Uutiset

Jutellaanko suomeksi? Kahvihuonevihko auttaa!

Taukohuonekeskustelut vahvistavat työpaikan yhteisöllisyyttä. Kansainvälisessä yhteisössämme kuulumisia vaihdetaan monella kielellä. Taukohuonekeskusteluilla voidaan myös vahvistaa suomen oppimista.
Kahvitauolla olevat henkilöt tutkivat kahvihuonevihkoa
Kuva: Kaisa Oikarinen

Kielibuusti-hankkeessa on tuotettu Fraaseja ja vinkkejä monikieliseen kahvihuoneeseen -vihko. Kahvihuonevihko kannustaa suomen kieltä opettelevia käymään keskusteluja suomeksi, ja antaa äidinkielenään suomea puhuville vinkkejä siitä, miten suomen oppimista voi tukea. Moni kieltä opetteleva toivoo, että kielen harjoittelemiseen avautuisi lisää mahdollisuuksia, ja että kehittyvällä kielitaidolla voisi osallistua arkeen. Keskustelut taukohuoneessa tarjoavat mainion tilaisuuden kielen käyttämiseen arjessa!

Suomea opetteleville kahvihuonevihkossa on 15 arkeen ja työhön liittyvää vinkkiä, jotka ovat vihkossa suomeksi ja englanniksi. Jokaiseen vinkkiin liittyy hyödyllisiä puhekielisiä fraaseja, jotka voi halutessaan kuunnella ja katsoa YouTube-videolta.

Juhlia koskeva vinkki suomea opettelevalle.
Kahvihuonevihkossa on esimerkiksi juhliin liittyviä fraaseja. Voit kuunnella fraasit alta.

Äidinkieliselle tai suomea sujuvasti puhuvalle puolestaan tarjotaan konkreettisia keinoja, joilla kielen ymmärtämistä ja omaksumista voi tukea. 

Muista, että empaattinen suhtautuminen rohkaisee puhumaan.

Onko työyhteisössäsi innokkaita ruotsin opiskelijoita? Kahvihuonevihkon materiaalit tulevat kevään aikana saataville myös ruotsiksi Kielibuustin verkkosivuille.

Kahvihuonevihkot rantautuvat taukohuoneisiin helmikuun aikana. Aalto Socialin Community Cornerissa on bongauslista taukohuoneista, joihin vihko on jo saapunut. Jaa suosikkivinkkisi postauksen kommenteissa! Materiaaleihin voi tutustua myös Kielibuustin verkkosivuilla, jossa on sekä suomea opettelevien että suomea jo sujuvasti puhuvien vinkit. 

Jos aiheeseen liittyen herää kysymyksiä tai haluat antaa palautetta, ole yhteydessä Kielibuusti-projektin aaltolaisiin tai sähköpostilla osoitteeseen [email protected]. Kerromme myös mielellämme lisää kielitietoisista toimintatavoista ja työyhteisöjen monikielisyyden mahdollisuuksista!

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

Poikkeustilanne-kuvitus
Kampus, Poikkeustilanteet, Yliopisto Julkaistu:

Vesikatko Dipolissa 22.2. klo 8-15

Suunniteltu vesikatko alkaa klo 8.00 ja sen arvioitu päättymisaika on klo 15.00.
Labradorinnoutaja Niksi katsoo kameraan.
Kampus Julkaistu:

Opaskoira Niksi: On aina yhtä ihmeellistä ja hauskaa tulla kampukselle

"Vaikka se on vaikeata, me emme voi tervehtiä, kun minulla on opaskoiravaljaat päällä. Vastaan turvallisesta liikkumisesta ja minulle on todella tärkeää keskittyä siihen. Etsin kyllä välillä vastaantulevien katseita, mutta siihen ei pidä vastata."
Otaparkki julkisivu
Kampus, Yliopisto Julkaistu:

Otaparkin pysäköintimaksu alenee – lisäuudistuksia Otaniemen kampuksen pysäköintiin

Helmikuun puolivälissä otetaan käyttöön uusia uudistuksia kampuspysäköinnissä.
Photo from the K-floor of the Harald Herlin Learning Centre, students working at desks.
Kampus, Tutkimus ja taide, Opinnot Julkaistu:

Harald Herlin -oppimiskeskuksen K-kerroksessa remontti

Oppimiskeskuksen K-kerroksessa alkaa remontti 5.2.2024.