Uutiset

Jotain uutta ja jotain vanhaa Kestävän kampuksen sankareiksi

Kampuksen kestävän kehityksen sankarit 2023 valittiin lokakuussa järjestetyssä ACRE-päivässä. Sankareiksi valittiin tänä vuonna kaksi erilaista ehdotusta.
Campus Sustainability Champion logo

Kestävä kampus -tiimi valitsi tänä vuonna Kestävän kampuksen sankareiksi The Test Site -konseptin, joka on saanut samaisen maininnan myös vuonna 2019, sekä kampuksen uuden hyvinvointireitin. Teemana kilpailussa oli yhteisöllisyys. 

Voittajien valinnassa perusteluilla on iso rooli. Yleensä samaa tahoa ei valita sankariksi kahta kertaa, mutta tänä vuonna The Test Site nousi voimakkaasti esille yhteisöstä tulleiden ehdotusten joukosta ja perustelut sen valinnalle olivat kattavat. The Test Site on jatkuva projekti, joka käytännönläheisyydellään tuo sekä ekologisen että sosiaalisen kestävän kehityksen yhteiseksi asiaksi. Se yhdistää opiskelijoita, ja rohkaisee uusiin kokeiluihin. Yhteisöllisyyttä voi The Test Siten ympäristössä luoda paitsi ihmisten, myös muiden eliölajien välillä.

Toinen kestävän kampuksen sankariksi valittu asia vuonna 2023 on kampuksen hyvinvointireitti. Reitti toi yhteen eri tahoja Aallossa jo sen suunnitteluvaiheessa. Reitti on suunniteltu tukemaan kaikkien kampuksen käyttäjien hyvinvointia matalalla kynnyksellä; sen voi kiertää omaan tahtiin tai vaikka muutaman työkaverin kanssa, jos tarvitsee työpäivänsä lomaan pientä taukoa ja raitista ilmaa. Reitin varrella on viisi pientä tehtävää, jotka virkistävät sekä kehoa ja mieltä.

Kestävän kampuksen sankarit 2023

Palkinnot jaettiin lokakuussa pidetyn ACRE-päivän yhteydssä. Palkinnon The Test Siten puolesta noutivat Aalto-yliopiston opiskelijat Adela Navratilova ja Gabriela Farias. Hyvinvointireitin puolesta palkinnon nouti Aalto-yliopiston opintopsykologi Sanni Saarimäki.

Aalto Lush Greenery

Kestävä kampus -tiimi

Aalto-yhteisön eri toimintojen edustajista koostuvan Kestävä kampus -tiimin päätehtävänä on edistää kampuksen kestävää kehitystä niin ekologisen, sosiaalisen kuin taloudellisen vastuun näkökulmista.

Kestävä kehitys
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

kuva break prosta eri laitteilla
Kampus, Yliopisto Julkaistu:

Break Pro -taukoliikuntaohjelmisto lisää liikettä arkeen – valikoimassa nyt uusia videoita!

Päivitetyssä versiossa paljon uusia toimintoja ja taukoliikuntavideoita.
Professor Riikka Puurunen, Professor Patrick Rinke and IT Application Owner Lara Ejtehadian holding sunflowers and diplomas
Palkinnot ja tunnustukset, Kampus, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Aallon avoimen tieteen palkintojuhla toi aaltolaisia yhteen keskustelemaan avoimesta tieteestä

Viime viikolla kokoonnuimme A Gridiin juhlimaan Aallon avoimen tieteen palkinnon 2023 saajia ja keskustelemaan avoimesta tieteestä aaltolaisten kanssa.
Three female students studying
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Hae siemenrahoitusta Aallon, KU Leuvenin ja Helsingin yliopiston yhteisille tutkimusprojekteille

Aalto-yliopisto, KU Leuven (Belgia) ja Helsingin yliopisto avaavat tutkimusyhteistyön käynnistämistä tukevan siemenrahoitushaun. Rahoitushaku on käynnissä 10. syyskuuta 2024 asti.
Lahjoitus Kierrätyskeskuksen Boksi-lahjoituspisteeseen
Kampus Julkaistu:

Kierrätyskeskuksen Boksi-lahjoituspiste nyt A Blocissa

Boksi sijaitsee kauppakeskus A Blocin 1. kerroksessa R-kioskia vastapäätä ja on käytettävissä keskuksen aukioloaikojen mukaisesti.