Uutiset

Kaikille Aallon opiskelijoille tarjolla sukupuolentutkimuksen opintoja

Hilma-verkosto tarjoaa kursseja opiskelijoille ja koulutusta opettajille.
Ylhäältä otetussa kuvassa opiskelijat istuvat pöydän ääressä Oppimiskeskuksen värikkäissä tiloissa
Kuva: Unto Rautio

Aalto-yliopisto on vuoden 2021 alusta alkaen kansallisen sukupuolentutkimusverkosto Hilman jäsen. Kansallisen sukupuolentutkimusverkoston päätarkoitus on järjestää verkkokursseja sekä kandidaatti- että maisteritutkinto-opiskelijoille. 

Sukupuoleen, rotuun, intersektionaalisuuteen ja tasa-arvoon liittyvät kysymykset ovat verkon kurssitarjonnan ytimessä, ja niillä on suuri merkitys osallistavan työkulttuurin luomisessa yliopistossa ja muualla. 

Kaikilla Aalto-yliopiston opiskelijoilla on pääsy Hilma-kursseille, joten kerrothan kollegoillesi ja opiskelijoillesi mahdollisuudesta! Kursseille voi osallistua täällä.

Tutkintotason kurssien lisäksi Hilma tarjoaa myös opettajille koulutusta (5 x 5 opintopistettä) feministisessä yliopistopedagogiikassa. Kurssit tarjoavat mahdollisuuden jatkokoulutukseen tiedekunnan jäsenille ja benchamrking-mahdollisuuden opettajille, jotka ovat kiinnostuneita sukupuolentutkimuksesta ja monimuotoisuudesta. 
 
Hilma-verkostoa koordinoi Helsingin yliopisto. Muita jäseniä ovat Turun, Tampereen, Jyväskylän, Itä-Suomen, Oulun ja Lapin yliopistot, Åbo Akademi ja Taideyliopisto. 
 
Lisätietoa: 
 
Saija Katila, lehtori, Kauppakorkeakoulu, [email protected],p. 050 5628770

Annamari Vänskä, muodintutkimuksen dosentti, Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulu, [email protected], p. 050 33 78 465 

Hilma-verkosto tarjoaa sukupuolentutkimuksen opintoja opettajille ja opiskelijoille

Aalto-yliopisto on vuoden 2021 alusta alkaen kansallisen sukupuolentutkimusverkosto Hilman jäsen. Kansallisen sukupuolentutkimusverkoston päätarkoitus on järjestää verkkokursseja sekä kandidaatti- että maisteritutkinto-opiskelijoille. Lisäksi se järjestää pedagogista koulutusta opetushenkilökunnalle.

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Neljä iloista henkilöä juo kahvia ulkona ja heiluttaa kameralle.j
Kampus, Yliopisto Julkaistu:

Kahvia kiltahuoneella ja chattia Telegramissa – Pienet teot voivat auttaa psykologisesti turvallisen ilmapiirin luomisessa

Psykologisen turvallisuuden luominen ei ole pelkästään hyödyllistä – se on elintärkeää.
palkalaskija
Yliopisto Julkaistu:

Nokian Renkaat lahjoittaa 200 000 euroa Kauppakorkeakoululle

Lahjoitus on kohdennettu käytettäväksi Nokian Renkaiden ja Jukka Moision stipendeinä ulkomaisiin vaihto-ohjelmiin lähteville maisteriopiskelijoille.
Two students watching measurements from a computer
Opinnot Julkaistu:

Health Technology Engineering -ohjelma antaa valmiudet kehittää innovatiivisia teknisiä ratkaisuja terveyteen liittyviin ongelmiin

Uudessa maisteriohjelmassa yhdistyvät tekninen osaaminen ja käytännön ymmärrys terveyteen liittyvissä kysymyksissä.
Anton Jantunen Aberdare vuorilla Keniassa.
Yhteistyö, Opinnot Julkaistu:

Alumni Anton Jantunen: Työssäni erityisen hyödyllisiä taitoja ovat analyyttisyys ja isojen kokonaisuuksien ja eri asioiden keskinäisten yhteyksien ymmärtäminen

Anton Jantusen polku vei isojen konsulttiyritysten ja startupien kautta töihin Nairobiin YK:n sanitaatioon, hygieniaan ja kuukautisterveyteen keskittyvään rahastoon, missä hän keskittyy innovatiivisten rahoitusmallien kehittämiseen.