Uutiset

Johtamisen alan kurssi Organisaation kehittäminen alkaa avoimessa yliopistossa helmikuussa 2021

Organisaation kehittäminen -kurssilla syvennytään siihen, mitä tutkimus on muutoksen johtamisesta tiedostanut.
Työntekijät tietokoneiden äärellä

Organisaation kehittäminen -kurssilla syvennytään siihen, mitä tutkimus on muutoksen johtamisesta tiedostanut. Muutosten johtaminen on aikamme tärkeimpiä johtamisen osa-alueita. Sekä yritykset että julkisorganisaatiot pyrkivät lähes jatkuvasti kehittämään strategioitaan, rakenteitaan, toimintatapojaan ja kulttuuriaan yhteiskunnan ja markkinoiden muuttuviin vaateisiin sopivaksi. Kurssilla tarkastellaan kolmea eri vuosikymmenillä syntynyttä muutoksen johtamisen koulukuntaa: perinteinen organisaation kehittäminen syntyi ja yleistyi 1960-70-luvuilla. Monet sen toimintamalleista, kuten vaikkapa kysely-palaute-menetelmä tai ulkopuolisen muutosfasilitoijan hyödyntäminen, ovat edelleen keskeinen osa muutostyötä. 1990-luvulla yleistyi Muutoksen hallinnan koulukunta (englanniksi Change Management) joka nosti yritysstrategian ja teknologian hyödyntämisen muutostyön keskiöön. Muutoksen hallinta toi tukun uusia työkaluja muutoksen johtamiseen. Uusin koulukunta on nimeltään Dialoginen organisaation kehittäminen ja se yleistyi Suomessa 2010-luvulla. Dialoginen kehittäminen korostaa organisaatiokulttuurin, yhteistoiminnallisuuden ja jaettujen merkitysten tuottamista. Dialogisuus toi jälleen uusia työkaluja muutosagentin työkalupakkiin. Kurssilla nämä koulukunnat käydään läpi seikkaperäisesti, kurssi esittelee niiden taustalla olevat teoreettiset olettamukset organisaation, muutoksen luonteista ja muutosagentin työstä. Sen lisäksi kurssi esittelee eri koulukuntien tarjoamia käsitteellisiä ja toiminnallisia muutoksen johtamisen työkaluja.

Kurssi on sekä teoreettinen että soveltava yhtäaikaisesti. Kurssin teoriaosio selittää eri koulukuntien piirteet ja antaa vastauksia siihen miksi muutoksia yritetään johtaa organisaatioissa niin monenlaisin keinoin. Kurssin soveltavissa osioissa harjoitellaan muutostyökalujen käyttöä caseharjoitusten avulla. Kurssi suoritetaan tekemällä caseharjoituksia, joissa ratkotaan aitoihin muutostilanteisiin ja kehittäjän työhön liittyviä dilemmoja. Lisäksi kurssin suorittamiseen liittyy kirjallinen työ, jossa opiskelija rakentaa omaa käsitteellistä ja toiminnallista muutoksen johtamisen työkalupakkiaan.

Kurssin vetäjä, TkT Jouni Virtaharju on työskennellyt yli 25 vuotta erilaisten liikeyritysten ja julkisorganisaatioiden muutosten parissa. Jouni on tehnyt sekä soveltavaa kehittämistyötä lukuisissa suomalaisissa organisaatioissa että tutkinut muutoksen johtamisen ja organisaation kehittämisen kenttää lukuisissa organisaatioissa. Opetuksessaan Jouni hyödyntää paljon muutostarinoita ja kokemuksia teoreettisen tiedon syventämisessä ja selventämisessä. Mm. kurssin caseharjoitukset perustuvat Jounin kokemuksiin organisaation kehittäjänä. 

Kiinnostuitko kurssista? Ilmoittautuminen kurssille päättyy 3.2.2021 ja kurssi alkaa 10.2.2021. Kurssin tarkempi kuvaus ja ilmoittautumisohjeet löytyvät täältä: https://opintopolku.fi/app/#!/koulutus/1.2.246.562.17.64737917035

Aalto-yliopiston avoin yliopisto

Avoin yliopisto on olemassa kaikille. Avoin yliopisto mahdollistaa opintoihin osallistumisen kaikille Aalto-yliopiston tieteenaloista ja opetuksesta kiinnostuneille. Opintotarjonta koostuu eri oppiaineiden kursseista ja opintokokonaisuuksista.

Lue lisää
Wide Open Uni
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Students sitting together on stairs.
Yhteistyö, Opinnot Julkaistu:

Teamwork First-Aid Kit tukee projektikurssien opiskelijoita

Verkkosivusto tarjoaa työkaluja opiskelijatiimien tukemiseen koko projektikurssin ajan.
Mikkelin IB-ohjelma 35 vuotta
Yliopisto Julkaistu:

Mikkelin kampuksen alumnit juhlistivat International Business -ohjelman 35-vuotista olemassaoloa

Yli 200 BBA-/BScBA-ohjelman alumnia saapui juhliin Kauppakorkeakoululle Otaniemeen.
Kuvassa Tuli ja Savu -runouslehden ilmettä
Palkinnot ja tunnustukset Julkaistu:

Vuoden Huiput-palkintoja visuaalisen viestinnän muotoilijoille

Visuaalisen viestinnän muotoilun opiskelijat ja professori palkittiin Vuoden Huiput -gaalassa, jossa juhlittiin parasta suomalaista luovaa suunnittelua.
Otakaari 1 kyltti Y-siipi
Kampus, Opinnot Julkaistu:

Maarintalon toiminnot siirtyvät Kandidaattikeskukseen

Maarintalo suljetaan toukokuun lopussa.