta Haanperä, Sofia Pantouvaki, Maija Pellonpää-Forss ja Joanna Weckman. Tekstit ovat sekä suomeksi että englanniksi.

  Ulkoasun on luonut Kaisa Tiri.

  Kuvat: Mikko Raskinen

   Aalto Arts Books Kauneuden paino sisäsivu. Kuva Mikko Raskinen

   Näyttämöpuku on tietoisesti rakennettu puku, joka kehystää kantajansa identiteetin, vahvistaa esityksen sisältöä ja luo illuusiota.

   Kauneuden paino / The Print of Beauty (Mikko Raskinen)

   Kauneuden paino on ainutlaatuinen teos pukusuunnittelusta ja uniikkikankaiden valmistustekniikoista.

   • Julkaistu:
   • Päivitetty:

   Lue lisää uutisia

   Kuva: Tima Miroschnichenko, Pexels.
   Mediatiedotteet Julkaistu:

   Tutkimus: Matalan hierarkian organisaatioissa isoja periaatekysymyksiäkin ratkotaan porukalla Slackissa

   Aalto-yliopiston alumni, vieraileva tutkijatohtori Lauri Pietinalho New Yorkin yliopiston Sternin kauppakorkeakoulusta ja Aalto-yliopiston apulaisprofessori Frank Martela selvittivät tuoreessa tutkimuksessa, miten matalan hierarkian organisaatiot käsittelevät yhteisiä toimintaperiaatteita vastakkainasettelutilanteissa ja miten auktoriteetti niissä toimii.
   bakteereja ohjataan magneettikentän avulla
   Mediatiedotteet, Tutkimus ja taide Julkaistu:

   Fyysikot saivat bakteerit uimaan lähes täydellisissä riveissä

   Bakteerien ohjaaminen onnistui magneettikentän avulla. Löytö auttaa ymmärtämään bakteeripopulaatioiden käyttäytymistä ja voi jatkossa auttaa esimerkiksi kehittämään uuden sukupolven materiaaleja, joista kaavaillaan apua muun muassa lääkkeiden kohdennettuun kuljettamiseen kehon sisällä.
   2020 rajanylitykset pohjoismaissa
   Mediatiedotteet, Tutkimus ja taide Julkaistu:

   Tutkijat loivat ainutlaatuisen ennustemallin kuvaamaan pandemian leviämistä maiden rajojen yli

   Pohjoismainen yhteishanke pureutui koronaviruksen leviämiseen vuonna 2020. Tutkimuksen avulla voidaan jatkossa ennakoida paremmin, milloin ja mitkä matkustusrajoitukset ovat pandemiaolosuhteissa tarkoituksenmukaisia.
   Henri Hentilä, Henrik Kahanpää & Alec Wright.
   Palkinnot ja tunnustukset, Opinnot Julkaistu:

   Mikä on parasta tohtoriopinnoissa? Palkitut sähkötekniikan tohtorit kertovat

   Elli Leppänen, Henri Hentilä, Henrik Kahanpää ja Alec Wright palkittiin erinomaisista väitöskirjoista.